Skip to main content

Berapalah undi Melayu yang PAS dapat?

Oleh : AdukaTaruna

Ari tu masa kat Kuala Terengganu, heboh semua kata undi Cina penentu. PAS tak bleh harap undi Melayu. Sekali result, Melayu yang bagi PAS, manakala Cina setia dengan BN. Kuang3.

La ni tak tau la plak. Maklumat sini sana, mengatakan undi Cina tuinggi kepada PAS, tetapi cam biasa, undi Melayu still bersama BN.

Harap2 Nizar menang, Selambau menang. Paling menarik kalau Batang Ai pun PKR menang. Time tu gua tak tau nak bayangkan apa terjadi pada Mahathir + Najib.

Mungkin jadi ganas beb.

Comments

  1. klu 3-0 mau meroyan bro...haha
    wa rasa 2-1 kot
    or 1-2..hehe

    ReplyDelete
  2. klu kalah 3-0 mau 5 kontena C4 kena order....hehehehehehe

    ReplyDelete
  3. wa rasa 3-0...... sapa 3 sapa 0..... tungguuuuuuuuuuuuuuu... hehehe

    -abanghensem

    ReplyDelete
  4. memang pr akan tersungkur 3-0
    majority rakyat telah menolak pakatan reput pemecah belah bangsa..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. pergh.. pemuda UMNO Nibong Tebal.. a ah wa setuju bangat dgn lu.. PR ni pakatan reput dah.. sbb dia camnih.. kalu kite tgk pokok cengal pon, tak kesah la kuat mana pon btg die, kuat mana pon dahan dier, tp kalo akar die kene kulat, tetap gak reput.. cayalah pemuda UMNO Nibong Tebal..

    Pemuda UMNO NibongTebal ni mesti kacak... hihihi.. sbb ore UMNO bnyk duwet.. buleh botox sana sini.. tul tak kakmot.. kakmot masuk WANITA UMNO la.. dpt duwet leh botox.. hihihi..

    nyle

    ReplyDelete
  7. sori la pemuda ameno nibong tebai...

    nampaknya BN yg tersungkur di dua bukit..kes3

    x dapek den nolong eh...

    ReplyDelete
  8. oitt elyn..

    apa wanita ameno..

    Kasik akak jadi pesiden cukup lerr...

    Bukan takat botox membotox...,kilang botox ngan tokey2 botox ana yg punya..muahaha

    ReplyDelete
  9. tilikan wa salah la..... laaaa.... patut la... air dalam kolah wa bergelora.... patut la tak nampak keputusan PR 2 BN 1.....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  10. Dgrnye undi bukan melayu yg menolong PAS. Betul ke camtu? Kalau betul.. agak terkilan jgk la..awat la org melayu bkt gantang xmau sedar2 lagi..

    ReplyDelete
  11. klu undi melayu kureng

    pdekatan PAS
    thadap melayu kene riki2 balik..
    kot ada yg silap
    mana2..

    ReplyDelete
  12. bagi wa melayu ni susah nak ubah..... tapi ken abuat slow² la insyaAllah satu hari nanti akan trus berubah....

    p/s : banyak wa belajar dari sikap orang senegeri wa.... sekali dia beruabh kekal sampai hari ni.... tapi bukan makan masa sehari dua.... tengok jer la malam tadi.... sekali berubah habis terbakar kete polis.... wakakakaka

    -abanghensem

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.