Skip to main content

Model Russia gayakan T Shirt gua.

Oleh : AdukaTaruna

Bai... alhamdulillah. T Shirt siap. Esok pepagi buta, sebelum subuh, gua pos. Jumaat n Sabtu, kat Kelantan nih, pejabat pos tutup. Bodoh punya negeri PAS. Apsal ntah cuti Jumaat. Ngengada betul la. Tak umngok langsung.

Sebaik sahaja siap, gua dapat panggilan dari bahasa yang gua tak faham. Macam lembu cuba cakap Kelate jer bunyinya. Memang tak faham. Pastu gua belasah cakap BI.

"Ai kenot andersten yu.... ai kenot andersten yu. Plis komuniket with me via sms. From det, ai can use the diksyeneri."

Pastu, dia letak tepon. Dalam 2-3 minit kendian, dia pun hantar sms. Tu dia... bahasa apa ntah. Gua foward kat Restless. Restless cakap ni bahasa Russia. Dia tahu sikit2 bahasa Russia pasal dulu dia kapel dengan Anna Sharapova.

"Ala.... yang main tennis tu la Aduka..."

Macam gampang jer ayat beliau.

"Nanti gua sent kat lu transelet BM."

"Skang ke?"

"Kejap lagi la."

"Dah lu kate lu boleh bahasa Russia."

"Gua tahu sikit2 jer la.. nanti la gua komfem mula dengan awek lama gua. Anna Sharapova."

"Fakap la.... kot yer pun tak payah la ulang sebut nama Anna Sharapova tu."

"Jeles ke? Wakakaka."

15 minit kendian, gua dapat sms.

"1 model lelaki Russia berminat nak gayakan t shirt lu dengan free of charge."

Pendek cerita... tadaaaa..... inilah model Russia yang menggayakan T Shirt gua. (Pasti dan pasti, gua berani bersumpah, lu orang mesti enggan terima hakikat ini. Denial Syndrome macam PAS Guane ma....)








Comments

  1. kahkahkah.... model rusia apa.... posing plak kat TNB box... apa barang bhai.... muka cam melayu minang yo....

    ReplyDelete
  2. Bhai...

    Anna Sharapova tu boleh tukar dengan anak dara sosilawati tak... kita tukar la...jadi...

    ReplyDelete
  3. gua dah agak dah... gua dah agak dah...

    Kita dah dapat tangkap 2 ekor yang dengki mukarrab dengan gua.

    Kita tengok lagi lepas nih.

    ReplyDelete
  4. kahkahkah
    model rusia pobondo eh...cam model tamilnaidu yo....kahkahkah

    ReplyDelete
  5. Bro. T-shirt tu cam sampel alas tilam je..

    Gua rasa lu seswai jadi model majalah Maskulin la.. atau join Hero majalah Remaja.. ke Guane?

    ReplyDelete
  6. tetiba rasa=feel huduh pon ada baju tu.. sama ada kaler dia, ataupun model dia wa xpasti la kan...

    wakaka

    ReplyDelete
  7. Cam haram ... kah kah kah

    Nice idea though ..period.

    ReplyDelete
  8. Rapidshare, Hotfile, Megaupload PREMIUM termurah!!!!!

    http://rapidsharepremium-murah.blogspot.com/

    " we have experience almost a year selling premium account "

    0122453958 >> deal paling cepat dan pntas

    cara2 pembayran ade dalam blog di ats.
    LPS PAYMENT , TERUS DPT.

    ReplyDelete
  9. bro....gua tgok skali lu pkai bju tu dah macam OKT la bro....
    gua tau la lu ade xperience....
    pndai lu mngexpresi perasaan lu kan bro..wakakakaka

    ReplyDelete
  10. rasa macam nak tempeleng org je lps tgk gmba dlm n3 ni haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.