Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 29, 2012

PERKASA membuat laporan polis ke atas Google.

31 Februari, Kuala Lumpur - 10 wakil PERKASA hari ini membuat laporan polis ke atas syarikat gergasi Amerika Syarikat, Google Inc, kerana didakwa menghina Islam, Melayu dan Raja.

"Kami menuntut Google menarik semula paparan Google sekarang. Atau kami akan saman." Tambah Ketua Wira PERKASA, Cuping Merah. - Agensi Berita Fakap

Klik gambar untuk lebih jelas paparan Google yang dimaksudkan.

Adam Adli terima wartikah Freemason.

 Adam Adli di tempat kerja gua.

Adam memberitahu gua, dia dan geng paling dibenci oleh PAS Kedah. Dalam hati gua cakap, padan muka lu. Tak macam gua. Gua paling disayangi PAS. Terutama PAS Ganu. Ngeee...

"Sampai terjadi satu peristiwa, kami ditunjuk parang oleh Pemuda PAS Kedah."

"Takper la Adam. Lu ambil cota nih. Gua akan ajar lu bagaimana menggunakan senjata cota bila lu dah daftar kursus kawin nanti."

Kepada anak2 muda yang bergelojak seperti Adam Adli, stay focus tegakkan tajuk yang anda setuju. Parti, jenama dan tokoh adalah kebetulan pada satu2 zaman untuk kita tumpangi. Wallahualam.

Wajah bangsat seekor Mamakthir

Inilah pembodek Israel yang sebenar. Cuma wajah Ariel Sharon nya akan kelihatan selepas BN jatuh. Dan inilah ajaran sesat sebenar.




Feb 28, 2012

Tukar Badrulamin kepada TGNA atau TGHA

Oleh : AdukaTaruna

Sama ada Badrulamin berkhalwat atau tidak, itu urusan mahkamah. Semoga Badrulamin mendapat perbicaraan yang adil. Langkah kerajaan Selangor memberikan cuti kepada Badrulamin adalah dipuji. Supaya ianya tidak digunakan atau terguna untuk gangguan siasatan.

Tapi stand gua ialah fatonah atau kecerdikan ulama pengikut Imam Mahdi ni dalam memilih tindakan. Stendet. Manusia yang boleh mandamegekan perjuangan kalau tersilap harus dimaki. Supaya tiada sebarang tindakan selesa sambil lewa di masa akan datang.

Kita tukar kepada TGHA atau TGNA. Seorang wanita yang telah kenal lama dan mengadu masalah atau mempunyai masalah telah mengadu. Dan jam 2-3 pagi, TGNA atau TGHA naik ke bilik atau di luar bilik hotel wanita berkenaan. Sama ada ditemani atau tidak. Apa kata anda?

Kata gua, bodooooooh nak mampos. Suruh sahaja wanita itu turun ke lobi atau hantar wakil jemput wanita tu turun ke lobi. Khalwat atau tidak itu urusan mahkamah. Bodoh atau tidak, itu hal lu sendiri. Isu bangsat ni menenggelamkan isu Lynas untuk audien Melayu.

Imam Mahdi kepala ayah lu.

Adam Adli live di Skudai Johor 1 pagi nih.


Adam Adli akan berada live di Skudai Johor, pada jam 1 pagi ini. DJ Radio Budu akan membuat liputan dari sana. Jangan lupa. Kepada yang berkesempatan, dengaran www.radiobudu.com pada jam 1 pagi ini. Anda boleh berinteraksi bersama DJ dan Adam melalui skype. Insyaallah.

Feb 27, 2012

Apakah pembolehubah kestabilan politik di Malaysia?



Bukan BN. Tetapi pembangkang. Kerana di dunia ini, pembangkang di Malaysia adalah paling sabar. Dan adakalanya paling bodoh. Bagaimana jika BN menghadapi imbangan dari pembangkang2 seperti negara lain?

Apabila Salem Iklim tewaskan Ali XPDC di pentas PAS.






Azizan Bangsat - Badrul Bangsat - Samseng Bangsat

Oleh : AdukaTaruna

[1] Meluatnya gua pada Azizan Cenge.

Azizan ni, dia kelompok generasi B. MSK punya istilah generasi X dan Y. Tapi gua tukar generasi B. Generasi bangsat. Generasi bangsat ni dibentuk dalam satu suasana dia bercakap, yang lain angguk. Dalam kelompok jemaah dia.

Zaman Hadi, Azizan, Harun semua lagu tu la. Bila dia sampai ke generasi gua, maka bertembung la. Hadi skang dia punya terkejut perubahan zaman, sampai tiba2 buat statement terbuka tak nak bertanding. Punyalah gila kalau Hadi buat statement tu sebelum dia dilanggar, ditentang luar dan dalam. Akulah PJ, Akulah Presiden, akulah MB, Akulah ADUN, akulah MP, akulah ulama antarabangsa, akulah poligami, semua akulah.

Gua takda masalah pun dengan falsafah berkecuali Azizan Bangsat ni akan isu KUIN. Tapi sikap generasi bangsat tu membuatkan gua lebih bersemangat melawan orang2 tua barua macam ni. Kalau bercakap bab format kebiasaan manusia, samsengnya Azizan, dia dah tua. Samsengnya orang2 macam gua, muda lagi. Banyak perkara yang kami boleh buat bagi melawan samseng2 generasi bangsat macam lu nih.

1. Mula2 kenyataan bangsat Azizan ni ialah mengatakan PAS Pusat takda hak ke atas KUIN Kedah. Masa ni team2 pembaharuan blom diangkat Allah memenuhi PAS pusat. Allah gilirkan keadaan zaman, kan.

2. Pastu, Mahfuz letak jawatan bila Azizan Bangsat menodai mekanisme pemilihan tender di Kedah.

3. Lepas tu Azizan Bangsat cakap demo menggangu ketenteraman awam di KUIN.

4. Skang ni 2 exco enggan terima perlantikan semula. 2 exco ni tak terima tanpa pengetahuan exco2 lain. tu menunjukkan betapaikhlasnya mereka dalam situasi boikot. Mereka tak 'menghasut' exco2 lain.

Pergi mampos la lu Azizan. Priority gua adalah Malaysia Baru. Kalau gua dapati langgar lu jatuh hukum wajib kerana lu halang momentum Malaysia Baru, gua akan ke Kedah. Gua akan ke rumah lu. Gua nak tengok lu tengking gua macam lu tengking wartawan RTM. Test tengok. Wallahualam.

[2]
Gua ada perjumpaan dengan bini orang. Kat bilik hotel. So, jangan buat perangkap nak tangkap gua aa. Gua akan saman siapa2 yang sengaja memfitnah atau memerangkap gua.

Bodoh punya ulama. Pengikut Imam Mahdi kepala ayah lu.

[3]
Kena ada sesiapa yang kumpul data, maklumat, bukti, gambar, identiti siapa2 samseng UMNO yang telah melakukan kekerasan fizikal kepada pengamal demokrasi ketika ini. Dapat jer Malaysia Baru kita boleh membuat tindakan undang2 terhadap mereka.

Kompom ketika itu mereka akan isytihar masuk parti pemerintah yang baru. Dan jika parti pemerintah yang baru itu melindungi mereka, gua boleh cari sekor per sekor kalau2 gua free. Wallahualam.

Feb 25, 2012

Pengalaman gua menerima duwet BR1M.

Oleh : AdukaTaruna

[1]
Tadi, jam 3 petang, pada 25 Februari 2012, gua telah menghadiri ceramah UMNO bagi mematuhi prosedur mendapatkan BR1M. Sebelum ni, gua rahsiakan tarikh. Sebab gua tak nak ada apa2 masalah2 kejakunan orang2 UMNO terhadap orang2 macam gua. Kalau berlaku apa2, yang ke lokap gua, bukan samseng2 UMNO nih.

Tapi memandangkan Jeming Hassan terlebih dahulu 'buat kes' pada penyampaian BR1M di tempat sama, sampai Datuk Dali (UMNO bahagian Pengkalan Chepa cabar Jeming naik pentas keesokkannya, time Jeming takda lah) maka, kehadiran gua tadi turut dinanti. Cet! Seorang lelaki dewasa sekitar 40an telah menghampiri gua. Berpakaian preman.

"Assalamualaikum.. Aduka. Awak tak kenal saya. Tapi saya kenal awak. Minta maaf deh. Terima bantuan sahaja yer. Jangan buat kes."

"Ha.. kalau gitu, ni nak daftar mana?" Gua malas nak melantun. Terus meletakkan situasi kepada BR1M. Alhamdulillah. Gua mendapat kerjasama yang baik.

[2]
Sebelum gua menerima BR1M, gua dapat maklumat dari Jean Francoise bahawa ada rakan UMNOnya yang dapat 2 kali. Menjelang hari penerimaan, cerita tersebut semakin panas. Ini membuatkan gua lebih berminat mengkaji kelemahan mekanisme penerimaan bantuan tersebut. Dari mana wujudnya peluang manipulasi sistem.

1. Dapat surat dari Tok Penghulu UMNO.

2. Serah surat + tandatangan penerima + kp + cop jari di kertas voucer.

3. Penerima diberikan pas. Kertas kuning. Photostat. Ruangan untuk nama guna tulisan tangan yang huduh sekali. Gua tak tangkap gambar pasal lelaki tadi follow gua.

4. Pas buatan tangan manusia yang mengantuk tu, adalah lesen kita masuk dewan. Hanya penerima sahaja dibenarkan masuk dewan.

5. Ceramah politik hasut-menghasut.

6. Ketua dan Timbalan Ketua UMNO turun pentas dan bersalaman secara barisan kerusi ke barisan kerusi kesemua penerima.

7. Pas buatan tangan tadi diserahkan kepada pengiring Ketua dan Timbalan UMNO, dan balasan kepada perbuatan tersebut ialah sampul surat cash RM500.

Di sinilah wujudnya peluang manipulasi duit.

1. Katakan penerima berjumlah 10 orang. Duit cash yang turun bukannya 10 x RM500 = RM5000. Tetapi lebih dari itu.

2. Duit lebih itu adalah untuk pengurusan majlis. Voucher dipulangkan kepada UMNO. Bukan kepada bank / pejabat pos bagi mendapatkan cash.

3. Petugas2 UMNO yang kecil2an boleh mendapatkan lebih dari 1 kali, dengan menciplak pas buatan tangan tersebut. Duduk di kerusi depan, serahkan pas, terima sampul duit, keluar dewan, masuk semula di kerusi belakang, serahkan pas buatan tangan yang baru, terima lagi sampul duit. Sampul duit tanpa nama diberikan 100% berlesenkan pas buatan tangan.

[3]
Datuk Dali juga kena sound dengan 2-3 orang anak muda, bahagian kiri dewan. Barisan yang sama dengan gua. Mujur gua duduk bahagian kanan dewan. Kalau tak, tak pasal2 lelaki yang gua percaya polis tadi melokapkan diri gua ini atas tuduhan kepala pemberontak.

Kesnya berpunca ketika Datuk Dali mendakwa UMNOlah parti Islam sebenar. Tak perlu guna slogan untuk tegakkan syiar Islam. PAS guna islam, bla bla bla DAP, Karpal, bla bla bla. Ketika tengah kusyuk tempik-menempik isu yang sesuai untuk pengundi berpengetahuan rendah, azan sudah berkumandang.

Seorang pemuda sound, azan. Tapi Datuk Dali tak dengar. Akhirnya 2-3 anak muda sound.

"Azan nu weiii.."

"Oloh la... Azan Asar nu weii.."

Seorang petugas yang berbaju jenis F1 merah, bertulis Pengerusi JKKP buat isyarat tangan 'payung' kepada Datuk Dali. Datuk Dali angkat kepala tanda masih tak faham. Petugas tadi buat isyarat tapak tangan di telinga (takbir) tanda azan solat.

Datuk Dali berpaling ke belakang dan bertanya pada barisan pimpinan di pentas. Dan microphone menangkap kata-kata Datuk Dali sebagai :

"Asar kul brapo?"

Beberapa pakcik geleng2 kepala. Seorang pemuda tambah ajinomoto dengan bersuara:

"Cerita Islam pung pang pung pang. Asar pun tak tau kul berapa. Kecek sehala buleh la...."

Ajinomoto tersebut bersambut dengan riak2 setuju oleh beberapa orang sambil berpaling kepada gua. Ketika itu barulah gua mendapati orang yang tambah ajinomoto tersebut adalah gua sendiri. Cepat2 gua berpaling ke belakang juga bagi mendummy keadaan konon2nya orang belakang gua yang tambah ajinomoto. Sambil mengusha kot2 lelaki berpakaian preman tadi sudah stanby mengambil langkah2 melokapkan diri gua. Mujur gua tak nampak lelaki tersebut.

[4]
Sampai rumah, Datuk Seri najib kol gua.

"Aduka.. duwet RM500 tu wi ko kawe smula."

"Eh eh...sedap lu jer. Apsal plak."

"Roadtax keto demo mampoh lamo doh. Saman blaclist ado so. Jange buak2 lupo deh."

"Natey."

Feb 23, 2012

Radio Budu marathon.

Malam ini, Radio Budu akan ke talian secara marathon. Dari 9 malam sampai 3 pagi. Hambek. Tapi kalau bos gua datang, acara marathon dibatalkan serta-merta. Kah3.

Feb 22, 2012

Gua dapat BR1M.

Oleh : AdukaTaruna

Alhamdulillah. Berkat bodek Najib siang dan malam kat blog gua nih, gua dapat surat penerimaan BR1M. Ngeee... Dapat duit cukai rakyat. Tapi kena ambil kat satu ceramah UMNO. Di sekolah. Gua sound awal2 nih. Jangan halau gua sudah. Gua datang nak ambil hak gua jer nih.

Halau gua, gua report Papa Gomo. Kah3..


9 bayang2 akan gua pijak.

Oleh : AdukaTaruna

9 bayang2 akan gua pijak bila gua dapat Malaysia Baru nanti. Insyaallah. Amin. Gua akan pijak depan Hasan dan Harun. Depan panglima ludah dan depan Melayu aneh. Semoga Allah mudahkan gua. Umur gua baru 31. 10 tahun lagi (2 penggal), gua baru 41.

Jika Allah izinkan, gua akan pijak 9 bayang2 itu, di mana2 bangunan bayang2 itu sendiri. Gua dah pijak falsafah sesat Kepimpinan Ulama (Hadi Awang as asbabnya) time gua 28, di bangunannya. Jika Anwar pun nak jadi bayang2, dengan Anwar2 sekali akan dipijak. Anwar Ibrahim terlalu kecil.

Wallahualam.

Raja adalah bayangan Allah di bumi - Harunsani

Fak Q

Feb 20, 2012

Radio Budu akan di talian jam 9 malam ini.

1. Pengguna komputer sila ke : www.radiobudu.com

2. Kepada pengguna Smart Phone sila ke : http://69.194.194.11:8000/

3. Jika talian tiba2 terputus sila refresh page anda atau pangkah dan buka yang baru.

4. Doakan laptop 1 Malaysia gua tak hang. Hu3..

5. Anda boleh berinteraksi dengan gua menggunakan Skype dan FB gua.

6. Bila la gua nak dapat RM500 BR1M, ni woi?

Feb 19, 2012

Anwar bersama gua di Radio Budu jam 6 petang ini.

Oleh : AdukaTaruna

Sejak gua berjumpa dengan blogger2 UMNO di Konvensyen Media Sosial BN tempoh hari, gua sudah terer menggunakan tajuk yang gempak2, tapi isi kosong. Kah3.. Kasi naik rating.

Anwar mustahil bersama gua jam 6 petang ni. Tapi gua menjemput semua yang free bersama-sama gua berkongsi idea di Radio Budu. Semua. Kecuali Hjosama Gi. Sebab, asal dia masuk sahaja, laptop 1 Malaysia gua hang.

So, jam 6 petang ini, insyaallah. Bertemu dan berkongsi suara dan idea di www.radiobudu.com. Yang ada skype berserta microphone, sila berikan ID anda di msg FB gua. Yang hanya ada Skype tapi takda mic. G kawan dengan Jean Francoise sana.

Panas! Papa Gomo di program Husam.

Oleh : AdukaTaruna



Kebetulan berada di program ADUN Salor, Haji Husam. Video Papa Gomo pula adalah video yang berlainan tetapi diedit sekali. Bagi tujuan menarik audien UMNO masuk blog gua.

Gua berjumpa Papa Gomo ketika cuba menghadiri Konvensyen Media Sosial BN, di Kota Bharu sebelum dihalau keluar. Papa Gomo takut gambarnya dirakam gua. Bagaimanapun Papa Gomo sudi melayan gua dan Jeming berbual2 sekitar 15 minit, walau dengan stail samseng kebudak2an.


Feb 18, 2012

Radio Budu akan ke talian sekarang!

1. Pengguna komputer sila ke : www.radiobudu.com

2. Kepada pengguna Smart Phone sila ke : http://69.194.194.11:8000/

3. Jika talian tiba2 terputus sila refresh page anda atau pangkah dan buka yang baru.

4. Doakan laptop 1 Malaysia gua tak hang. Haha.

Feb 17, 2012

Radio Budu akan di talian jam 1.30 pagi ini.

Radio Budu akan ke talian jam 1.30 pagi nanti.

1. Pengguna komputer sila ke : www.radiobudu.com

2. Kepada pengguna Smart Phone sila ke : http://69.194.194.11:8000/

3. Jika talian tiba2 terputus sila refresh page anda atau pangkah dan buka yang baru.

4. Doakan laptop 1 Malaysia gua tak hang. Haha.

5. Selain berinteraksi live dengan rakan2 Skype, gua nak bentangkan idea "Bagaimana anak muda boleh manupulasi orang / parti politik."

Feb 16, 2012

Kewujudan Israel akan diiktiraf? Bangsat punya Anwar.

Oleh : AdukaTaruna
Sumber penuh : Kenyataan Media Dato Seri Anwar Ibrahim Berkenaan Isu Palestin – Israel


Seandainya ini dihormati maka kewujudan Israel akan diiktiraf. - Anwar Ibrahim

Kalaulah tidak kerana priority mendapatkan Malaysia Baru, malam ni jugak gua cari lu. Sikit dan secebis pun gua tak takut dengan kepetahan lu atau pengikut2 lu. Demi Allah.

Ofkos lu ada hak mengemukakan idealogi tu kepada pengiktirafan negara haram Israel, walau apa pun hujahnya yang mendorong kepada itu. Dan ofkos, gua ada hak melanggar lu, melawan lu secara demokrasi.

Gua tak minta lu tarik idealogi lu akan penyelesaian dengan pengiktirafan kedua-dua negara. Palestine dan Israel. Sama seperti gua tak minta Hadi Awang tarik idea UGnya. Tapi lu perlu fight idealogi lu dengan berani.

Word bangsat pada tajuk adalah kerana priority matlamat gua menangguhkan keperluan melanggar lu. Melawan lu. Jika ada yang berpendapat eloklah Zionis dikumpulkan atu tempat, supaya mudah dimusnahkan, itu adalah kerja takdir Allah. Tapi kerja falsafah gua as muslim, mengiktiraf negara Israel adalah salah. Salah sama sekali.

Bangsat punya Anwar.
Bangsat punya Anwar.
Bangsat punya Anwar.
Bangsat punya Anwar.
Bangsat punya Anwar.
Bangsat punya Anwar.

Gambar terbaik. BN pilihan orang muda.

Sumber : C++


Najib tak takut maaa

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak memberikan kelulusan tersirat berhubung perhimpunan besar-besaran rakyat yang membantah tindakan kerajaan membenarkan Lynas Advanced Materials Plant (Lamp) membina pusat memproses nadir bumi di Gebeng pada 26 Februari ini.

Ditanya sama ada kerajaan akan bertindak terhadap penganjur perhimpunan berkenaan yang dijadualkan di di Kuantan, Najib berkata:

"Mengapa kita harus bertindak terhadap perhimpunan itu? Setiap orang mempunyai hak untuk berhimpun," katanya.

Bercakap kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi BN, Najib berkata di bawah Akta Perhimpunan yang baru diluluskan kerajaan, rakyat mempunyai hak untuk berhimpun secra aman.

"Jika mereka mematuhi undang-undang, kenapa kita perlu untuk bertindak terhadap mereka?" soalnya lagi.

Menurut Najib, BN juga mampu menganjurkan perhimpunan yang lebih besar daripada apa yang dirancang oleh penganjur anti-Lynas itu.

Perhimpunan, yang dikenali sebagai Himpunan Hijau 2.0 itu adalah anjuran penduduk sekitar Kuantan dan dijangka menjadi bantahan terbesar yang pernah disaksikan di Pantai Timur.

Dengan pengesahan beberapa pemimpin kanan Pakatan untuk turun padang bagi meluahkan sokongan mereka, perhimpunan Ahad depan itu dijangka panas. PAS Pahang juga telah mengarahkan semua ahli-ahlinya untuk hadir.

Ditanya jika wartawan jika Menteri Wanita, Keluarga dan Pembangunan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil ada membuat keputusan untuk berundur dari kabinet, Najib tidak memberikan jawapan yang jelas.

"Ia tidak dibincangkan di sini. Ini adalah prerogatif Perdana Menteri," katanya.

Feb 15, 2012

Video PM tertawa besar. Sebelum tugas besar.




Feb 14, 2012

Pandangan gua akan Thaipusam dan hina nabi.

Oleh : AdukaTaruna

Thaipusam punya hal.

Mula2, ofkos la gua bukan ahli dalam menetapkan hukum. Tapi gua tetap nak share gak pandangan gua akan isu nih. Menurut Imam Jean Francoise, iman tu mempunyai 3 perkara. Pertama membenarkan dengan hati. Kedua melafazkan dengan lidah. Ketiga melakukan dengan anggota.

Gua ingat kalau cukup 3 perkara baru jatuh hukum Iman. Sama ada iman terhadap Islam atau Iman terhadap selain Islam (murtad).

Ada satu kisah. Orang Palestine yang susah sangat. Keluarganya miskin. Satu keluarga Israel menyatakan kalau dia mahu membantu keluarganya dari kesusahan / miskin, hendaklah menjadi hambanya, dan mengikutnya ke dalam agama Yahudi. Si Palestine ni setuju. Dia mengikut si Yahudi solat dan macam ritual Yahudi.

Tetapi setiap kali waktu solat Islam, dia tetap solat. Kena penjara, kena ikat, macam2, dia tetap solat. Solat cara darurat la. Si Israel ni tanya. Mengapa engkau begini? Palestine menjawab, fizikal gua memang milik tuan. Gua solat Yahudi kerana tuan. Tapi jiwa, roh, lidah dan anggota solat adalah milik Allah.

Walaupun peristiwa ini maybe palsu, tetapi kita boleh belajar konsep dan falsafah dalam cerita ini. Dalam kisah nabi Muhammad saw dulu pun begitu. Ada satu keadaan hamba disiksa yang membenarkan lidah membatalkan akidah. Tetapi masih ada 2 perkara lagi. Yakni hati / jiwa dan anggota.

Gua berpendapat, sama ada beriman atau bertukar iman itu, harus cukup 3 perkara itu. Kalau hanya 2/3, ianya masih belum bertukar. Jika Najib / TGNA hadir ke Thaipusam semata2 ingin menjaga keamanan negara, hubungan kaum, kekuatan negara dengan melakukan perkara sikit2 ritual mereka, Najib / TGNA masih ada 2 perkara lagi. Lidah (pengakuan dan jiwa).

Wallahualam.

Hina Muhammad saw.

[1]
Setiap umat Islam adalah tawanan dalil. Kena ada dalil. Termasuk dalam hukuman terhadap penghina Islam. Apatah lagi penghina Muhammad saw.

Dalil penghina Islam yang dibebaskan Muhammad ialah seorang Arab yang kencing dalam masjid nabi, depan nabi dan sahabat2. Nabi tegah hukuman fizikal dilakukan oleh sahabat2.

Dalil penghina Muhammad saw yang dibebaskan Muhammad saw sendiri ielah ketika penduduk Taif melempar batu kepada Nabi. Nabi hanya doakan hidayah. Nabi buy time.

Jika kafir yang menghina nabi pun Nabi suruh releks, apatah lagi muslim yang ada basic pengetahuan mengenai Islam. Gua berpendapat, kemenangan kepada Iblis kalau si muslim yang tersilap tadi dibunuh sebelum sempat dipulihkan.

Satu kisah Nabi Nuh as yang mendoakan bala terhadap umatnya. Iblis telah berdialog kepada Nuh as. Bahawa doanya itu meringankan beban tugasnya untuk menyesatkan anak Adam. Selagi dibiarkan umur umatnya panjang, bermakna anytime mereka boleh bertaubat. Bertaubat setelah sekian lama mengikuti jalan Iblis adalah satu kekalahan yang sangat nyata bagi Iblis.

Sebab itu ulama yang faham, mendoakan dirinya cepat mati kalau lambat mati itu tidak bermanfaat kepada dirinya. Harun Din mendoakan dirinya mati sebelum zaman Dajal. Ostad Fadhil mendoakan Mahathir panjang umur. Mengapa?

[2]
Kalau muslim yang tersilap fakta, atau fahaman dijatuhkan definasi hina nabi, dan dijatuhkan hukuman mati sebelum dia sempat bertaubat atau memahami atau ditarbiyah Allah sendiri akan kesilapannya, maka kemenangan Iblis itu tanggungjawab siapa?

Peristiwa kencing masjid Nabi depan Nabi sendiri masih belum dijatuhkan definasi hina oleh Muhammad saw itu sendiri. Peristiwa dibaling batu sampai berdarah juga belum dijatuhkan definasi hina oleh Muhammad saw sendiri. Hari ini bagaimana definasi hina itu ditetapkan?

Umar ra pernah mengugut akan memukul sesiapa yang menyebarkan kematian Muhammad saw. Mengapa? Menyebarkan kematian Muhammad saw adalah menghina? Lalu ditegur Ali bahawa sesiapa yang beriman kepada Muhammad, maka ketahuilah Muhammad itu sudah mati. Sebaliknya, sesiapa yang beriman kepada Allah, dan mengakui Muhammad itu kuli batak Allah (pesuruh = kuli batak), maka Allah tidak akan mati, dan insyaallah kita akan berjumpa dengan Muhammad nanti.

[3]
Sikap kerajaan Malaysia yang tidak menerima langsung pelarian politik negara lain gua bantah. Ini double standard dengan Muhammad saw yang meminta sahabat lari ke Habsyah. Ya, kesnya berlainan. Antara Islam dengan penghina Islam. Tapi standardnya sama. Ingat, terdapat perjanjian yang dibuat Nabi bersama Mekah yang menjelaskan standard ini.

Pada gua, kerajaan Malaysia sepatutnya menangkap si tertuduh, diberikan kaunseling, dibenarkan pegawai2 Arab Saudi itu bertemu dengan tertuduh, tetapi buy time dengan tidak menyerahkan si tertuduh tersebut. Ini soal menyelamatkan akidah si tertuduh. Anggap dahulu peringkat ini, dia tersilap. Harap2 dia bertaubat sebelum dihukum bunuh. Bukan dihukum bunuh sebelum dia bertaubat.

Mengapa gua bersikap dan berfahaman sedemikian? Kerana Allah pernah mentakdirkan diri gua juga tersilap. Jika Ostad Wan Ji dan rakan2 gua semuanya berfahaman Arab Saudi, maka, menanglah Iblis kepada gua. Alhamdulillah, dengan takdir itu, gua diberi kesempatan merasai satu nikmat kesilapan. Dan anugerah rasa silap itu telah membentuk gua dalam satu bentuk yang tertentu.

Kenyataan pihak2 yang mahu pengadilan yang adil dan wajar dari Arab Saudi gua sokong. Kalau pemimpin UMNO bersifat pro Arab Saudi dalam kes ini, sepatutnya pemimpin2 UMNO yang menghina Nabi juga perlu dihukum secara Arab Saudi.

Wallahualam.

Feb 12, 2012

Betapa gilenya orang Kelantan.

Oleh : AdukaTaruna

[1]
Semalam gua ke stadium. Upacara kapitalis. Ramai giler orang. Kelantan vs Terengganu. Hampir jam 7 petang, 1 van putih masuk di perkarangan stadium. 1 Pajero. Kedua-duanya bertulis Agama Islam Kelantan. Selalu gua berkapitalis port lain. Ini kali pertama port depan.

Petugas2 bentang tikar. Khas untuk solat Magrib rupa2nya bai. Takda ni kat negeri UMNO. Pastu siap ada tazkirah lagi. Pasal bola, hiburan dan Islam. Hambek. Nasib baik Jean Francois dan Abang Hensem takda. Kalau tak, kompom kena panggil bomba. Terbakar.

Kerja-kerja tazkirah sedang dipersiapkan. Impian gua kalau Ostad Azhar Idrus dijemput memberikan kuliah dan solat magrib time bola di stadium. Mesti fight habes. Huuuu..
 

[2]
Gua chow awal. Settle apa yang patut dan bergegas ke port Hjosama. PAS Bachok buat skrin besar sambil makan satey. Gua mesti pergi. Mintak2 Man Utd kalah di kaki Liverpool. Muahahahaha.

Sampai2, orang penuh giler. Gua pergi cari port yang masih kosong. Eh.... apa gile ni skrin besar Kelantan vs Terengganu? Gua tengok kedai2 lain. Semua pasang Liga Malaysia. Sebelah kiri kedai? Ya.. ada 2-3 kelompok sedang tengok Man Utd. Yak! Betapa gilenya orang Kelantan. Mau menangis Alex Fergusen kalau tengok senario nih.

Kesemua satay yang dimakan adalah hasil tangan gua sendiri. Hj Joe hanya menumpang kehandalan gua. Percayalah. Ini fakta.

 
 
 

Feb 10, 2012

Sembang Larut Malam Radio Budu

 Design by TheYellowBoutique

Jangan lupa. Jika yang berkesempatan. Marilah bersama kami membincangkan. Ini adalah program Sembang Larut Malam Radio Budu (SLMRB) yang pertama.

Suarakan apa yang anda mahu bersama kami di www.radiobudu.com

Feb 9, 2012

Mohon DVD lagu. Dapat DVD skandal Papa Gomo.

Oleh : AdukaTaruna

Memandangkan ramai yang komplen kegangsteran gua dalam menetapkan lagu di Radio Budu (akibat tiada stok lagu), gua telah memohon kepada Jean Francois sejumlah stok lagu.

Hari ni, baru keluar dari jamban gua terima panggilan dari Airpak.

"Hello. Assalamualaikum."

"Waalaikumussalam."

"Khairul Nizam ke tu? Khairul Nizam Bin apa ni?"

"Khairul Nizam Bin Abd Ghani."

"Tapi kat sini tulis Khairul Nizam Bida'ah."

"Natey... member gua la tu bro.."

"Owh.. ok2... nak tanya rumah kat mana ni?"

"Padang Tembak lah."

"Tahu.. Tapi boleh bagi kat mana2 tak. Sebab tak tahu alik mana lah."

"Tahu Kilang Rohm Wako? Bla bla bla."

Pendek cerita. Mohon DVD lagu. Dapat DVD Blue.



Feb 8, 2012

Bila pekerja KFC belasah pelanggan KFC



Oleh : AdukaTaruna

[1]
Falsafah kastemer olways rait ni dicipta kapitalis la. Dah bisnes dia. Dia yang bayar gaji. Kalau gua punya kedai / bisnes pon gua setuju gak falsafah nih.

Tapi bak Ali Abu kata, Malaysia dah memecah falsafah nih. Kuli always rait. Kalau Kuli mengamuk, kastemer pun takdo. Takdo kastemer, bisnes takda. Takda bisnes, Majikan pun stendet Kuli gak. Sama2 takda pendapatan. Haha.

Cumo dalam dunia realiti, manusia berbaka majikan akan survive la. Asalkan dia menggadai prinsip kebenaran dia sebagai manusia. Lalang dan berkepentingan.

[2]
Bila berlaku perbalahan antara 2 manusia A dan B, akan membentuk 3 sokongan. Pertama sokongan manusia A. Kedua sokongan manusia B. Ketiga sokongan terhadap rasional keadaan. Sokongan ketiga ni amat kurang sekali.

Penyokong A dan B akan mengeluarkan hujah. Sama ada fakta atau teori. Dalam kes seumpama ini, selalunya akan keluar hujah perkauman / agama / mazhab. Dia menjadi standard. Gua tak kata logik atau tidak ianya benar2 berlaku. Tapi menjadi standard.

Kes KFC ni penyokong B mengeluarkan kenyataan manusia A itu menghina perkauman. Kes Zidane tanduk dada Meterazzi Italy pun camtu gak. Kalau manusia tu sama-sama bangsa, ia menjadi kes agama. Kalau sama-sama bangsa dan agama, menjadi kes mazhab plak. Betul ke tak, wallahualam. Tapi ianya menjadi satu standard.

[3]
Apa pun terjadi, kita kena rujuk Islam la. Walaupun macam2 tafsiran manusia ni terhadap bahan mentah Islam, at least semuanya adalah berkaitan dengan satu bahan mentah yang sama.

Ada pun dulu, Saidina Ali kalau tak silap. Berperang sampai hampir membunuh seorang sebangsa dengannya. Tetapi berlainan perjuangan lah. Musuh tu pun ludah ala2 panglima perang UMNO. Puiiiii! Ali tak jadi bunuh. Sebab bimbang niatnya berperang dah lari. Dari kerana Allah kepada peribadi amarah.

So, sebab2 perkauman / hina menghina agama secara budak2, Islam tak suruh kita balas secara fizikal. Tumbuk menumbuk. Tanduk menanduk. Betul, kefahaman budak KFC tu tak sama la dengan Saidina Ali. Kalau gua yang jadi budak KFC tu pun belum tentu gua yang cakap pasal Saidina Ali ni jadi Saidina Ali. Tapi, inilah falsafah yang menentukan siapa benar, siapa salah dalam setiap kejadian.

[4]
Kepada pekerja KFC, gua ucapkan semoga kita sama-sama memperbaiki sikap. Sama-sama kita tuntut pengurusan KFC itu bertindak bijak. Maklumkan keadaan berlaku secara terus-terang kepada pelanggan. Takdo ayam ko, ayam terlopeh ko. Jangan biarkan pekerja yang sedang bertungkus-lumus bekerja menanggung asakan pelanggan.

Kepada pelanggan KFC mangsa kuntau tu, lu ada hak. Saman KFC tu ke, lancar kempen boikot KFC tu ke. Pekerja2 dan lu sendiri hanyalah mangsa jenama. Tak payahlah bergaduh kerana jenama ni. Cam bongok jer gua rasa.

Kepada penonton plak. Jangan jadikan benda tu perkauman. Ntah2 pelanggan tu ejen Mc D. Buat provokasi kat KFC. Mana tau. Kapitalis sama kapitalis berperang.

"Boikot KFC. Boikot Mc D. Hidup RFC. Hidup Edlee FC. Hidup Ayam Goreng Jabbar Pasar Malam." Ngeeee...

Feb 7, 2012

Kisah Besdey nabi yang bidaah.

Oleh : AdukaTaruna

Member gua kat Kelantan ni pergi ke rumah mak saudara dia. Pasir Mas. Ada buat maulud katanya. Berdasarkan pengalaman sambutan Maulud di rumah Paklong sebelah bini gua, orang Kelantan akan datang ke rumah penganjur. Berdiri bersama2 dan berselawat. Then makan.

Perkara serupa juga kepada mak saudara member gua nih. Sebelah rumah penganjur itu adalah rumah bapa saudara member gua plak. Kira adik-beradik la sebelah-menyebelah rumah nih. Bapa saudara member gua nih, gua bagi nama Pakcik A adalah orang UMNO. Dan bermazhab MAZA walau MAZA bukan berparti.

Yang member gua ni plak, ilmu agama biasa2 jer. Kira macam gua jer. Tapi dia pun tahu gak sikit2 bidaah ni berdasarkan hasutan gua bawah Akta Hasutan. Kah3.

Member gua ni punya bengong, sebelum jemaah surau / masjid sampai, dia dah makan dulu. Pastu lepak rumah Pakcik A untuk hisap rokok bersama-sama. Then sampai la jemaah. Bapa member gua g panggil la member gua nih. Untuk join. Member gua ni, dah hisap rokok memang malas la. Pakcik A memang tak join. Sebab mazhab MAZA.

Penyudahnya, bila dah settle majlis, sampai rumah dah, bapa dia perli. Cakap termakan hasutan Pakcik A. Member gua story la sama gua yang bapa dia perli dia. Gua cakap, gua pun ambil fahaman bidaah juga. Tapi kalau ada penganjuran yang kalau gua tak hadir boleh berbalah baik gua hadir.

Pastu lu tanya Pokcik lu tu. Antara berkawad, berarak, bersepanduk yang UMNO anjurkan dengan berselawat tokok tambah sambil berdiri mana lebih bidaah? Berselawat tokok tambah sambil berdiri dengan hisap rokok sambil tgk DVD mana lebih bidaah?

Feb 6, 2012

Gua bantah Zaid bertanding KB atas tiket PAS.

Oleh : AdukaTaruna

[1]
Zaid takda masalah dengan gua. Malah tak kenal pun gua. Kalau compare dengan diri gua, ofkos dia lebih baik dalam banyak hal. Tapi kalau compare dengan pilihan yang ada, gua tolak Zaid sebagai pemimpin.

Gua tolak Zaid dulu lagi. Masa jadi calon PKR PRK Hulu Selangor. Tapi Topeng cakap gua salah masa tu. Zaid pilihan terbaik. Gua senyum jer. Dan sekarang masa sudah membuktikannya.

PAS belajarlah dari banyak perkara yang berlaku. Ambillah calon yang benar2 memahami aspirasi jemaah mereka sendiri. Tak perlulah import orang lain atas nama tiket-miket nih. Ibrahim Ali atas tiket PAS la, Aziz Bari atas tiket PAS la.

Gua tak tahu percaturan PAS atau PR. Apatah lagi gua bukannya pengundi KB pun. Tapi kalau gua ada suara, MP sekarang pun ok. Cikgu Rahim. Ok dari segi humble, cool dan penegak / penjaga aspirasi PAS dalam parlimen lah. Cuma bab2 idea jer gua blom nampak lagi. Bab2 pengurusan, kecaknaan, kesederhanaan, cool dengan anak muda; gua bagi markah A+.

Zaid atau Aziz Bari kalau nak bertanding dengan cepat, bertandinglah as bebas. Dan mohonlah PR tidak letak pertandingan bagi membuatkan mereka satu lawan satu dengan BN. Kalu tak logik, masuklah PKR. PKR bukannya ada calon sangat pun. Main belasah jer tuh.

[2]
Pemimpin ni kita kenal melalui banyak perkara. Banyak elemen yang membuatkan mereka relevan. Dan dari penyebab relevan itulah kita bleh bagi mereka2 ini gred. Contohnya :

1. Shamsul AMK relevan dari isu report polis. Gua tak nampak idea atau hala tuju fikrahnya.

2. Cikgu Bard relevan dengan isu cincin / pendedahan korupsi. Still tak banyak idea.

3. Anwar relevan dengan idea / skandal / ketakutan UMNO terhadapnya. Gua nampak hala tuju fikrahnya.

4. Rafizi relevan dengan idea dan terbaru lembu Kak Jat. Gua nampak sikit2 hala tuju fikrahnya.

5. Husam relevan dengan idea. Dia memang jenis tak layan sangat isu keburukan UMNO. Kerat jari gua kalau Husam hidup atas roadshow skandal lembu / cincin / Altantuya. Dia hidup dan relevan atas idea2 penyelesaian.

6. Ulama2 PAS relevan dengan dasar. Mereka tiada idea kecuali mempertahankan dasar. Dasar yang sudah tetap dan diturunkan.

7. Aziz Bari relevan dengan perlembagaan. Dia mempertahankan perlembagaan sedia ada. Dan mengemukakan cadangan2 pembaikan.

8. Zaid Ibrahim? Gua tak tahu dia relevan atas apa? Isu tiada, idea pun tiada. Setakat ni gua tak tahu aspirasinya terhadap Malaysia yang bagaimana dia mahukan.

Penutupnya. Jika PAS menggunakan kaedah tiket-miket, Zaid bertanding atas tiket PAS, memang gua bantah dan tak respek.

Feb 5, 2012

Peralihan kuasa MB Kelantan

Oleh : AdukaTaruna

Blog gua ni kecil jer. Bukannya rasmi macam Harakah. So, gua ingat takpa kot gua tulis pendapat gua ketika fasa anytime PRU nih.

Gua berpendapat, TGNA perlu membuat satu plan peralihan kuasa selepas PRU13 ni. Tak jadi MB dan tidak bertanding ADUN untuk yang akan datang. Tapi Mursyidul Am still pegang. Sebab konsep pemerintahan Kelantan oleh PAS adalah dari parti ke kerajaan.

Dalam keadaan TGNA yang uzur, gua kesian sungguh la. Baca plak pengakuan TGNA sendiri yang ada fanatik mana ntah sergah bila TGNA suarakan hasrat untuk berundur, membuatkan gua lagi la kesian.

Tambah kesian lagi kalau kat kubur nanti ada rakyat yang meminta haknya dari TGNA yang uzur secara fizikal. Tidak hadir fizikal atau sebagainya. Hak rakyat ke atas TGNA dalam bentuk fikrah gua rasa takda masalah. Tapi hak rakyat ke atas TGNA dalam bentuk fizikal gua rasa maybe ada prob.

Nak suh TGNA undur skang, gua pun tak setuju. Tapi kalau boleh lah, suara hati gua, selepas PRU13, TGNA umumkan bersara dari kerajaan, still menjadi Mursyidul Am, dan mengumumkan pelan peralihan kuasa. Tukang umum jer la. Sebab plan tu sebenarnya dibuat secara syura.

Jadi MB Kelantan dapat seorang yang memiliki kekuatan untuk menunaikan hak2 fizikal rakyat. Bab fikrah takda masalah sangat. Walau memang perlu kuat, tetapi as Mursyidul Am dan syura tu ada, maka kerajaan akan dikawal parti.

Gano gulawe?

Feb 4, 2012

Apa yang Papa Gomo takut bergambar dengan gua, ntah.

Oleh : AdukaTaruna

Nak kata takut, gua rasa macam tak logik. Nak kata sebab gua tak hensem, gua rasa gua lagi hensem dari Papa Gomo. Maybe sebab gua tak kaya macam dia kot. Hahaha.

Gua ke Media Sosial UMNO tadik. Ingatkan kat Hotel River View. Sekali rupa2nya guna premis kerajaan. Bangunan Kebudayaan dan Kesenian depan Taman Orkid, Pengkalan Chepa.

Gua g dengan Jeming. Tapi niamakahai punya Jeming muka wanted. Sek2 keselamatan UMNO dah kesan Jeming dan siap mms gambar kedudukan Jeming dalam dewan. Masa tu gua tak tahu lagi. Gua nak dengar hujah Ostad Fathi jer.

"Lepas hujah ostad, kita blah la, Ming. Lapar nih."

"Bereh!"

Time nak blah tu ada pendaftaran. Hadiah tgk kat pentas tadi laptop dan macam telefon pintar. Time nak daftar ni la Jeming dan gua kena pegang. Kah3.

"Minta maaf la Ming. Kamu berdua tak boleh daftar. Ini untuk ahli UMNO jer." Bagus budi bahasa keselamatan yang sound kitorang tu. Gua bukan blogger kencing nih bab2 melaporkan. Maybe gak sebab dia kenal siapa Jeming. Cuma Jeming jer tak kenal siapa dia.

Pastu kitorang dibawa turun ke bawah. Gua try minta baju. Tak bleh. Poster? Kalender? Beg? Apa pun tak bleh. Hua3.. Bergambar pun diorang takut mula2nya. Last2 satu brader sudi bergambar dan kesemua darinya hilang ketakutan untuk bergambar.

Then gua tanya ada Papa Gomo ke, Parpu Kari ke tak hadir?

"Jangan bro.. Lu nak buat apa?"

"Gila apa gua nak langgar. Mampos gua kena katok dalam nih kang."

"Tu.. Papa Gomo. Parpu Kari takda. Tapi jangan oyak kawe kenalkan plak."

Gua pun menuju ke Papa Gomo. Berkeras dia tak nak bergambar dengan gua. Sampai satu tahap, gua ambil bidio dia, dia suruh simpan. Kalau tak dia pecahkan telefon gua. Heh! (gua senyum jer la. Bukan pembolehubah). Bidio sempat ambil. Tapi muka Papa Gomo tak clear. Gua upload pun takda guna gak. Papagomo pun bukan pembolehubah. Just peralatan jer.

Selain dari enggan yang teramat gua bergambar dengannya, Papa Gomo friendly dalam borak2 dan berhujah tahap budak2 (hujah sambil mencarut2, tunjuk2 isyarat lucah). Beberapa jurukamera sound Papa Gomo untuk ambil gambar kami. Keras Papa Gomo sound supaya jangan.

Pastu kami bersalaman untuk blah. Hujan dah mula turun. Lagi2 gambar ada pada Jeming. Apa yang gua nak bawa ialah sepatutnya semua pihak perlu berani dan bersedia hadir dalam majlis hujah kedua-dua pihak. Terutama blogger. Gua dah sampai majlis hujah UMNO, dan harap blogger UMNO berani juga sampai dan hadir juga dalam majlis hujah anti UMNO.

Terima kasih kepada keselamatan UMNO pada hari berkenaan kerana 'menghalau' kami secara professional. Tanpa kekerasan fizikal. Terima kasih juga kepada Papa Gomo kerana sudi berbual dengan kami. Cuma, apa yang lu takut bergambar dengan gua, ntah. Maybe sebab gua takda standard kot (miskin atau 'pencacai').

 AdukaTaruna yang baik dan sopan. Boleh dibawa ke majlis.

Jeming Hasan yang jahat sekali.

Feb 2, 2012

Pindaan program 3 Februari ini.


Salam abe2 dan kakok2. Perghh speaking la plak gua. Bro dan sis semua.. wacana Anak Muda 3 Feb ini (esok) terdapat pindaan. Hilman akan gantikan tempat gua. Dan gua plak akan wat lintas langsung Radio Budu. Settle program kita minum sama-sama, belanja sendiri2. Kah3..


Feb 1, 2012

Gambar Perdana Menteri boleh berdiri ketika 2 bulan 28 hari.


Khai Muhammad Taruna. 2 bulan 28 hari.

Suara hati ringkas gua.

Oleh : AdukaTaruna

1. Gua rasa Khalid Samad dah tahap gua bila dia layan Hasan Ali. Gua kalau berstatus Khalid Samad, gua tak layan Hasan tu. Tapi giatkan usaha mencari idea2 penyelesaian untuk Malaysia atau Shah Alam. Kalau Khalid Samad nak layan Hasan Ali, gua rasa jadi tahap gua la. Main blog dan fesbuk sambil menyakat sesama rakan.

2. Anwar yang mendedahkan fikrah iktiraf Israel (negara) tidak membunuh fakta UMNO lebih dasyat dalam pengiktirafan negara Israel. Mahfiz dan geng pernah dipenjara kerana membantah pasukan kriket atas nama negara Israel ke Malaysia. UMNO tolak Hamas selepas Hamas menang. Kapal negara Israel, bendera Israel di PWTC dan pelbagai lagi yang melukakan.

3. Mahathir anti Israel? Gua cakap inilah bullshit yang sebenar. Zionis menyediakan pelapis pemerintahan seluruh negara di dunia supaya sentiasa berkiblatkannya. Walau pelapis dan pemerintah yangs sedia ada berlawan sesama sendiri. Di Malaysia, priority gua ialah dapatkan Malaysia Baru. Dan akan fight jatuhkan Anwar, si pelapis yang baru menjadi pemerintah itu. Ianya lebih baik dari Malaysia Lama ini.

4. Hasan Ali tubuhkan JATI. Gua cakap syabas. Tapi kalau JATI adalah platform belasah pimpinan PAS yang dia tak suka, belasah Khalid Samad dan Jean Francoise, bukan platform untuk perjuangan 3R lu tu, gua cakap g mampos. Selamat bergaduhlah lu dengan PERKASA. Berlumba2 untuk siapa lebih dilihat wira 3R.

Dan katakanlah Malaysia Baru dapat 2-3 penggal akan datang, Hasan Ali dan gua panjang umur, salah satu R dalam perjuangan Hasan Ali gua akan pijak2 depan Hasan Ali sendiri. Insyaallah. Amin.

MB Kedah mohon maaf. Tarik semula hukuman.

Oleh : AdukaTaruna

Tajuk ni mustahil bai. Yang tak mustahil ialah Wacana ni. Sajer jer jadi Parpu Kari jap. Tajuk jer gempak. Hua3..



p/s : Tolonglah berhenti kutuk gua kat FB. Tolonglah percaya bahawa gua kategori anak muda gak.