Skip to main content

Anugerah Bintang Popular versi gua

Oleh : AdukaTaruna

Ingat Berita Harian jer boleh buat ke? Haha. Ni gua buat anugerah sendiri. Khusus untuk pembaca blog gua, yang selalu bertekak dengan gua pun ada. Haha. Yang wa agak2 ada komen lebih 10 kali la. Yang tak senarai, jgn kecik hati plak. uma bayar gua untuk tak siarkan nama lu. Kuang3.

Nama2 taiko, gua tak masukkan. Tak aci kata Rosmah Mansur. Haha. Albanjari, PenarikBeca, Mountdweller, Hasbullahpit, abdrahimkasim, etc semua dibatalkan penyertaan mereka.

Hadiah Albanjari sponsor. Sebab skang dia dah jadi Blogger Pembela Negara. UMNO bayar dia suku juta woo..

Oh lupa.. Berg pesan, pengundi hantu digalakkan.

Comments

  1. kapt_shiqaqi lu tak masukkan.....
    x patut x patut..........

    ReplyDelete
  2. alamak.. lupa la gua. Banyak gak member tu komen. Tak bleh edit poll la plak. Adeh...

    sori la Kapten_Shiqaqi

    ReplyDelete
  3. salam AT,
    wak tak kira,Ahad ni wak ada di port dickson kena hadir Konvensyen Teh Tarik 2 BloggersNetwork@Malaysia, wak nak lu datang,wak ada kat situ 4 hari..kalau lu bagi alasan tak sempat, wak belasah lu..wak tak kira..hahaha..!

    ReplyDelete
  4. percaya lah wak,
    mase tu AT demam.....haha
    mungkin kafarah lagi kot...haha

    tu tu,
    wa punye geng (kapt_shiqaqi) dlm kerajaan ppaduan
    lu x masuk pon namanya..
    ni mcm wa protes laaa...haha

    ReplyDelete
  5. mungkin kapt_shiqaqi main politik wang tu.... hehehe

    -abanghensem

    ReplyDelete
  6. Ahad ni? Adeh wak ni.. Ahad ni jadual gua demam la 6 hari.. Apsal tak Ahad lagui satu? hahahaha

    ReplyDelete
  7. ehh..ehh..
    bila masa pulak nur rajin komen blog ni nih?

    satgi kalau byk undi tu pun mmg nur je pun yg balik2 mengundi
    hahaha,

    ade pulak tu anugerah camni..
    huhu,,
    selamat ulangtahun blog

    [masuk komen ni punn tak sampai 10 lagi baru 5 kot]

    ReplyDelete
  8. weewit..wah.. nama i pon ader.. kes3... nih kes perasan la ni..
    cepat2 vote nama wa.. sapa vote, wa kasi adiah misteri....

    Ngeeee....

    nyle <== keh3..

    ReplyDelete
  9. Hmmm...raja koleng,eh eh polling dak duka ni..

    rajin bebeno wat polling2 neh...

    Adeh la..anugerah pembaca glemer??

    ReplyDelete
  10. waa terharu bila nama waa tersenarai sama..oh lihatlah dunia (baca ikut nada azean irdawaty) he he he...

    waa rasa ini kes mesti datin seri memot dan berg jadi tukang loby ni....he he..

    waa nak tanya berapa lama tempoh berkempen ni, he he???

    ReplyDelete
  11. sori lupa taruk nama, he he

    - fanatik `

    ReplyDelete
  12. gila arghh.. wa pon nak jugak..aduh.. rancak ni.. macam mana cara nak tercalon? hoho

    ReplyDelete
  13. aikk..wa ade la plak.penat wa me"low profile"kan wa masuk gak anugerah?ok lah no comment(ala artis hollywood)

    ReplyDelete
  14. nampaknya wa masih mendahului.... hehehe

    - -abanghensem (afundi A.B.A.N.G.H.E.N.S.E.M... dail 1113 untuk 3 undian, 1115 untuk 5 undian atau 1111000 untuk 1000 undian)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.