Skip to main content

Gua nak bai'ah dengan Rasul Melayu.

Oleh : AdukaTaruna

Baru gua pasan, ada Rasulullah komen blog gua. Gile ah. Bab seruan dia kembali kepada Allah gua setuju. Bab seruan mengaku dia Rasul Melayu gua skip dulu.

Gua nak mukjizat beb. Gua nak lu try jadikan kete menan adik gua Lancer GT kaler itam siap geran dan roadtax skali. Kalau lu dapat, gua bai'ah. Amacam?

Comments

  1. Gua lak...

    Kalau dia boleh terus lenyapkan ISA mulai besok dan pilih Hj.Hadi jadi PM...aku akan consider...amacam?

    ReplyDelete
  2. mintak dia kuar fatwa yg undi UMNO tak masuk syurga.. keh3....

    ReplyDelete
  3. Aku pulak nak melayu kuasai 70% ekonomi malaysia...hehe...baiah?tiada dalam niat kehkehkeh...

    ReplyDelete
  4. Aku lak nak kahwin dengan ratu cantik jepun 4 org...kalau tak dapat bg sori ek... Kalo bg pun aku malas gak nak baiah..hihi

    ReplyDelete
  5. merdekakan pemikiran = ratu cantik jepun 4 orang?

    huhu,,

    ReplyDelete
  6. ROSUL MELAYU MANGKOK HAYUNNNNNNNNN hahahahahahhahahahaha

    ReplyDelete
  7. mintak buktikn hidup d tempat tiada alam...errr yg pasti dia bole hidup d alam kebinatangan... wukakakaka

    ReplyDelete
  8. kekekeke....

    kalau pagi ni dia keluarkan fatwa yang undi UMNO tak masuk syurga, confirm petang karang terus dah kene tangkap.

    kekekekekeke....

    ReplyDelete
  9. CIBAI DAN PUKIMAK PUNYE KAHAR AHMAD!!!!

    ROSUL MELAYU KEPALA BUTOH LU!!!!

    BANGSAT PUNYE ORG TUA!!!!!!

    TOK MUFTI @ ULAMAK PAS TAKDE YG NAK DEBAT DGN DIA KE???? KASIK PIJAK INI ORG TUA LA.....

    ReplyDelete
  10. Tuhan melayu pun ada gak....ada yang kata hanya diayang boleh lakukan pembangunan kat negara one malaysia ni...kalau orang lain yang perintah selain dari dia maka kiamatlah negara one malaysia ni...

    ReplyDelete
  11. Rasul mana lak ni? hehe. Islam dah lengkap & Rasulullah Muhammad s.a.w. dah selesai kerja & wafat. Wahyu apanya? Kan ker elok dia ngaku wali Allah je, kureng sikit glamer.

    Baiah ada byk jenis...semua pun sumpah. Berat wo amanah..Kalau ler leh tarik balik, aku bayar sekarang gak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.