Skip to main content

Anwar mohon maaf daripada Guan Eng

Anwar mohon maaf daripada Guan Eng


GEORGETOWN: Ketua Menteri, Lim Guan Eng menganggap masalah antara beliau dan Datuk Seri Anwar Ibrahim selesai berikutan permohonan maaf daripada Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu.

Lim hari ini mengesahkan bahawa Anwar telah memohon maaf berikutan kegagalan beliau memaklumkan kepada Lim mengenai peletakan jawatan bekas Timbalan Ketua Menteri I, Mohammad Fairus Khairuddin sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Penanti.

"Saya tidak mahu perkara ini berlanjutan," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.



Sebelum ini, Lim yang juga Setiausaha Agung DAP secara peribadi menyatakan perasaan kurang gembira kerana Anwar tidak memaklumkan kepadanya mengenai peletakan jawatan Mohammad Fairus.

Mohammad Fairus yang meletak jawatan sebagai Timbalan Ketua Menteri I, berkuat kuasa 8 April lalu, kemudiannya melepaskan jawatannya sebagai Adun Penanti pada 16 April. - Bernama

Good job beb. Pemimpin yang mula nak membangsati rakyat harus ditempeleng. Kita rakyat, kita ada power. Diorang sepatutnya balaci yang memperjuangkan hak kita. Bukan kita pulak yang jadi lembu2 bangang membina kerjaya politik mereka. Sohai punya falsafah.

So, gua masih tuntut mohon maaf kepada rakyat. Kes belum selesai. Dia baru mohon maaf kat ahli politik. Rakyat dia tak pandang langsung.

Wa baru memekak kat 2 forum. Ada beberapa forum belum gua masuk. Anwar ingat semua rakyat bodoh macam penyokong dia agaknya. Ini bukan tahun 1998 beb, ni tahun 2009 ma...

Comments

  1. pergh!!! ni mesti DSAI baca blog lu ni aduka.... mungkinkah abanghensem tu adalah Anwar Ibrahim????.... hehehe

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. haha..
    lu jgn pressure2 sgt dia bro,
    org tua2 ni..
    kene lah belai2 skit..haha

    ReplyDelete
  3. ceh.. haha.. yakin je DSAI duk dengar apa lu kata.. siap kata belum masuk forum lain.. wakaka

    ReplyDelete
  4. hahaha. Wa yakin sampai gak kat telinga bertaik Anwar tu Berg.

    Bersepah agen2 Anwar kat internet. Dia ada gak team yang ditugaskan pantau reaksi masyarakat internet.

    PAS jer gua tak tau ada ke tak team ni. Kuang3...

    ReplyDelete
  5. ceh.. lu lekehkan team IT Pas bro.. lu silap la kalau mcm tu... hha... berbanding 2 yang lain dalam PR, team IT pas jauh lebih baik beb!!... wa pernah nengok gerak kerja depa.. wa tau la...

    ReplyDelete
  6. TGHA awal lagi kenal computer n tenet dr lu la mangkukkk!!!

    ReplyDelete
  7. berlagak la pulak aduka sorang ni, teguran bahasa nya dengan gaya tersirat kononnya?bak gampang umno je..memang bangsat mamat ni.... perasan gila aduka rupanya....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.