Skip to main content

Teori Najib dinegatifkan.

Oleh : AdukaTaruna

Wa kuat memilih teori Najib dinegatifkan menjelang peralihan kuasa. Motifnya? Yang agak dasyat ialah menimbulkan satu keperluan YDA menolak Najib. Tapi, motif sederhana ialah, mungkin bertujuan menghalang statud Mr Clean Paklah itu bertukar menjadi Mr Gagal. So, dengan imej dan persepsi terhadap Najib yang teruk, tenggelamlah fakta Mr Gagal Paklah.

Siapa yang negatifkan Najib? Orang paling power negatifkan Najib ialah Anwar. Tetapi persepsi itu tidak sampai kepada majority Melayu kerana media tidak menyiarkannya. Malah, anak Karpal digantung pun hanya disebut sebagai biadap sahaja. Tidak dinyatakan Gobind menuding kepada Najib sebagai pembunuh.

Najib belum ada kuasa. Tapi Najib telah ditugaskan dengan satu tugas berat yang terang2an menagatifkan dirinya. Yakni, rampasan kuasa Perak.

Belum sempat menyedut nafas selepas PAU, penggantungan Harakah dan keganasan polis di ceramah Anwar berlaku hampir serentak. Mencetuskan suasana panik rakyat terbesar terhadap Najib.

Pemimpin BR.

Wa yakin pemimpin2 BR tidak mengesan teori ini, walau Berg dan lain2 mengatakan mereka sudah tahu, tetapi ikut sahaja rentak musuh Najib.

Persoalannya, andaikan lu orang pemimpin BR. Dan mengetahui teori ini. Yang mana lebih bijak?

a. Buat2 tak tahu, dan terus ikut rentak menuduh Najib negatif?
b. Maklumkan teori ini kepada awam bagi tujuan memecahkan kesatuan musuh?

Apa pun, Najib memang negatif selagi belum dibersihkan di mahkamah yang telus dalam tajuk Altantuya.

Dan Najib memang negatif selagi belum menafikan gantung Harakah, sekat ceramah, dilakukan atas arahannya.

Comments

  1. jawapan wa C..

    ceritakan kenyanyukan tok det.

    makin tua makin merapu..

    wakakaka

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste