Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Sep 5, 2010

Taklimat jin kepada gua dalam kemelut hubungan Malaysia-Indonesia.

Oleh : AdukaTaruna

AdukaTaruna,

Selepas PRU12 menyaksikan kerajaan boneka dajal (Zionis +British,+USA) UMNO-BN hampir tumbang, satu lagi kerajaan boneka dajal yang mendapat pemisahan secara percuma dari genetik terbodoh Melayu, yakni Singapura Lee Kuan Yew mula melancarkan gerakan politiknya.

Kemusnahan boneka UMNO mula diramal Lee Kuan Yew yang genius seawal kegawatan politik Malaysia dalam kes pemecatan Anwar Ibrahim. Ketika itu hampir sahaja berlaku kuasa rakyat. Revolusi rakyat. Cumanya hanya perlu menyuntik sedikit keberanian kepada tentera Malaysia sahaja.

Lee Kuan Yew tahu akan bahaya itu. Tumbangnya UMNO, maka sejarah akan didebatkan semula. Sejarah akan ditulis semula. Semua itu bermakna tuntutan Malaysia terhadap Singapura akan meningkat. Ianya akan mengundang padah.

Maka, pada ketika fasa itu, propaganda Singapura mahu melanggar Malaysia menangguhkan / melemahkan / melarikan fokus seandainya berlaku penggulingan kuasa oleh tentara Malaysia terhadap pemerintahan UMNO-BN. Singapura berjaya menyelamatkan kuasa mamak Mahathir untuk terus mencengkam Malaysia.

2004, melalui kemenangan bergaya Pak Lah hasil tindakan bodoh politik PAS Terengganu, perpecahan ubat tamat tempoh, dosa2 khianat dan belot negara bakal dijawab Hadi, Harun Taib dan PAS Terengganu di akhirat kelak. Singapura menyusup ke dalam kabinet Malaysia melalui Khairy Jamaluddin si anak babah. Berapa banyak GLC sektor keselamatan negara yang berjaya dikuasi Temasik?

Selain dari faktor politik Malaysia, survival Singapura banyak bergantung kepada politik Indonesia. Dalam isu pembelian besar2an pasir, pembesaran Selatan Singapura, ruang udara dan sebagainya, Singapura berjaya mengalihkan perhatian dan fokus pemerintah kedua negara genetik Melayu itu melalui isu Jemaah Islamiyahnya. Ciptaan gerakan istimewa Singapura.

Selain itu, hubungan kedua-dua negara genetik Melayu itu, Malaysia dan Indonesia juga adalah satu ancaman kepada Singapura. Jika dulu Lee Kuan Yew berlindung dalam Malaysia atas semangat ganyang Malaysia oleh Indonesia, tapi hari ini, Lee Kuan Yew berlindung menggunakan sentimen kuno ganyang Malaysia yang telah dimusnahkan rakyat Indonesia secara kuasa rakyat.

Selepas tertolaknya UMNO-BN secara majority undi (bukan kerusi), Lee Kuan Yew telah menjelajah Malaysia, berjumpa dengan kesemua party politik bagi membaca fikrah2 mereka. Dari PAS Johor, sehingga ke Rosmah Mansur. Dari Temasik sendiri, Pulau Batu Putih, jambatan bengkok, Tanjung Pagar, UKM, air Johor, kawasan tadahan air Kota Tinggi, kesemuanya berjaya dimakan Lee Kuan Yew. Betapa hina dan bodohnya setiap genetik anak Johor.

"Aduka tahu? Sejak pemberian percuma Temasik kepada Lee Kuan Yew oleh UMNO, Lee Kuan Yew mengepung pembangunan di sekeliling tanah KTM Tanjung Pagar!"

"What for?"

"Untuk mengawal harganya."

"So?"

"So, sekarang Lee Kuan Yew berjaya menipu genetik Melayu dengan menukarkan tanah sekangkang kera yang sama nilai dalam dolar dengan tanah seluas KTM Tanjung Pagar."

"Barua. Stupid lak ai... tapi, 60% dikuasai Khazanah."

"60% itu adalah senjata Singapura, Aduka."

"Kenapa pula?"

"Sebab Lee Kuan Yew tahu yang menjaga 60% itu adalah Melayu UMNO... bukannya muslim. Lihat berapa banyak kepentingan Malaysia yang sebelum ini, tiada sesen pun saham Temasik telah berjaya dimiliki Temasik. Ini pula setakat 60% dalam bentuk saham. Bernas pun boleh dikuasai syarikat Hong Kong."

"Shit! Kalaulah pemerintahan UMNO sudah berakhir, gua bersumpah akan kencing atas kubur beberapa barua negara. Jadi, bagaimana gua manhu menetapkan pendirian terhadap gerakan BENDERA Indonesia?"

"Aduka harus tahu bahawa Indonesia terlalu ramai spesis. Spesis2 emotional, sampah2 emosi yang mengisi pelbagai sektor di Malaysia datangnya dari manusia baka rendah. Baka tinggi tidak akan mengisi sektor pemburuhan, sektor perompakan, sektor pertempuran di konsert2. Jangan termasuk dalam kancah pergerakan politik Singapura. Itu pesan kami."

1 comment:

rakuban said...

gua ingat xpayah la nk tuntut singapura sekankang kera.melompat org singapura ak rs klo nk bgabung dgn msia...cina singapura je dh bape juta?bygkn majal yg bakal dtg.i2 cina2 educated.brubah lg politik msia...i2 br cina singapura.cina singapura pon pngil org lain immigrant...yg ak nk ckp,org asing kt singapura byk...kt ni jauh ktingalan,xyah la nk bgabung dgn singapura...lg pon singapura 2maju bukn la sbb "pelabuhan" scr total-maju sbb investment luar negara negara n negara effisyen(xde rasuah). singapura ni mmg suke jmput org asing keje.klo plan diorg msukkn org asing supaya kmudian, bile gabung dgn msia, pnduduk mlayu bukn majoriti...i2 mmg celaka habis2 la...