Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 4, 2011

Amaran kepada PKR : Jangan hapuskan jasa Mahathir terdahulu.

Oleh : Ikut Suka Aku

ooppsss... ini Sultan yang mengkhianati Sultan2 yang lain... hahaha..
Tanpa Nama, Isnin, Januari 03, 2011 11:25:00 PM

Gua petik balik tulisan lu...

1.Sultan Selangor Akui Tiada Kuasa Melantik SUK. Kerana telah di tarik oleh umno pada 1993.

2.jika Sultan Selangor mengatakan yang beliau sendiri tiada hak dan kuasa untuk menerima dan menolak calon yang dicadangkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Kerana kuasa yang ada pada raja-raja telah pun ditarik oleh UMNO pada tahun 1993.

Persoalannya bro....apakah risikonya apabila kuasa dikembalikan kelak? u help me,i help u....berkemungkinankah?

Patut dihalusi oleh kerajaan negeri Selangor. Berwaspada.

Gua mintak pandangan lu bro....

TIMEX
Sebenarnya gua dah draf persoalan ini dan schedule posting ini untuk pagi esok, apabila terbaca komen TIMEX sebentar tadi dalam n3 ini, ok..lah gua terpaksa edit serba sedikit dan masukan komen beliau sebagai intro.

Buat TIMEX..., firstly gua ucapkan terima kasih, walau komen menggunakan "tanpa nama" tapi di akhir komen lu letak juga nama samaran. Tak macam Anon2 (tanpa nama) yang lain... kiranya lu ada teloq bro... anak jantan... gua tabik spring sama lu...

Secondly, lu punya pandangan jauh kedepan bro... salute sekali lagi.

Ada kebenarannya juga jika perlembagaan negeri di gubal semula dan mengembalikan kuasa sultan maka akan ada natijahnya di kemudian hari. Gua berharap kerajaan negeri sedia ada tidaklah sebodoh kerajaan bn.

Kerajaan negeri sekarang ini boleh mengubal kembali perlembagaan negeri tetapi mesti ada had dan batasnya kepada sultan, bukannya apa... sebagai langkah berhati agar sultan tidak berpaling tadah suatu hari nanti. Walaupun pengubalan perlembagaan negeri tersebut bakal mengundang polemik politik dari parti umnoapco haramjadah tu... pedulikan puak2 tu... jangan ambik kisah...

Maklumlah sultan2 kat malaysia nih... kebanyakannya sudah terbiasa dengan kehidupan cara umnoapco yahudi laknatullah ini. Banyak contoh2 yang tidak baik berlaku yang seperi mana... dan gua yakin hampir seluruh rakyat pun tahu aktiviti2 sultan2 ini semua.

Banyak sangatlah isu yang tak elok pasal diorang nih... macam sultan minyak dagu, sultan usung anak bengali, sultan nurse filiphina, sultan anak angkat siam, sultan kayu balak kat melaka tu pun kes tak settle lagi... siapa berani sentuh... hahaha... yang gua belum dengar lagi kisah sultan negeri gua (kedah.. daulat tuanku) dan sultan kelantan yang terbaru nih... yang selainnya... ehhhmmmm...

Cuma masalahnya rakyat tidak berani bersuara secara terangan, takut periuk nasi terjejas dan siapa pula nak menanggung anak bini mereka nanti. Bukannya mudah beb... bermain dan mengkritik makhluk kayangan ni beb... makan daulat nanti... hahaha...

Apatah lagi jikalau adanya anjing2 yang ntah dari mana asalnya tiba2 setiap hari menyalak melolong depan balai polis sehingga pengkritik makhluk kayangan nih di tangkap... lagi haru beb..., polis pulak.. nak halau tak boleh... nak di tembak anjing2 tu nanti jadi isu pulak... tembak membabi buta... kan susah tu...akhirnya terpaksalah jadi barua anjing2 tu...

Berbalik pada isu mengembalikan kuasa sultan... harap kerajaan negeri selangor dapat membuat yang terbaik bagi negeri... sebab bagi gua... sultan2 ni pun bukannya boleh dipercayai sangat... diorang pun manusia biasa macam kita jugak... keluar dari segitiga yang sama... mati esok pun masuk ke dalam lubang yang sama jugak.

Soal "I help you, you help me", gua klasifikasikan dalam soal politik... masing2 ada kepentingan... as long tidak memudaratkan rakyat sudah la... jangan sampai mengadaikan kepentingan rakyat sebab nak menjilat bontot sultan... memang nak kena maki laaaa... jawapannya... hahaha...

wallahuaklam

3 comments:

Contact Information said...

minta bro.SFH kasi pandangan skit.

apa pandangan bro.SFH
dlm misi menegak daulah Islamiyah.
ke nak pakai system demokrasi ni sampai kiamat?


bg wa
long term dan short term polisi
dua2 wa mau 'makan'.^_^

Marhaen Kacak said...

sori mencelah....

bagi aku isu demokrasi ni dah lama di bincangkan oleh ulamak ASWJ...

just ada jemaah2 islam yang tak faham2 lagi..suka nak buat pendapat sendiri...

bagi aku demokrasi seperti alat jer... alat untuk menuju kekhilafahan sebenar... banyak ranjau dan cabaran lagi kita kene tempoh...

dalam hadis nabi jugak menyatakan kita tidak boleh sembrono dalam menegakkan islam...

ROZEBLUE said...

Wa setuju ngan Marhaen K..DUNIA ini dikuasai dek YAHUDI..bapak gangster dunia..lihat ajerlah Pakistan ngan Afghanistan..dihancur leburkan..menjadi negara paling MUNDUR dalam dunia..KITA bukan pulak takut...tetapi Islam pun tak suruh kita sengaja mencari bala untuk keturunan ISLAM yg akan lahir..
Maka teruskan usaha TEGAKkan hukum Islam dimuka bumi ini..melalui medan masing2..politik, ekonomi, sosial, kerohanian..jgn caci mencaci..sudah..

Sesiapa yang dalam hatinya..tiada cita2 nak tegakkan HUKUM ISLAM di muka bumi Allah ini..DIA mati..Yahudi / Nasroni atau Majusi..jadi pandai2lah bawak diri..