Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 4, 2010

Apa punya bodoh la Nik Aziz nih.

"Tidak ada logiknya kerajaan keluarkan subsidi hampir RM1 billion setahun untuk subsidi satu bahan makanan yang boleh mendatangkan mudarat kepada rakyat," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan Anugerah Kecemerlangan Pelajar Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) Parlimen Pekan, di sini.

Di mana logik gomen keluarkan 1 bilion subsidi untuk benda yang memudaratkan rakyat? Apa punya bodoh Mursyidul Am PAS ni?

Gula kalau makan banyak memang la mudarat. Pembolehubahnya makan dengan banyak. Bukan gula jer, tapi apa sahaja kalau diambil secara berlebihan akan mudarat.

Kalau camtu, naikkan la harga beras kerana ia memudaratkan. Beras kalau diambil banyak tapi tak bersenam, mampos gak kena penyakit.

Kalau camtu naikkan la harga petrol sampai maksimum. Sebab petrol mudaratnya membunuh. Banyak kes kemalangan, kes rumah kena bakar guna petrol.

Jangan lupa naikkan harga elektrik maksimum. Sebab berapa banyak rumah terbakar kerana litar pintas. Badan bini lu punya pasal, lu hukum rakyat dengan naikkan harga gula. Cinabeng lu!

20 comments:

Anonymous said...

sbb apa kte beliau 'bodoh'?...

maLin said...

walaupun aku bukan penyokong Nik Aziz, tapi aku tak setuju nko maki dia..sedap mulut nko je kata dia bodoh...

Nik Aziz dah perintah Kelantan 20 tahun..byk pembaharuan dan sumbangan dia kpd rakyat dan negeri...biasa la manusia ada silap, sekali sekala dia buat silap nko dah kata dia bodoh.

hoii kalau dia bodoh sebab isu gula, dia cerdik dalam pemerintahan dan politik...apa yg dia cakap tu ada betulnya..1 billion utk gula lebih baik diberi kpd sekolah pondok di Kelantan.

karomah Nik Aziz pulak, dia pernah berjalan atas Sungai Machang..nko tak caye tanya org2 tua di Machang...semua tau cerita ni.
org macam ni martabat tinggi..hari tu dia dah sumpah CELAKA kat nko, habis la nko....huhuhu

maza said...

Confuse aku,statement nie kat pekan...nape sangkot ngan Nik Aziz.

busuttt said...

Sapa yang bodoh ni... Setahu aku statement ni NAJIB yang buat, buat TGNA.

Tak pun ko yang bodddooooo ADUKA?

Cucu cicit Bani Adam said...

Salam.

Kalau nak baca tulisan Aduka, jangan baca satu lapis sahaja. Ada yang tersurat dan tersirat. Baca dan faham ke arah mana Aduka nak bawa pembacanya.

Xenan said...

wakakaka,

apekehe tengin beno kamu ni malin..

AT lu, berlakun jd malin ekk...jarang ade org tengin2 camnih.

Jiran Aduka said...

hahaha..ape la lu org ni, statement tu double meaning la..statement tu bkn tuk nik aziz tapi utk PM 1 kesayangan ko tu la..

Anonymous said...

-trkena lg si malin nie ngan AT..hehehe
-senang btul nk main2kan puak2 umno n geng perpaduang nie..

-zargus-

AdukaTaruna said...

ntah den pon kompius nih. ada maLin, ada maLin-ori.

weih maLin.. lu register la nama lu kek google.

hisham said...

huhuhuhuhu....terkojut eden baca title, rupenye double meaning la....

kepunden said...

Klu maLin ni dok sebelah umah gua, kompem gua pulas2 telinger die...
Ala bucuk2..
Setakat pengiraan gua dah due kali mamat ni kene...
he ehh

Hanz_Azdi said...

manisnya cakap si DS Najib..wtf, kalau dia tak cakap pun kat press camtu pun, kita semua tau dia tak 'sanction' subsidi gula, atm, tu pasal gula naik 20 sen. Kalau cakap camtu, lagi nampak haprak Najib ni. Dia ni sekolah takat darjah darjah enam ker apa hah?

Taliban said...

"Apa yang patut dilakukan kita perlu mengubah citarasa kita supaya kita kurangkan gula, saya sendiri tak guna gula kalau minum teh. Maknanya kita boleh ubah citarasa kita, tak perlu gula terlalu banyak." kata Najib.

ubah gaya hidup lagi la nampaknya.mesti bik mama yg tak bagi gula dalam teh.haha

Anonymous said...

Orang2 ISLAM THAILAND dah jatuh hukum bunuh kat AT ni...Dia tunggu masa jer dia org jumpa dia...so kita tak payah cakap atau buat apa2 kat dia..depa duk cari dia la ni.

uma said...

dpt pon lu cari statement bengong najib...haha

cian kat msia
dpt PM mcm nie..
klu ia pon nak naik.
statement tu biorlah cantek ckit..

ckp je lah
kami naik gula utk cover F1 1 msia..
kan senang...hahaha

Aphique Lacrymosa said...

celaka org yg hina ulamak.celaka mung aduka taruna.aritu tgna dh mencelakakan blog2 yg melaga2 kn org.skrg mmg ko yg celaka.polis dtg cari ko smpy kerumah igt bleh lari ke.bajet nyorok kt kelantan bleh terlepas blah ar wey

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Sembunyitidaklama/Article

Seorang AKU said...

Gi mampos sama mamat nih. Orang dah lama bijak. takde orang kat dunia yang bijak duk hina nabi hina ulama'. Tapi mamat ni memang kitorang doa jahanam je lah. Takde nak kate ape dah. Nabi punye lah doa utk umat sebab sayang pada ummat. Umat yang die sayang hina macam kaldai takde otak. Kaldai lagi pandai dari ko laaa..

Seorang AKU said...

Gi mampos sama mamat nih. Orang dah lama bijak. takde orang kat dunia yang bijak duk hina nabi hina ulama'. Tapi mamat ni memang kitorang doa jahanam je lah. Takde nak kate ape dah. Nabi punye lah doa utk umat sebab sayang pada ummat. Umat yang die sayang hina macam kaldai takde otak. Kaldai lagi pandai dari ko laaa..

Kasih Syg said...

salam..
dari apa yang berlaku..dapt dikutip pengajaran.
semua manusia membuat kesalahan..untuk lebih ketakwaan kepada Tuhan..
kadangkala sesuatu perkara itu kerana kesilapan kita sebagai mana..dan Allah ingin memberi pelajaran..maka itulah yang terbaik..sabar dan redhalah..kerana itulah yang terbaik..
semoga sabar..menempuh ujian Allah.
segala yang Allah beri semuanya berhikmah.
semoga saudara tabah dan terus bertakwa kepada Allah. inyasyaAllah semoga Allah memberi jalan keluar..amin.

MarzuqHub Enterprise said...

reported to cybersecurity, good luck in court, good luck in having "rezeki haram" , good luck in facing your wife with her tears dropping knowing that her husband is a dumbass