Skip to main content

Gua tak berapa best la..

Oleh : AdukaTaruna

Maybe tak baik demam lagi kot. Batuk2 jer yg tinggal ni. Atau pengaruh ubat? Entah la.. Hati gua rasa tak tenteram la beb. Sayu jer rasa. Macam kosong jer dunia nih. Tak pernah la plak gua alami.

Tak bleh teringat kenangan2 dulu beb. Abah gua, memember, tempat gua membesar, masa gua asrama, masa gua eksiden, semua la. Kalau teringat memang hati jadi sayu jer. Tak bleh layan beb. Pelik gua.

Lagi kuat sayu hati wa time nak tidur. Adeh... ni yang gua kompius ni. Nak follow politik pun dah takda mood. Rasa sebak tanpa sebab beb. Tak bleh tahan, tadi gua g tgk wayang. Ingat nak hilang stress. Tengok citer Jakie Chan terbaru.

Ingatkan ada lawan2, tapi lebih kepada perjuangan menjadi perantau. Menjadi orang asing di Jepun. Tinggal keluarga, tinggal segalanya. Adeh... lagi teruk pulak gua rasa. Gua ingat gua kena berhenti jadi orang jahat la. Hahaha. Kena tulis baik2 jer.. Wa nak mintak maaf la kat lu orang mana yang ada silap.

Paling byk wa buat silap nyle, bb, nur, kak memot, etc. Skang baru wa kenal apa itu erti sayu.

Comments

  1. lu dah kena kawin dah tu.... sebab tu lah hati lu jadi sayu..... hehehe

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. uihh, sayu lak baca..
    huhu
    apa lak salah pcik kat nur?
    takat buli2 tu.. alaa
    haha,,
    macam pcik yus la buli nur,, kasi nur tabah sket..
    hehe


    tersenarai paling buat silap gak ke nur?
    huhu,,
    0 - 0

    [ehh,, tapi bab kutuk2 nur kat belakang nur tak maafkan,, haha ;p]


    demam lagi tu..


    p/s: setuju ngan abghensem,, apa laa pcik.. umur dah makin tua.. saham dah makin jatuh.. igt ada org nak beli lagi ke nnti? haha,, ;p

    (pstt kak memot,, selagi pcik duka tak belanja akk makan satu family jangan maafkan dia!!haha,,)

    ReplyDelete
  3. biasa laa.. org sakit memang sayu... sama ada dosa lu dah terhapus atau darjat lu naik setakuk... banyak istighfar....

    Lagipon org melayu memang kekuatan jiwa dia lebih kuat dari omputih...

    tak caya lu tgk perang di somalia dulu, org melayu gak kene selamatkan askar omputih...
    askar omputih dah la stamina kurang.. lembab lak tu... ketahanan jiwa kurang..
    (dalam movie leh la depa eksyen)

    ReplyDelete
  4. biasa laa.. org sakit memang sayu... sama ada dosa lu dah terhapus atau darjat lu naik setakuk... banyak istighfar....

    Lagipon org melayu memang kekuatan jiwa dia lebih kuat dari omputih...

    tak caya lu tgk perang di somalia dulu, org melayu gak kene selamatkan askar omputih...
    askar omputih dah la stamina kurang.. lembab lak tu... ketahanan jiwa kurang..
    (dalam movie leh la depa eksyen)

    ReplyDelete
  5. Alamak bro.. wa dah lukakan hati lu ka??...

    Sayu lak tetiba wa baca postlu nie... sob2...

    ReplyDelete
  6. JIWA LU LAPAR LAH TU BRO..PERBANYAKKAN AMALAN..KASI KENYANG SIKIT ROH LU DGN PAHALA..

    ReplyDelete
  7. lu nak menopause kot..hahaha

    ReplyDelete
  8. biasalah bro,
    ada masa ati kita jadi sayu skit..
    tambah2 lg
    masa tgh x sihat
    ati kdg2 jadi sensitif..

    lu melayu bro,
    gen melayu memang mcm tu kot..haha

    tp wa rasa lu kene kawen lah bro,
    nanti jemput wa
    makan free yeaa..hehe

    ReplyDelete
  9. huhu..sayu bc n3 ni dak duka...

    Mula2 nak kutuk sbb ammar da jangkit demam ekau..

    Hmmm...sayu2 melankolik ni pompuan selalu alami tau..so bagoz la gak kalau korang lelaki rasa..

    Pompuan lepas bersalin rasa camni la..sayu je,
    masa PMS ( gugel sendirik..)pun sayu gak..nak nangis tak de sebab,,omputeh kata rasa down..

    semua ni sbb perubahan hormon..
    ekau pun ada perubahan hormon gak ke duka..
    Ok la tu...hormon jahat tuko ke hormon baik lagi soleh,,kes3

    ReplyDelete
  10. uish nur...
    duka tu tak kayo cam khir toyo..cane nak banje akak satu kuarga..?

    banje satu battalion ok la kot...muahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.