Skip to main content

Gua dah cakap dah, Ali Rustam ni jenis bodoh.

Sebaliknya, Ali Rustam dalam kenyataan medianya mengatakan dia tidak tahu dan tiada orang yang memberitahunya tentang kes saman itu ketika ditanya kenapa beliau gagal hadir ke mahkamah bagi menghadapi perbicaraan saman malu itu.

Lu tengok. Bab kerja, memang wa caya sama dia la. Tapi bab intelek, tu dia. Apa punya alasan la dia bagi. Hahaha. Selamba badak jer dia pamerkan bodoh dia. Mementang orang Melaka semua bodoh2 belaka. Wakakaka. Mampos wa kena hawau same orang Melake, be.

Ada ke bagi alasan tak tahu. Kah kah kah. Alasan standard gua darjah 2. Sekor lagi tokoh UMNO yang bodoh melantun2 ialah Zam ex Menteri Penerangan. Kak memot cakap baru gua teringat. Haha.

Kalau lu tanya gua apa kayu ukur gua nilai intelek seseorang, wa gagal nak tulis. Biar jer la gua sorang jer paham, dan gua catit dalam blog gua. Ngeee...

Comments

  1. waa rasa ali ketam ni spesis gen Sengal...cakap2nya banyak merapu entah apa-apa.

    waa rasa dia tak tau kes tu sebab dia singgah kenduri kahwin kot AT,amalam biasa dia...

    fanatik`

    ReplyDelete
  2. wa penah pegi melaka.... memang maju la negeri melaka ni.... wa bawak family wa makan kat satu tempat.... wa lupa la nama apa tempat tu... gerai² tepi jalan.... tapi bagi wa bandar melaka ni waktu malam tak seswai untuk bawak family jalan².... sebab banyak sangat night club.... satu lagi senang jer nak jumpa awek² pakai slwar atas peha.... naik segan plak wa ngan family wa..... tu dalam 5 tahun lepas la.... mungkin sekarang ni dah "berubah" kot....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  3. "Lim Guan Eng penah masuk jel, tp bole jd KM Penang. Anwar pun same, bole je jd Ketua Pembangkang dlm Parlimen"

    Hahahaha.. t'golek2 siot ngenangkan ayat tuh. Ku hingatkan ketua Kg. Pinang Sebatang yg ckp camtu, rupanye Ketua Menteri Melaka tuh.. Haha.

    Kena cari youtube tuh. Save nanti tunjuk kat anak cucu betapa bengapnya sekumpulan manusia b'nama UMNO memilih pemimpin, haha.

    ReplyDelete
  4. Saya marah kalau kata semua orang Melaka bodoh tapi kalau kata KMnya bodoh pun tak betul juga sebab sebab pengundi yang pilih dia. Jadi pengundi kena pandai pileh jangan asyik pileh yang bodoh nanti semua jadi bodoh.

    ReplyDelete
  5. Lu orang semua pun bukanlah intelek sangat.

    ReplyDelete
  6. Salam bro... perghhhh... selamber jer lu kata org melaka bodoh... gua belasah lu nanti.. lu jgn cakap mcm tu bro.. x baik. ali ketam sorang dah ler. walau gua PAS tegar. tp gua selalu doakan apabila PR memerintah malaysia nnt (selepas PRU13 isnyaAllah), biar melaka menjadi negeri pembangkang yg diperintah oleh BN. Sesuailah dgn nama negeri bersejarah. kat melakalah umno dan bn akan di muziumkan. Gua nak tgk muka ali ketam mcmana masa tu..

    Lu jgn kata gua bodoh... kesian gua jadi org melaka. dah la ada ketua menteri pun bodoh. Rasuah plak tu.. melaka darul rasuah.. muhahahaha...

    ReplyDelete
  7. (off topic)

    AT.

    wa tgk lu ni spesis pemikir.so wa rasa agak rugi kalau idea2 yg lu pikir semacam di'bakulsampah'kan dlm blog sendiri.mana taknye,lu punye posting makin byk skrg,beratus setiap bulan.

    so wa cadang,lu susun post lu ikut kategori sikit.kategori idea,kategori teori ke menurun ke,sudut maki dan ikut suka lu lah camne lagi.senang nak buat rujukan.wa bukan along,wa cuma nak tolong.hehe

    ReplyDelete
  8. oi AT, dah2 la tu kutuk org melaka..
    pedih hati den ni ah..haha
    bodoh2 orang melaka pun terpelihara jugak sejarah2 yang ada...
    bodoh2 org melaka pun xbakar kete polis..wakaka(mati kena bakar ngan abanghensem..)
    bodoh2 orang melaka pun lu orang yang kenyang makan sambal belacan..haha

    pada wa, orang2 kampung wa still pangkah umno sebab KM dia ah WIRA ali rustam..huhu.
    Dia wira beb, selalu tlg orang kampong..so kalau lu ukur intelek, mmg ah intelek dia tinggi cket dari org2 kampung tuh..
    Lu kutuk org melaka lagi, wa bukak cter pasal somban..haha

    -orang jauh-

    ReplyDelete
  9. wa x leh nak kutuk org melaka sgt,
    sebab kroni wa tu...haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.