Skip to main content

Hasan Ali yang bangang 1.

Oleh : AdukaTaruna

Seorang lelaki tiba-tiba telah diserang sawan. Dia melulu melintasi jalan yang sibuk. Masyarakat panik. Muncul seorang pemuda mengejarnya, turut melintasi jalan, dan menangkapnya supaya lelaki sawan itu tidak berbuat bahaya lagi.

"Jangan melintas jalan. Bahaya." Kata pemuda kepada lelaki sawan.

"Tak kasi orang melintas jalan, tapi dia sendiri melintas jalan. BBooooooo....." Sorak penyokong Kepimpinan Ulama yang ntah bila turut berada di situ.

"Hidup... hidup.....!!!!"

"Hidooopp.... hidooooop!!"

"Hidup Kepimpinan Ulama!!!"

"Hidoop Kepimpinan Ulama!!!"

****************************

"Bos. Gua dah tangkap sekor lagi PAS yang buat runding gelap."

"Betul ke? Lu tangkap gambar tak?"

"Mesti la bos. Tengok kaki la. Memang gelap bos gambar tuh."

"Mai tengok."

"Nah.."

"Hotak kau."

Comments

  1. apahal pulak dengan Azmin Ali yan BANGANG kat selangor tu..ALI jugak tu
    TIBAI CUKUP2..
    http://umno-reform2.com/front/index.php?option=com_content&task=view&id=505&Itemid=58

    ReplyDelete
  2. SALAM,

    bro, wa nak tanya la , apsal ada spesis2 kepimpinan ulama' tegar ni dalam PAS hah? contoh clear MSO,ROSLAN SMS dan bla bla, lu tgk la artikel diorang, kekadang wa tak nampak lak maan yang pointnya bila dah back up benda yang jelas pelik! , mintak lu ulas. TQ

    ReplyDelete
  3. mana leh tibai azmin ali tu kan org kanan nuarbrahim, blogger nih barua nuarbrahim, mana leh 'tonyeer'org kanan nuar woii, klu dia bubuh lepas ni pun saja nak perlihat dia nuetral la 'kunun' huhuhu...blakang co-ling minok maap...pale otak hipokrik beb! huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. tu laa..nampak sangat pkr ni tak suka dengan pas..

    ReplyDelete
  5. tu laa..nampak sangat pkr ni tak suka dengan pas..

    ReplyDelete
  6. nampak sangat pkr ni nak suruh pas ikut telunjuk mereka..

    ReplyDelete
  7. Satu jenazah telah bikin gempar di dalam dunia hari ini, mayat tersebut telah bangun dah memaki hamun kepada tok imam, kerana tok imam tu ulamak dan berbangsa genetik melayu, mayat itu mengatakan apa kelas ulamak baca talkin utk aku, species kau ni tak layak baca talkin untuk aku lebih lagi ulamak melayu, dah le stupid, bangang tak ada pemboleh ubah, tok iman itu menangis membawa diri kerana dimaki oleh mayat itu, datang le sekor yahudi membaca talkin untuk mayat, barulah mayat itu diam dari berkata-kata. barulah senang nak tanam mayat tersebut dengan adanya yahudi tersebut. Kalau tidak mayat tu asyik memaki hamun je tok imam merangkap ulamak melayu dan juga genetik melayu.

    ReplyDelete
  8. perrggghhhh...panas-panas

    Jenazah tu pernah jadi blogger tak??

    ReplyDelete
  9. panas tak panas.... otai dah mula bersuara..... tapi wa yakin pemimpin² lain takkan layan teguran dari otai ni..... yer la dah hampir sepenggal jadi Wakil Rakyat..... mesti la rasa diri tu dah hebat..... apa kellas nak terima teguran ni..... "KAMI ADA CARA MEMERINTAH KAMI TERSENDIRI".... PERGH!!! hebat ayat tu....

    http://jiwokelate.wordpress.com/2009/09/27/pemimpin-pas-luar-kelantan-diseru-berhati-hati-bercakap/

    -abanghensem

    ReplyDelete
  10. perrggghhhh...panas-panas

    Jenazah tu pernah jadi blogger tak??

    Sunday, September 27, 2009 2:03:00 AM MYT

    HUHUHU memang mayat tu masa idup dulu jd BLOGGER la eko ingat ape?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.