Skip to main content

Tips hadiri Himpunan Anti ISA

Oleh : AdukaTaruna

Orang tua Nik Aziz dikatakan hadir beb. So, kalau gua yang rendah level aktivis ni bersemangat nak turun, apatah lagi yang lain. Gua jangkakan Himpunan Anti ISA sehebat BERSIH dulu. Sentimen TBH bagi kaum Cina tengah hangat plak tu.

Untuk itu, gua try turunkan tips2 untuk hadiri demo besar. Kengkonon gua memang kaki demo la nih. Haha. Demo camnih, insyaallah la gua hadir. Demo Anwar liwat kat mahkamah, puak2 bangang jer hadir. Muahaha.

Tips perjalanan dari utara.
  • Lu jangan nak jadi bangang sewa bas. Dah la sewa bas ala2 rombongan Cik Kiah, semua lelaki dalam bas tu pakai kopiah plak tu. Memang sah2 IQ tahap Pak Lebai Melayu. Kompom kena tahan dan diarahkan berpatah balik. Kalau medan perang dah mati katak kena bom satu bas. Stupid wo.. ulama jenis Melayu nih. Bodoh piang punya.
Alternatifnya, belilah tiket bas awam secara beramai2. Kopiah simpan. Baju ISA pun jangan memandai2 pakai. Naik bas awam. Bersama orang awam yang lain. Jangan guna bas sewa khas.
  • Kalau naik kete plak, plan sampai pagi Sabtu, pandu sampai Rawang jer. Parking kat Rawang. Kat stesen komuter Rawang ke, kat memana parking kete yang selamat dan betul di segi undang2. Pastu naik komuter.
Kalau nak bawak kete sampai KL, pastikan anda sampai Jumaat. Bermalam di KL. Kalau setakat sampai pagi Sabtu, jangan berangan la nak masuk KL. Orang dah selesai demo baru kete lu lepas masuk. Kompom polis akan jadikan KL sesak menggila ala2 masa plan 16 Sept dulu punya.

Tips perjalanan dari Timur.
  • Pun sama gak. Jangan nak jadi bangang ala2 ahli dan ustaz2 PAS. Kemain seronok sewa bas sekolah ke, kilang ke. Himpun kat markas PAS, kat Pasti. Berkobar2. Baru sejam perjalanan, kena tahan dan diarah berpatah balik. Punyala bangang tahap tak terkata ulama jenis Melayu ni. Tengok Presiden jer dah tahu level stupid memasing.
"Eh.. bang. Awal balik? Kata nak balik lepas 2 hari. Ni baru sejam dah balik?"

"Kena tahan kat polis....."

Alahai... ahli PAS. Tengok standard Presiden pun dah tahu. Alternatifnya sama cam kat atas. Guna bas awam. Mara Liner ke, SKS ke. Bersama2 orang awam gak.
  • Kalau nak naik kete, pastikan anda tidak masuk KL melainkan tiba sehari awal. Gua cadangkan lu masuk dari Seremban. Kekerapan bas ke KL dari Seremban memang rapat. Sejam sekali untuk satu syarikat bas. Tu belum komuter lagi.
Jadi, lu boleh parking kete lu kat Terminal One ke, kat memana ke, dan guna pengangkutan awam. Kalau nak jugak ngengada masuk KL, pastikan sehari awal ataupun sebulan awal dari 1 Ogos.

Tips perjalanan dari Selatan.
  • Sama gak. Siapa guna bas sewa anjuran cawangan PAS, memang gua cop stupid kat dahi lu orang semua. Nabi pun siap menipu lagi tukar tidur dengan Ali. Ikut Nabi, jangan ikut ulama genetik Melayu. Memang sah2 tukil punya stupid.
Alternatif pun sama gak. Sama ada guna bas awam, atau guna bas anjuran UMNO. So, kalau lu nampak memana ulama sedang ghairah kumpul nama untuk rombongan ke KL, lu tempeleng jer serban dia.
  • Kalau naik kete pun gua cadangkan lu guna Seremban as base lu orang untuk masuk KL. Bas banyak, komuter pun kerap. Kalau kaya boleh naik teksi. Share 4 orang ke apa ke.
Tips wanita dan kanak2.
  • Sesapa bapak2 yang bawak family, siap pakej isteri2 dan anak2, gua cadangkan lu guna port Masjid Negara atau Masjid Jamek. Tandas ada, air ada, air-cond pun ada.
  • Then, kalau lu jenis kering, lu bawakla sekali isteri dan anak lu berarak ke Istana Negara. Kalau gua plak, kompom tak kering. Gua tak sampai hati ma. Full Melayu beb, gen gua. Ngeee.
  • Kalau sesapa yang jenis macam gua, lu suruh jer isteri dan anak2 kecil lu tunggu kat masjid tu. PAS kena letakkan An-Nisa' bertugas kat masjid.
Untuk itu PAS kena letakkan An-Nisa' kat 2 masjid nih. Tolong bantu kaum ibu dan kaum bayi. Ala2 staff nurse la. Unit Amal plak jangan semua dikerahkan ke medan demo. Mesti ada yang kena tinggal kat tapak2 nih.

Tips untuk lelaki.
  • Pertama, kalau buleh, jangan la berlindung dalam masjid. Tak pasal2 Polis Israel Di Malaysia tu tembak gas. Dah huru-hara kaum ibu dan anak2. Lu turn la sasaran mereka ke kawasan terbuka. Kat jalan.
  • Orang kata bawak garam untuk redakan pedih. Penjelasan saintifik gua tak tahu. Bawak garam jer tau. Ajinomoto tak payah.
  • Air mineral wajib. Kalau lu ada mineral cap dacing lagi cantet. Kompom lu tak kena tembak.
  • Tuala kecik beb.
  • Topeng muka. H1N1 ma. Bawak lebih sket. Kalau lebih banyak pun cantet. Boleh niaga. Untuk pendemo, guna selapis jer. Tapi pendemo yang dok sebelah Hadi dan Nasha kena guna 2 lapis. H1N1 (Hadi1 Nasha1, Hishamuddin1 Najib1)
Tips untuk jumpa uma.
  • email gua. uma budak Perak yang lupa daratan di KL. Nanti dia aturkan kita nak jumpa kat mana. Kat Zouk kot.

Comments

  1. naik flight la senang.... sampai LCCT naik bas trus ke Central..... pegi la awal..... naik flight ari jumaag malam sabtu..... sampau sentarl lepak² la kat sana sampai naik matahari..... nak ngan lagi bawa baju ala² pro ISA dulu..... sampai kat demo bukaka baju nati ISA.... wa cam biasa..... ala² pemimpin penjaga dasar... tak perlu turun demo..... melalak dalam blog n forum jer keje wa..... hehehe

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. wa kene kuarantin maaa..x leh kua umah seminggu..kalo lu nak kene H1N1 blehla nk jumpe wa...kemungkinan boleh dpt..hua3...AT, nmpak kamera tv3 lu jgn lupe wat simbol peace tau?masuk tv maa..ble lg wa nk tgk muke misteri lu..hahaha..kumpul kt zouk la..sure abg2 polis x kaco pnye..

    ReplyDelete
  3. aisey bro, gua ahli PAS walaupun gua setuju jugala sedikit sebanyak yg lu bantai PAS tapi sebagai ahli gua ada kecik hati la jugak,lu pun tau kan sejak zaman dulu lagi yg meramaikan demo org PAS jugak,jgnla hentam banyak sangat, gua kecik hatila.gua suka juga masuk website lu so give and take la sikir bro.

    ReplyDelete
  4. Sapa-2 nak oda molokov cocktail? sediakan payung sebelum hujan asid...baju ujan lg elok...hehe...C4 tanya Rosmahhh ler...

    hmm...baju waterproof dgn logo anti ISA bagus gak dijual yer? kan AT? Bulletproof? takyah ler...insyaAllah FRU kita baik-2, tak cam Israel tu.

    hehe

    ReplyDelete
  5. aku nk kumpul tok aji naik kete, letak bendera pas besar2 kibar dekat tingkap
    kalau polis suruh aku patah balik, aku dah ada alasan sbb apa aku tak dpt join demo ni

    ReplyDelete
  6. salam bro..mintak izin copy paste artikel lu..banyak point penting...tenkiu2...

    http://ruangbicarapriamalaya.blogspot.com/2009/07/maklumat-sebelum-dan-ketika-pehimpunan.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.