Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 31, 2009

Projek langgar Hadi.

Oleh : AdukaTaruna

Motif, visi dan bla bla projek ni, gua dah terangkan dalam N3 yang lepas. Sapa yang follow akan tahu. Cuma gua tak pandai nak karang ayat tahap pro punya. Siap dalam versi omputeh skali. Tu nanti gua akan minta tolong bumblebee buatkan. Ala2 profile syarikat la. Heeee...

Status kitorang skang tengah buatkan forum. Itu kerja xenan. Sian dier woo.. sapa2 yang terer, minta tolong la bhai. Dah ok nanti, bila xenan suruh gua promosi jer, gua akan promosi kat blog gua.

Kemudian, kitorang tengah kumpul anggota. mikhail16 bertugas untuk pantau identiti2 yang boleh dipercayai dan berkelayakan dalam trip langgar Hadi nanti. Sapa2 nak join buleh. Nanti bila kitorang lancarkan, sila hantar resume memasing.

Dana.

Skang masuk bab dana plak. Dana akan dipegang oleh xenan. Nak lancar kutip dana skang memang tak boleh. Sebab kitorang tak tau lagi masa depan cane. Buatnya gua mati ke, atau Hadi mati ke, atau gua terbolak-balik hati ke, atau Hadi dibukakan hati menyerahkan jawatan kepada yang lebih layak ke, dah batal misi tu nanti. Tapi derma dah kutip. Dah jadi satu hal nak buat apa dengan dana tu nanti. Payah.

So, gua ingat gua nak 'niagakan hasrat' dulu. At least lu beli barang, bukan derma kosong. Nanti menjelang projek tu, baru open derma kosong tanpa barang. So :

1. Gua akan buat T-Shirt. 1 type lelaki lengan pendek dan berkolar punya. 1 type muslimah punya. Yang polos, lengan panjang dan labuh tu. Tak dapat imagine jenis yang muslimah? Takper, nanti gua suruh pendi jadi model.

2. Design t-shirt lu orang yang reka sendiri dan email kat gua. Bagitau nama yang design. Then, cukup beberapa design, gua akan buat poll. Korang undila mana suka. Design mesti kena dengan konsep langgar Hadi demi Islamic State la. Kalau ada yang design T-Shirt ala2 jersi Man U, gua terajang guna kaki kiri.

3. Ikut majority dan popular, t-shirt itu akan dicetak dan dijual dengan harga yang berpatutan. Maybe mahal sket sebab ada iras2 konsep derma. Ngeee... Mahal sket jer lah. CD mekel jeksen lu boleh beli plak. Tionaseng.

4. Urus niaga, duit-muit, akaun-maun diuruskan oleh xenan. Gua tak boleh lagi pegang2 duit nih. Hahaha. Kang tak pasal2 gua beli tikam.

Haa... amacam?

Lembaga Disiplin putuskan Hasan Ali tidak bersalah - Presiden PAS.

Oleh : AdukaTaruna

"Lembaga disiplin dan kesemua AJK memutuskan Hasan Ali tidak bersalah dalam tuduhan menjalinkan kerjasama dengan UMNO. Namun begitu, PAS menegaskan kesemua pihak semua tidak lagi menimbulkan satu persepsi yang menghala ke arah kerjasama dengan UMNO."
Pergh... lu bayangkan kenyataan media Presiden PAS yang duduk di sebelah Mustapha Ali hasil pembentangan Lembaga Disiplin kepada AJK PAS Pusat.

1. Tuduhan Hasan Ali menjalinkan kerjasama politik dengan UMNO secara sulit adalah tertolak, gua boleh terima. Sebab nak dapatkan bukti lain selain perjumpaan sulit yang didedahkan PakLah adalah sukar.

2. Namun begitu, percayalah; salahlaku Hasan Ali dalam menguruskan bantahan sebagai sebahagian dari kerajaan negeri Barisan Rakyat akan disapu bawah karpet. (SELCAT)

3. Dan percayalah; salahlaku Hasan Ali dan Nasha yang melanggar ketetapan Presiden dengan menjemput secara tertutup bloggers PAS & UMNO juga akan disapu di bawah karpet.

Program yang didakwa Roslan sms di bawah lajnah PAS Selangor itu sangat sulit sehingga mempunyai rakaman sulit, pengesahan rasmi cerai taklik, penyebaran fitnah Husam agen PKR, mengadu-domba dalam pengukuhan Barisan Rakyat yang diputuskan muktamar.


Pertemuan Dr Hasan dengan blogger itu anjuran Lajnah Penerangan PAS Selangor. Malah memang dalam perancangan untuk program “engagement” bukan sekadar dengan masyarakat blogger, malah kumpulan NGO, ketua-ketua agama bukan Islam, petani,nelayan, peniaga kecil semua dalam perancangan lajnah.

Bloggers pun kita berhasrat bertemu dengan semua bloggers tanpa mengira fahaman dan agama.
Lu lihatlah. Betapa selambanya menipu dan menegakkan bulu ketiak kerinting. Pertemuan secara terpilih. Ada blogger yang tidak dibenarkan masuk. Tidak menggunakan premis party sebaliknya premis peribadi. Jemputan yang disebarkan diruang komen, bukan menggunakan saluran party, tidak dihadiri oleh pimpinan PAS Selangor yang lain.

Semua ini dihujahkan di bawah program Lajnah Penerangan selepas terhujahnya satu pelanggaran arahan Presiden dan jemputan blogger UMNO. What the fuck sungguh la Kepimpinan Ulama.

Semua ini Allah takdirnya untuk apa? Untuk suka-suka atau sia-sia? Hanya untuk golongan berfikir.

Ketelusan PAS.

Di bawah Kepimpinan Ulama, terutama dari Terengganu, semuanya dalah satu retorik pundek.

Hadi memperjuangkan gaji minima RM1500, tetapi kakitangan Harakah sendiri bergaji RM500. Ulama retorik pundek.

Hadi memperjuangkan sistem kiraan undi yang telus. Tapi berdiam diri dengan sistem kiraan undi pemilihan party sendiri yang memakan masa berjam-jam, secara tertutup, tanpa ada wakil, tanpa ada cctv. What the fuck is that?


Namun, dimaklumkan bahawa, tidak akan ada sebarang sidang media atau kenyataan media berkaitan dengan hal ini sehinggalah keputusan diserahkan kepada Jawatankuasa Pusat, katanya.
Hadi mempertikaikan kewibawaan UMNO dalam menguruskan disiplin pemimpin dan ahli UMNO, tetapi lihatlah bagaimana Lembaga Disiplin PAS terpaksa menyerahkan keputusan mereka untuk pertimbangan Pusat semula.

Lembaga Disiplin PAS tidak ada kuasa bebas! Untuk apa ditubuhkan Lembaga Disiplin jika keputusan terpaksa digantung semula kepada PAS Pusat di mana Mustapha Ali berada di situ?

Untuk apa selama ini memperjuangkan Polis yang duduk di bawah Jabatan Perdana Menteri? Untuk apa selama ini memperjuangkan SPRM supaya duduk di bawah parlimen? Ulama retorik pundek!

Lembaga ini, katanya, mempunyai lima anggota termasuk beliau. Mereka terdiri dari peguam, tokoh agama dan anggota veteran PAS.
"Namun saya tidak bercadang untuk mendedahkan nama mereka," kata Tuan Ibrahim.
Mengapa Hadi dan ulama Terengganu memperjuangkan Suruhanjaya itu dan Suruhanjaya ini yang telus dan terbuka untuk diketahui awam siapa anggota tribunalnya?

Sedangkan Lembaga Disiplin PAS sendiri enggan mendedahkan anggota mereka sendiri. Ulama retorik pundek! Terus terang sahaja anggotanya ada Mustapha Ali atau Nasha atau Hasan Ali sendiri. What the fuck Kepimpinan Ulama?

Mengapa Allah takdirkan peristiwa ini kalau ianya hanya sia-sia?

Fuck off.

Oct 30, 2009

Apabila rahsia PAS dibocorkan ulama barua PAS.


Oleh : AdukaTaruna

Allah menunjukkan kita rentetan peristiwa yang sangat cantik. Bayekk punya plan. Tapi hanya untuk golongan berfikir.

1. Memola Allah takdirkan Presiden sindir Mursyidul Am, supaya jangan guna blog (media baru) dalam hal-hal dalaman parti.

2. Kemudian, sekejap sangat dari itu, Timbalan Presiden dan Hasan Ali melanggar sendiri sindiran itu dengan menjemput bloggers. Malah jauh lebih dasyat Allah takdirkan dengan penyertaan bloggers UMNO sendiri. Subhanallah. Cun gile.

Dari peristiwa itu, berlakulah satu rahsia party yang selama ini tidak disahkan atau dirasmikan, yakni satu kaedah baiah dengan taklik cerai. Lompat UMNO, cerai talak 3. Allah mengatur semua ini untuk kita, manusia yang berfikir.

Timbalan Presiden dan PJ Selangor sendiri mengesahkan rahsia jemaah Islam SeMalaysia di hadapan semua bloggers termasuk bloggers UMNO! Ini adalah satu kenyataan rasmi! Maha Suci Lu Ya Allah. Memang gua sujud terhadap Lu.

Lu bayangkan rakaman audio mengenai RAHSIA KAEDAH BAIAH CERAI TAKLIK yang berada dalam genggaman bloggers UMNO akan dimanipulasikan seluruh media perdana. Kemudian dibahaskan oleh seluruh ilmuan Islam sekular.

Cerai bini talak 3 jika masuk UMNO - Utusan

Cerai talak 3 adalah penyelewengan agama yang jijik - Mufti Johor.

Betapa besarnya fitnah yang terhasil? Muslim Melayu semakin keliru, non muslim semakin jauh. Kerana lafaz taklik tersebut, mereka tidak boleh melompat keluar party, tetapi berusaha menggabungkan PAS dengan UMNO. Hanya melalui itulah taklik tidak terjatuh. Subhanallah. Lu memang suci Ya Allah. Sungguh cantik sekali peristiwa yang lu susun untuk kami.

Gua tidak mempunyai akhlak yang baik untuk menegakkan satu negara Lu, ya Allah. Tapi gua mempunyai kecerdasan dan keberanian yang boleh melanggar Hadi tahun depan. Harap Lu kekalkan kecerdasan gua, dan tidak membolak-balikkan keberanian gua. Gua kembalikan anugerah yang Lu pinjamkan kepada gua dan rakan-rakan ke jalan Lu kembali. Lu mudahkanlah ya Allah.

Jumpa projek langgar Hadi tahun depan. Insyaallah. Amin.

update :

Sebab ramai tak faham apa maksud gua, gua sertakan petikan dan link untuk baca dengan lebih lanjut dedahan Mahaguru58, blogger yang mendoakan TGNA mati. Klik sini untuk link.

Saya juga telah mendapat izin pemimpin PAS Pusat ini untuk menceritakan perkara ini didalam blog saya ini.

Ianya adalah tentang kebenaran bahawa barangsiapa sahaja calon pilihanraya PAS yang dipilih untuk bertanding didalam Pilihanraya Kecil atau Pilihanraya Umum samada untuk jawatan ADUN atau Ahli Parlimen dibawah tiket PAS, maka mereka terlebih dahulu diwajibkan menandatangani ikrar lafaz taklik akan menceraikan isteri jatuh talak tigaSEANDAINYA mereka setelah menang pilihanraya tersebut mengelat mengkhianati PAS dan lompat ke parti lawan!

Ahli PAS no 253812 buat laporan salahlaku Timbalan Presiden PAS.


Saya sebagai ahli PAS dengan nombor Ahli 253812 dari Kawasan Lembah Pantai dan dengan Tarikh Daftar pada 09/09/1987 membuat laporan rasmi kepada JK Disiplin PAS Pusat bahawa Timbalan Presiden PAS harus dihadapkan dihadapan prosiding Jawatankuasa Disiplin atas tuduhan:

a. Memfitnah sesama pimpinan PAS

b. Melakukan aktiviti2 subversif yang berlawanan dengan keputusan Muktamar di Ipoh dan Shah Alam

c. Mendedahkan rahsia parti kepada blogger2 UMNO yang jelas musuh kepada PASd. Melakukan aktiviti yang merugikan Parti dan menguntungkan UMNO

Wallahualam

uma mana? Kasi keluarlah letak nomo ahli. Malu la sket kat shanaro.
disman, Berg, iqhoi, dayat mana? Kasi letak no ahli la buat petisyen singkir Hasan Ali.

Kalau tak serupa gua jer la. Haha..


Mana dia postmortem Bagan Pinang?

Oleh : AdukaTaruna

Gua dah cakap lama dulu. Ulama Melayu ni bangang tahap nak mampos dalam politik. Dia hanya boleh jaga dasar sahaja. Tapi jaga organisasi memang out. 2006 gua fight pendapat gua. Macam2 gua rasa. Kena ban, kena ugut bunuh, kena doa mati. Mcm2la..

Ni, gua nak refresh balik memori hangpa nih. Mana dia postmortem Bagan Pinang? Ngeee... lawak sungguh gua kalau imagine muka2 ulama genetik Melayu yang berada dalam kapal perang. Terkial-kial gua cakap lu. Nak tunjuk ajar kang kena kifarah plak.

Sebelum postmortem Bagan Pinang, mana dia postmortem Terengganu 2008? Ngee... OSA ko bhai? Kalau OSA, umumkan jer la kepada pengundi lu orang ni bahawa itu dokumen sulit. Haha.

Lu tahu tak? Dulu, LGE repot polis kes KM Melaka rogol budak bawah umur, dia yang kena tangkap.

Lu tahu tak? Berapa banyak aktivis yang repost polis kes2 besar, dia kena tangkap kerana pecahkan dokumen rahsia atau buat fitnah menggangugugat keselamatan?

Hari ni, Allah takdirkan satu lagi peristiwa untuk golongan berfikir, diulangi untuk golongan berfikir (Hadi tak masuk la tu sebab dia pernah berfikir ke?) PAS Selangor mencadangkan pemberi maklumat rahsia parti dihukum tatatertib. Hahaha.

Ulama Melayu.... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

MSK vs Ajijoi.

Oleh : AdukaTaruna

Ni gua ulas sket bab 2 ekor yang bertekak bab kopipes n plagiat. Sekor MSK, sekor lagi Ajijoi. 2-2 gua tak kenal batang tubuh. Kenal kat alam maya jer.

Atas dasar prinsip Ajijoi gua anugerahkan babi kelas pertama.

Kopi paste, bagi la sumber. Berprinsip la sket. Kalu terlupa, apa salah minta maaf. Ni baru kena sound atas salah sendiri, terus melenting. Ego tahap ulama. Macam gampang. Smol metter tak bleh ke?

"Alamak MSK. Sori la. Gua terlupa siot. Lain kali gua akan bagitau sumber."

Kan settle? Barua punya ahli PAS. Ingat dia sorang penghuni syurga ke hape? Orang lain susah payah buat kerja, dia tukang susun dan dapat nama. Itu atas tajuk prinsip.

Atas dasar benda remeh-temeh pun nak gaduh, MSK gua anugerahkan biawak kelas ekonomi.

Lu dah tua, buat cara tua la bro. Kasi respek sket kat bebudak. Ajijoi tu, walau bukan tahap budak2 lagi, tapi budak2 junior yang follow lu orang tu penting. Kasi contoh sket. Biar lu pakai jeans dengan selipar jepun, tapi perwatakan cool dan berprinsip lu mesti tegak menjulang ke langit.

Sekali lu sound atas dasar prinsip, dah la. Yang lu layan bergaduh hal2 bodoh ni buat apa. Pergi mampos la aku dapat nama ke tak. Janji lu dah sound hal prinsip, then... cool. Releks.

Cer lu tgk kalau TGNA layan Ibrahim Ali keterlaluan sangat. Balas membalas. Sindir menyindir. Nampak down habes maruah dan level TGNA. Sekali dua sound hal prinsip dan tajuk, sudah. Yang lain teruskan hal2 yang rumit dan utama.

Sekali lagi lu 2 ekor memekak hal2 bangang, gua hantar jin gua tempeleng lu orang. Bodoh macam Nasha nak tegakkan bulu ketiak yang kerinting pun ada. Ceh.

Bloggers UMNO membantu menjelang siasatan PAS Selangor.

Oleh : AdukaTaruna

Hari ini, bloggers UMNO yang menghadiri skandal tertutup dengan Hasan dan Nasha mebuat penafian keras bahawa mereka dijemput terus oleh Roslan sms. Mereka mendakwa Roslan hanya menjemput Mahaguru58 yang terkenal mendoakan TGNA mati, dan kemudiannya, Mahaguru58 yang menjemput rakan-rakan UMNO yang lain.

Apa pun berlaku, inilah satu takdir Allah untuk golongan yang berfikir. Diulangi :

Untuk golongan yang berfikir.

Kalau Prof Aziz Bari ada telor.


Oleh :
AdukaTaruna

Prof. Kalau lu ada telur, lu basuh dari satu persatu masalah PAS atas pentas seminar tuh. Isu Hadi lembab, lu huraikan bukti dan contoh dan perbandingan dengan pesaing. Isu Hasan Ali, isu Nasha, etc. Lu kena buat homework sket. Kalau lu ada telur la.

Seminar Khas PAS Pusat.


8 pagi pada 7 November 2009. Berikut adalah senarai peserta yang dijemput bagi menghadiri program ini.
  • Ahli Majlis Syura Ulama Pas
  • Ahli Jawatankuasa Pas Pusat
  • Ahli Jawatankuasa Dewan Ulama’ Pas Pusat
  • Ahli Jawatankuasa Dewan Pemuda Pas Pusat
  • Ahli Jawatankuasa Dewan Muslimat Pas Pusat
  • Ahli Jawatankuasa Lajnah Penerangan Dan Dakwah Pas Pusat
  • Dewan Harian Badan Perhubungan Pas Negeri/ WP
  • Setiausaha Lajnah Penerangan Badan Perhubungan Pas Negeri/WP
  • Dewan Harian Dewan Ulama’/Pemuda/Muslimat Pas Negeri / WP
  • Setiausaha Penerangan Dewan Ulama’/Pemuda/Muslimat Pas Negeri / WP
  • Ahli Parlimen Pas
  • Ahli Dewan Negara Pas
  • Adun-Adun Pas
  • Yang Dipertua Pas Kawasan
  • Setiausaha Pas Kawasan
  • Ketua Penerangan Pas Kawasan.
  • Setiausaha Penerangan Pas Kawasan

Oct 29, 2009

Hasan Ali wajib diSELCATkan

Oleh : AdukaTaruna

Tuan Ibrahim Tuan Man... lu jangan bikin gua malu2 ubi. Gua dah promosi lu as Presiden dalam pelan damai yang kitorang rancang. So, siyes sket bab siasatan terhadap PAS Selangor. Jangan lembab, jangan sapu bawah karpet macam PAS Ganu. Gua sidekick ketiak kiri lu kang.

Cadangan gua lu SELCAT kan si Hasan Ali. Caranya :

1. Panggil Hasan Ali dalam perbicaraan terbuka.

2. Panggil semua bloggers PAS dan UMNO yang hadir malam tu. Satu sesi bongok yang melanggar Presiden Sleeping Budha.

3. Lu panggil sekali Tulang Besi. Tulang Besi kena siapkan dokumen2 dakwaan salah laku dan salah prinsip Hasan Ali.

4. Panggil Khalid Samad sekali.

5. Panggil Ronnie Liu, Khalid Ibrahim sekali. Baru lu nampak power jadi Presiden.

6. Last sekali, kalau cukup asas nak hukum Hasan Ali, lu hukum sebat dulu, sebelum pecat ke apa yang patut. Time nak sebat baru panggil gua. Gua tau la nak sebat tang mana berdasarkan gambar nih.


Zap!! Tak payah angkat ketiak jer, gua sebat kat situ.

off topik sat :

Weih korang. Mamat dalam bulatan tu sapa hah?

Video Just Another Meeting (JAM).

Video ini adalah usaha panzer dari Utara Online. EGM takda. Yang ada JAM. Apa itu JAM? Baca blog Pak Bakaq. Patutlah org tua tu malas nak datang memula. Sebab dah tahu dia berhadapan dengan genetik Melayu. Tapi sebab suasana dan keadaan yang dibina Utusan, seolah2 TGNA takut; maka, dia terpaksa turun dari pangkal semenanjung. Buang karan sungguh!

Lu tgk bidio ni elok2... gua dah cakap dah... otak Hadi ni lembab. Jenis mentelaah dari pagi sampai malam untuk lulus peperiksaan, sedangkan kalau orang bijak study last minit jer untuk lulus dalam tahap yang sama, dalam jenis peperiksaan atas kertas yang sama. Dari satu ponit ke point, dia ada 'blurr' dalam half minute. Lu tengok bagaimana Cikgu Pa control kelembapan Hadi. Bodoh gile ahli PAS lantik Presiden lemah otak. Haha

Terkini ! Mustapha Ali hubungi gua..


Gua mendapat satu panggilan telefon dari Mustapha Ali meminta gua tolong topapkan celcom beliau. Sengaja buat N3 bangang sebab boring tunggu berita.

Update 2.02 am : Mesyuarat khas itu juga mengambil ketetapan agar Lembaga Disiplin PAS yang dipimpin oleh Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menyiasat semua dakwaan terhadap PAS Selangor.

Lembaga ini akan mencadangkan tindakan disiplin kepada mana-mana pihak yang didapati bersalah melanggar disiplin parti.

So, apa lagi? Harap ada lulit yang serahkan bukti. Yang pertama sekali bagaimana Hasan Ali dan Nasha melanggar ketetapan Presiden apabila menggunakan blogger PAS dan UMNO baru-baru ini; sebelum ketetapan mesyuarat berlaku tadi.

Update 1.57 am : PAS akan mengadakan satu seminar khas bagi membincangkan halatuju parti itu bagi menggantikann muktamar khas yang dicadangkan oleh Mursyidul Amnya.

Seminar yang bakal disertai oleh lebih 1000 perwakilan dari seluruh negara itu akan diadakan 7 Disember ini di Dewan Datuk Fadzil Noor, Markas Tarbiyah PAS Pusat, Taman Melewar, Kuala Lumpur.

Antara yang akan dijemput memberikan pandangan nanti adalah Profesor Dr Abdul Aziz Bari.

Update 1.55 am : Dari MSO, permintaan agar diadakan EGM seperti mana dicadangkan Nik Aziz tidak menjadi isu utama dalam mesyuarat yang berlangsung kira-kira 4 jam setengah itu. Sebaliknya apa yang menjadi tumpuan ialah kepada Dr Hasan Ali.

Ada cadangan meminta Hasan Ali dipecat daripada menjadi Pesuruhjaya Pas Selangor dan juga Exco Selangor. Alasannya kerana terlibat untuk mengadakan pakatan dengan Umno. Bagaimana pun Abdul Hadi dikatakan telah mempertahankan Hasan dengan meminta agar tuduhan itu disiasat.

Alasan Abdul Hadi kalau ada tuduhan penyiasatan perlu dilakukan. Sehubungan itu Jawatankuasa Disiplin Pas yang diketuai Tuan Ibrahim Tuan Man akan menjalankan siasatn ke atas Hasan.

Dalam pada itu mesyuarat itu juga bersetuju agar Pas mengadakan Seminar Politik. Tujuan seminar ini ialah untuk mendidik ahli Pas dan secara tidak langsung mengeratkan perhubungan sesama pemimpin. Seminar itu dijangka akan diadakan pada 7 Disember depan sebagai ganti EGM.

Prof Abdul Aziz Bari dicadangkan dipanggil untuk memberi pandangannya dalam seminar berkenaan.

Update 1.45 am :
Gambar ni dari panzer Utara Online. Masing2 serius tengah jawab soalan.


Tetiba panzer boleh terkentut. Dah jadi hal semua menoleh ke arah beliau.

Update 1.35 am : Sekarang, sudah tiba perjanjian wal Al-Abnjari bagi mendedahkan butiran pertemuan Nasha-Hasan dengan bloggers.

Update 1.32 am : Gua dah agak dah.... hasil meeting Melayu. Ngeee... maka. Projek langgar Hadi diteruskan tahun depan. Insy...

Update 1.31 am :
Dari ali baganutama, Sidang akhbar sudah berakhir. Kenyataan dari keputusan meeting malam tadi telah dikeluarkan.

1] Perkukuhkan Pakatan Rakyat. Semua pimpinan dan ahli PAS diminta beriltizam untuk untuk memperkukuhkan Pakatan Rakyat. Satu seminar khas mengenai pengukuhan Pakatan rakyat akan dilangsungkan. Penulis merasakan seminar itu adalah seminar yang sama yang akan dijalankan pada bulan Disember nanti.

2] Satu lembaga displin dibentuk dengan diketuai oleh Naib Presiden, Tuan Ibrahim Tuan Man bagi menangani isu-isu displin yang sedang berlaku di Negari selangor.

3] Isu Unity Government atau Kerajaan Perpaduan sudah tidak berbangkit lagi. Tiada lagi kerajaan perpaduan selepas ini.

*Mustafa Ali, Hasan Ali, Nasarudin Mat Isa dan Roslam Sms masih lagi mengekalkan status quo masing-masing.

Update 1.25 am : Yang ini dari gua sendiri. Gua rasa macam gua dah tahu jer ending mesyuarat sekumpulan genetik Melayu. Mesti tak berani berubah punyalah.

Update 1.19 am : Dari panzer Utara Online, dia sedang menyediakan laporan soal-jawab. Tidak dapat dipastikan riak wajah TGNA yang keluar awal mesyuarat. Ceria atau serius.

Update 1.14 am : Dari panzer Utara Online, soal jawab pc sedang berlaku.

Update 1.11 am : Dari panzer Utara Online, disahkan TGNA sudah meninggalkan mesyuarat lebih awal.

( Dalam kurungan ni ayat gua. Mungkin sekitar 11 malam. GUa rasa sama ada TGNA letih atau tektik TGNA cilok nak g solat)

Update 12.53 am :

Oct 28, 2009

Rakaman pertemuan PAS Selangor-Bloggers.


Oleh : AdukaTaruna

Petang tadi, Jambu kol gua.

"Aduka. Lu kena minta kat wak, rakaman video. Penting nih."

"Apsal plak gua? Lu la mintak."

"Lu baik dengan wak."

"Gua tak boleh. Sebab benda alah tu amanah. Kalau dia janji dengan Firaun pun, dia tetap kena pegang janji. Etika tu bhai.."

"Penting ni, kena bongkar sebelum meeting."

"Lu nak, lu la mintak. Gua tak boleh. Gua kena respek."

Mana boleh lu nak desak2 gua. Ini soal prinsip. Selagi mana boleh tahan, gua must pertahankan. Tapi kalau gua tewas, jangan heran la.. iman gua tenggelam-timbul punya. Apa pun gua ada satu kefahaman. Ni, dalam jiwa gua nih. Tu yang penting.

Kemudian, gua sedang melakukan satu upacara ritual, sms gua berbunyi. Ah... lantak lah. Bila selesai, gua terlupa bab sms dan terus blah jalan kaki. Tengah jalan kaki, gua dihubungi no 05-xxxxx ni negara mana plak ni? Rupa2nya si Mikhail16.

"Aduka, lu minta wak dedahkan rakaman Hasan Ali tu."

Laa... kes petang tadi punya hal la nih.

"Tak boleh Mikhail... etika ni... etika. Dia dah pegang amanah."

"Nik Aziz minta nih."

Aih.... betul ke tak betul Mikhail nih.

"Nik Aziz mintak ke, sapa mintak ke, gua tak boleh mintak. Sebab gua respek amanah dia. Lu la mintak."

Memang bangang Hasan Ali suruh MRK Banjari pegang amanah dalam keadaan blogger UMNO pun pegang benda yang sama.

1. Kalau blogger UMNO tidak dedahkan rakaman (pecah amanah), adalah satu penghinaan kepada wak kalau dia pecah amanah.

2. Kita harus respek tajuk amanah yang tertanggung pada wak, tapi pergi mampos tajuk amanah yang tertanggung pada golongan pengkhianat. Dah mana pengkhianat, nak pegang amanah apa?

Ada satu kisah Ali berlawan dengan musuh Islam. Dan musuh Islam tu jatuh. Tinggal nak bunuh jer. Sekali kena ludah. Terus Ali tak jadi bunuh. Sebab dia takut bunuh dia dah jatuh niat marah kerana diludah. Ada pengasingan tajuk kat situ. Pergh... macam ulama jugak gua ni bhai.. mau gigil Nasha baca nih.

So, begitu juga nak jatuhkan Nasha. Nak jatuhkan Nasha, paksa member yang memenuhi jemputan supaya pecah amanah? Gila bhai... jangan rakamkan satu sejarah yang cacat dalam misi kita menjatuhkan musuh Islamic State. Nanti dipertikai oleh generasi cerdik masa hadapan.

Macam kes Aishah la.. kan ke bangang tajuk mengangkat senjata terhadap Khalifah Islam? Bunuh sana, bunuh sini.

Siapa Penipu : Al Banjari vs Roslan SMS

Oleh : Xenan
Kat sini wa tulis yg fakta sahaja.Wa takan tokok tambah.

Dari blog al banjari, 3 point penting ditekankan telah di bincang dlm perjumpaan Blogger bersama Hasan Ali n Nasha.

- Isu kerajaan Perpaduan antara Pas dan Umno ini sebenarnya telah di bincangkan oleh seluruh pimpinan atasan Pas. Nik Ajis tiada dalam perbincangan ini.

-Seluruh Pimpinan Pas lah yang mencadangkan idea Kerajaan Perpaduan ini. Di ketuai oleh Haji Hadi sebagai Presiden dan seluruh majlis tertinggi Pas.

-Hussam memainkan peranan yang besar dalam membawa agenda Anwar meresap dalam politik Pas.


Dari Blog Roslan SMS pula, menafikan perjumpaan ini membincangkan tentang UG

Pertemuan Dr Hasan dengan blogger itu anjuran Lajnah Penerangan PAS Selangor. Malah memang dalam perancangan untuk program “engagement” bukan sekadar dengan masyarakat blogger, malah kumpulan NGO, ketua-ketua agama bukan Islam, petani,nelayan, peniaga kecil semua dalam perancangan lajnah.

Bloggers pun kita berhasrat bertemu dengan semua bloggers tanpa mengira fahaman dan agama.

Tiba-tiba dikhabarkan pertemuan itu adalah untuk menegaskan bahawa kononnya PAS akan keluar dari Pakatan. Kononnya pertemuan itu untuk menerangkan darihal “Unity government” dan macam-macam lagi.

Saya dan rakan-rakan yang menganjurkan pertemuan itu. Kami berhajat menyediakan forum untuk PAS Selangor menjelaskan darihal dasar dan perjuangannya, rancangan kini dan masa depan serta memperkukuhkan komitmen PAS Selangor dalam kerajaan Pakatan Rakyat negeri.


Makin pelik dan makin haru

- "Kebetulan" Roslan sms tak tahu die jemput blogger UMNO.
- "Kebetulan" Roslan sms anjurkan majlis perjumpaan blogger sehari sebelum mesyuarat khas UMNO
-"Kebetulan" penolong editor al banjari, MRK albanjari tak mahu mendedahkan rakaman perjumpaan blogger itu.

Sedap cite2 nih. Lu org pk la sendiri..

3 pengepit burung..




Sampai skang 3 soalan gua tak jawab. Dah la tak ajak gua makan duriam sekali malam tu. Tionaseng sungguh. Baru gua nak sergah, tiga-tiga kepit burung masing2. Huih..

2 dan 1.

2 pakai seluar, 1 pakai kain.
2 pakai kopiah, 1 skin head.
2 pakai jam tangan, satu tak pakai.
2 pakai kameja, satu pakai baju Melayu.
2 senyum kambing, 1 muka kerek.
2 berlengan panjang, 1 lengan pendek.
2 stand tangan, 1 tak perlu stand.
2 takder misai, 1 ada misai.
2 pakai spek, 1 tak pakai spek.
2 baju ada 1 poket, 1 baju ada 3 poket.
2 takder pen, 1 ada pen.

Lu tambah la sendiri.....

Team reform


Oleh : AdukaTaruna

Team gua yang cuba suntik motif reform dalam PAS adalah satu team yang miskin gile. Mana ada gaji dari PAS atau kelayakan pungut derma kat ceramah2 PAS. Mau kena terajang kek Unit Amal nanti. Best gak jadi Nasha dan Hasan Ali kalau fikir2 balik.

Skang ni, team tengah bertungkus-lumus buat forum ala2 TKO, UO dan DD. Tapi guna server free la. Terkial-kial gua cakap lu. xenan terpaksa jual 3 ekor kambing kesayangan dia, gua terpaksa jual spotrim kete buruk gua, bumblebee terpaksa mengorat datuk2 dan tan siri kaya bagi mengumpul dana.

Nanti kalau dah siap forum tu, gua bagitau haa... lambat sketlah. Sebab kitorang bukan ahli ppgrammer. Lembab sket macam Hadi yang bukan ahli politik dilantik dalam peperangan politik la.

Jemputan bloggers UMNO dibenarkan Presiden - Hasan Ali. (2)

5.
Lu sendiri mengundang padah akibat :

1. Tindakan bodoh dalam berpolitik. Dari isu skandal-gelap-cara jawab umpan Najib-SELCAT-16 September. Malah Hadi itu sendiri adalah manusia bodoh, terbukti dalam banyak perkara.

2. Ego. Enggan nak mengaku salah, mohon maaf, kemaruk nas dan hukum. Lu guna alat demokrasi. Dan dalam dalamkrasi pengundi adalah raja. Jadi, lu heran mengapa pengundi menjadi raja dalam kes2 bodoh dan ego yang lu buat? What the hell of you?


6.
Patut tanya tarikh mempersembahkan tu bila?

1. Sebaik sahaja mesyuarat.
2. Sebaik sahaja Pak Lah kantoikan.

Heran gua manusia ego nak mengaku salah.


7.
Dalam kes ni, selain dari bodoh dan bangsat puak UG, masalah akar umbi ialah genetik. AJK gen Melayu. Hanya gen mamak, si Hanifa jer yang berani. Kalau AJK berani tegakkan prinsip dengan ambil tindakan tatatertib terhadap Hasan Ali dalam isu SELCAT, dah selesai dah. Tapi sebab ramai sangat penghuni Melayu... pepaham la.

So, pegang kata gua hari ni. AJK akan bacul bila dicabar Hasan Ali. Sok sek sok sek dalam kelambu dengan bini memasing berani la bhai..


8.

Ini paling bangang. Tu pasal gua cakap, politik kena letak ahli sebagai politik. Bukan main rembat asal ada sijil agama. Dalam banyak2 teknik kenyataan yang boleh diguna bagi menyambut umpan Najib, mengapa lu pilih cara paling bangang seekor ulama Melayu?

Lu bodoh sendiri, lu tanggunglah sendiri. Senang cakap, mengaku salah jer la. Saya gila glamer dan berkendak sangat berada dalam alam pemerintahan Malaysia.


9.
Ha... mengaku pun belum seminar dan belum dibincangkan secara serius.

1. Apsal Hadi menipu PKR dan DAP sudah setuju?

2. Kenapa lari ke luar negara dan kasi Roslan sms jelaskan maksud UG?

3. Kenapa panggil media ketika pemilihan untuk mengumumkan UG dihentikan?

4. Kenapa Hadi lontarkan balik UG pada sidang media di hari muktamar selepas kemenangan Hadi dan Nasha?

5. Kenapa terus-terusan tindakan Hasan Ali membina persepsi awam terhadap UG dan dibiarkan bermaharajalela oleh Hadi?

Setakat jemput blogger golongan penghafal boleh la bhai..


Saya ulama. Mustahil saya boleh mengaku salah.

Saya pewaris nabi. Mustahil saya mahu memohon maaf.

Saya ulama. Mustahil saya boleh mengaku salah.

Saya pewaris nabi. Mustahil saya mahu memohon maaf.

Saya ulama. Mustahil saya boleh mengaku salah.

Saya pewaris nabi. Mustahil saya mahu memohon maaf.

Jemputan bloggers UMNO dibenarkan Presiden - Hasan Ali.


Oleh : AdukaTaruna

3 soalan gua macam biasa terus tiada yang jawab walaupun komen mencecah hampir 70. Hadi seperti biasa, mengamalkan dwi standard dalam kaedah mengawal parti. Berikut adalah dedahan blogger yang hadir dalam jemputan Nasha&Hasan walaupun ulama Hadi melarang penggunaan media baru. Ulama menipu tetap mendapat 1 pahala ijtihad mereka kerana mereka menipu menggunakan ayat Al-Quran, sambil berpuasa dan tahajud. Bestnya menjadi pewaris nabi.

1.



Tajuk langgar etika :
  1. Hasan & Nasha melanggar arahan Presiden menggunakan blogger.
  2. Hasan & Nasha 2 kali ganda tidak berdisplin apabila melibatkan blogger UMNO sekali dalam kancah masalah dalaman PAS. Kalau dah dasar bangsat.
Tajuk hujah balas :

Pusing2 perkara bangang. Still menegakkan benda bodoh. Tiada siapa pula yang marah jumpa UMNO. Tiada siapa pula yang marah berunding dengan UMNO. Hari ini Hadi keluarkan kenyataan akan berunding dengan Paklah, esok berjumpalah terus. Tiada apa isu, tiada siapa marah.

Yang isunya ialah perjumpaan sulit. Itu yang pertama. Yang kedua ialah menafikan. Jika sudah silap atau terpaksa berjumpa sulit, mengapa menafikan apabila didedahkan? Mengapa tunggu Paklah untuk mengaku? Mengapa enggan mohon maaf kerana terpaksa dilakukan tanpa pengetahuan pengundi? Itu yang kedua.

Yang ketiga, mengapa ugut nak saman ahli sendiri? Itu ketiga. Yang lain2, bagi hadis dan dalil, usung Majlis Syura pergi mampos la.
  1. Rundingan diluar pengetahuan pengundi.
  2. Menafikan pertemuan.
  3. Ugut mahu saman ahli sendiri.
Lepas tu jemput blogger yang berjiwa lembut bagi pihak PAS, blogger berjiwa kasar bagi pihak UMNO, melanggar arahan Presiden Sleeping Budha, dan doktrin benda yang bangang.

"PAS sudah lama mesyuarat dan menetapkan yang PAS boleh berunding, berjumpa dengan UMNO."

Apa punya bodoh. Siapa pula yang tak kasi nak jumpa UMNO? Tapi kenapa dalam keadaan yang boleh mengundang fitnah? Kemudian tak mengaku? Kemudian ugut saman ahli sendiri?

"Tapi PAS dah tetapkan boleh jumpa UMNO, Aduka."

Ekeleeeeee...... lu faham ke tak isu ni? Tu pasal la lu hanya jemput blogger PAS yang otak slow sket. Bertujuan memberi elemen pertahanan kepada puak2 UG.

Dan lu jemput blogger UMNO yang ganas, lu seret media baru UMNO sekali. Bertujuan memberikan elemen serangan untuk puak UG. Jahanam habis PAS skang hasil kerja-kerja lu mempertahankan kepentingan dan jawatan.

Lu boleh buat apa sahaja taktikal untuk menipu level ahli PAS, apatah lagi level jemaah Rusila. Tapi dengan gua, sorry ma.. walau tak mustahil juga.


2.

Tajuk langgar etika :
  1. Hasan & Nasha melanggar arahan Presiden menggunakan blogger.
  2. Hasan & Nasha 2 kali ganda tidak berdisplin apabila melibatkan blogger UMNO sekali dalam kancah masalah dalaman PAS. Kalau dah dasar bangsat.
Tajuk hujah balas :

Yang peliknya :

1. Mengapa ketika itu kenyataan keras Mat Sabu keluar di Harakah supaya mana-mana pemimpin PAS yang berunding dengan UMNO dipecat? Mengapa? Lu nak kencing siapa?

2. Dan disokong oleh Husam akan amaran Mat Sabu, juga dalam Harakah.

3. Mengapa Mahfuz pun tidak tahu sehingga memohon maaf.

4. Mengapa tidak mengaku berjumpa apabila didedahkan blogger. Adakah untuk mengaku terpaksa menunggu Majlis Syura juga?

5. Mengapa sehingga ugut nak saman ahli sendiri akan pertemuan itu?

Nak kencing siapa ni bhai...


3.


Tajuk langgar etika :
  1. Hasan & Nasha melanggar arahan Presiden menggunakan blogger.
  2. Hasan & Nasha 2 kali ganda tidak berdisplin apabila melibatkan blogger UMNO sekali dalam kancah masalah dalaman PAS. Kalau dah dasar bangsat.
Tajuk hujah balas :

Skang lu tengok. Keadaan meletakkan UMNO terus berikhtiar. Keadaan meletakkan PAS terus tidak mahu. Mahu terus gagalkan misi UMNO.

Tapi bila Paklah mohon, boleh pulak Hadi turun melutut menyambah-nyembah untuk mensyuarat demi UMNO? Tadikan kata UMNO terus berikhtiar. Pergi mampos jer la sama UMNO walau Paklah yang offer. Buat apa susah payah turun dari Kedah untuk buat mesyuarat? Suruh jer Paklah tu naik ke Kedah menyembah dengan Hadi. Ni kalau fight dalam mahkamah ni, sah2 kes macam bodoh. Apa kejadah punya cerita. Patutlah tak jemput gua.

"Dan UMNO gagal."

Pergh... teknik pengarahan drama lu kemain lagi. Nasib baik depan Al-Brangi. Kalau depan gua? Kalau Hadi yang kena turun KL, tak bolehlah diteknikkan UMNO gagal. Kalau Paklah yang sampai turun Kedah jumpa Hadi, barulah diteknikkan pengarahan drama itu sebagai UMNO gagal.

Kan ke suasananya UMNO terus berikhtiar, PAS terus tidak mahu dan mahu gagalkan. Lembik punya Presiden. Hanya dengan satu panggilan Paklah yang lembik sahaja, Hadi terpaksa harungi lebuhraya, memperjudikan risiko atas jalan untuk bermesyuarat untuk berjumpa; bukan bermesyuarat untuk tidak berjumpa.

"UMNO terus berikhtiar.. kami terus gagalkan. UMNO tembak bertalu-talu. Kami hanya tahan dengan tangan, dan semua peluru jatuh ke lantai. Al-Brangi terus excited terpegun."

Fuck off.

4.


Bodoh. Sampai parlimen UMNO cari lu, dan lu still rela dipatuk ular? Apa punya bangang la ahli PAS tawarkan pemimpi untuk gua anak beranak ni bhai?

Patutnya begini :

Bapa Fazley : Salam syeikh. Paklah nak jumpa hang kat tingkat atas.

Nasha : Siapa nak jumpa siapa?

Bapa Fazley : Paklah nak jumpa Syeikh.

Nasha : Lu suruh dia turun jumpa gua. Apa kejadah gua pulak naik atas. Dia yang jumpa gua, bukan gua yang nak jumpa dia.

Ini tak. Dengar jer nama PM Malaysia, mengelejat2 hati kebanggaan. Berlari2 anak panjat lif. Macam Nora Danish ajak tengok wayang dah rasa. Dasar takda maruah. Bongok punya ulama.

Sambung... gua kena keluar balik....

Terima kasih Pemuda PAS Kedah!

ALOR SETAR, 27 Okt (Bernama) -- Dua lelaki termasuk Ketua Dewan Pemuda PAS Kedah Ahmad Yahya ditahan kerana terlibat dalam perhimpunan haram semasa cuba menghantar memorandum kepada Ketua Biro akhbar Kosmo Kedah Ahmad Syahir Kassim di Bangunan Tunku, di sini Selasa.

Ketua Polis Daerah Kota Setar Asisten Komisioner Abdul Ghafar Rajab berkata Ahmad dan seorang anggota Exco Dewan Pemuda PAS Kedah itu ditahan selama satu jam untuk diambil keterangan berhubung insiden yang berlaku kira-kira 4.30 petang.

Beliau berkata kedua-dua mereka kemudiannya dibebaskan dengan jaminan polis.

"Polis akan membuka kertas siasatan mengikut Seksyen 27 Akta Polis kerana menganjurkan perhimpunan haram tanpa permit dan seksyen 186 Kanun Keseksaan kerana cuba menghalang penjawat awam menjalankan tugas," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Difahamkan, lebih 40 penyokong PAS berkumpul di hadapan Bangunan Tunku di sini, bagi menghantar memorandum sebagai tanda bantahan terhadap penyiaran artikel yang bertajuk 'Jangan Pandang Rendah Ajaran Sesat' yang disiarkan akhbar Kosmo semalam (26 Okt) yang mengaitkan Peristiwa Memali dengan ajaran sesat. - Bernama

Oct 27, 2009

Panas! Jin dedahkan mesyuarat khas malam esok.


Oleh : AdukaTaruna

Maklumat dari jin2 gua, think thank Task Force 2010 kepada agen Nasha, sedang menyiapkan latar belakang menjatuhkan Nik Aziz dalam mesyuarat khas malam esok. Ianya akan dibentangkan puak UG dan dibocorkan kepada awam melalui salinan minit mesyuarat tersebut, sama ada mesyuarat tersebut memutuskan EGM atau tidak.

Antara latar belakang Nik Aziz yang akan dibentangkan pada masyuarat tersebut ialah punca Nik Aziz menentang UMNO. Anak Sanusi Junid yang dijemput oleh Hasan & Nasha (dengan kelulusan Majlis Syura) pada malam semalam, telah menyiapkan tapak serangan pada Ahad lalu, 25hb, 3 hari selepas Nik Aziz pintas dengan EGM.

Menurut apak asas yang disediakan Anak Sanusi Junid punca Nik Aziz menentang UMNO ialah kerana Pangkat Penyelia Kemas.

Selain itu, satu lagi isu yang bertujuan tercatat dalam minit mesyuarat yang akan dibocorkan ialah menantu Nik Aziz. Mereka akan membangkitkan isu menantu Nik Aziz dalam mesyuarat; dan dicatat dalam minit mesyuarat, dan membocorkan kandungan minit mesyuarat itu di media supaya ianya menenggelamkan perbincangan utama mesyuarat.

Untuk itu, jin2 gua memaklumkan kepada gua, supaya menulis kemungkinan ini bagi menyediakan satu pertahanan kefahaman yang lebih awal. Dan jin2 gua meminta semua ahli PAS, terutama pentadbiran Kelantan supaya menyiap-sediakan jawapan kepada hujah2 latar belakang Nik Aziz.

Plan gua.

Malam esok, antara 4 petang - 11 malam, blog gua akan dicover xenan dan uma dan mikhail16 dan bumblebee. Ini adalah kerana gua tidak berada di talian di mana, bloggers UMNO yang dijemput Hasan & Nasha sudah pasti menyerang diambang mesyuarat khas tersebut.

Dan gua akan berada di talian memantau sebarang propaganda dan serangan terhadap PAS pada jam 11 malam sehingga lewat dinihari, selagi termampu. Pada jam 11 malam, diminta semua member gua on ym sentiasa bagi memudahkan perhubungan.

Demi Islamic State, kita akan pantau gerak-geri musuh dalam selimut ini, sedaya upaya.

updated dari jin gua :

TGNA sahkan kehadiran beliau dalam mesyuarat. TGNA rela tinggalkan sidang dewan negeri demi negara. Perjalanan jauh, TGNA dah uzur. TGNA takdo jet peribadi. So, gua harap, TGNA tidak letih sehingga emosinya mudah dijolok dalam mesyuarat tersebut. Jin gua bimbang ada pihak stanby kamera selain minit mesyuarat.

Kepada penasihat2 jahat Nik Aziz yang sesat kat blog gua, tolong bagitau benda alah ni. Jangan sesekali melenting dalam mesyuarat walau memang payah orang tua tu nak melenting. Kang tak pasal2 abadi dalam youtube kang. Tak sanggup gua.

FIGHT!

FIGHT!

FIGHT!

FIGHT!

Jumpa bloggers UMNO diluluskan Majlis Syura - Timbalan Presiden PAS.


Skang gua tuntut puak UG jawab persoalan ini.

1. Tunjukkan gua perjumpaan Hasan / Nasha - blogger PAS + Blogger UMNO adalah selari dengan hasrat Presiden PAS.

2. Tunjukkan gua perjumpaan Hasan / Nasha dengan Blogger UMNO yang mengundang fitnah lebih besar hari ini adalah dibenarkan Majlis Syura. Kemukakan minit mesyuarat kelulusan Majlis Syura. Bila tarikhnya?

3. Tunjukkan gua perjumpaan Hasan / Nasha - blogger PAS + Blogger UMNO adalah sebahagian dari perlembagaan PAS bagi kaedah menyelesaian masalah rumit.

Hadi akan menjadi Sleeping Budha semula dalam hal-hal taik yang dilakukan oleh budak2nya, walaupun terang-terangan melanggar ketetapan yang dikeluarkannya sendiri. So, pedulikan Hadi, tolong jawab persoalan yang gua kemukakan ini.


Jawapan soalan 1 : _______________________________
_______________________________________________
_______________________________________________


Jawapan soalan 2 : _______________________________
_______________________________________________
_______________________________________________


Jawapan soalan 3 : _______________________________
_______________________________________________
_______________________________________________


Nak buat kereta, tapi bodoh. Salahkan kereta orang, naikkan cukai kereta orang supaya kereta bodoh terpaksa dibeli.

Nak main bola tapi bodoh. Salahkan pemain import, salahkan syarikat swasta yang beri keutamaan kepada liga luar.

Nak buat filem tapi bodoh. Salahkan lambakan filem luar negara yang tertubi-tubi.

Ada bahasa, tapi bangang berjela-jela. Salahkan bahasa orang lain, dan kempen Bahasa Inggeris bahasa penjajah.

Nak berpolitik tapi bangang wal lembab bila bersaing. Salahkan Anwar. Tuduh sana agen Anwar, tuduh sini barua PKR.

Genetik bangsat tak sedar diri.

Akulah PJ Terengganu
Akulah ADUN Terengganu
Akulah Ahli Parlimen Terengganu
Akulah ketua poligami.
Akulah Menteri Besar.
Akulah Ketua Pembangkang.
Akulah AJK jemaah antarabangsa.
Akulah ketua Rusila.

Masalah PAS bukan terletak pada pemimpin yang jahat. Tapi pemimpin yang tak sedar diri. Kelemahan kalau disedari boleh berguna pada jemaahl. Tapi kalau jenis tak sedar, apa nak jadi?

Hidup Kepimpinan Ulama! What the fuck is that? Lu tunjuk gua word Trinity dalam Bible dan tunjuk word Kepimpinan Ulama dalam Al-Quran atau Hadis.

Kandungan pertemuan tertutup Hasan-Nasha-blogger.


Oleh : AdukaTaruna

Orang paling sial ialah hikpokrit. Berjuta kali sial ialah ulama hipokrit. Kalau gua ada malam tu semua gua basuh. Mengapa hipokrit?

Baru sahaja Presiden PAS mengeluarkan kenyataan supaya masalah diselesaikan ikut perlembagaan, dan jangan melalui media baru. So? Babi punya ulama. Kalau lu buat tidak mengapa? Orang lain buat tidak boleh? Lu dah serupa UMNO. Sendiri bikin undang, sendiri langgar. Panas bhai.. panas.

Arahan masalah tidak menggunakan blogger dibuat dari pihak mana? Pihak UG sendiri. Skang yang langgar dari pihak mana? Pihak UG sendiri. Lu tak nampak lagi ke? Mana lagi ayat2 Al-Quran yang lu nak bawa dalam hipokrisi ini?

Dedahan kandungan.


1. Adakah perbincangan sudah mencapai tahap masak sehingga jatuh kelayakan boleh diumumkan secara media? Mengapa tiada homework atau blueprint apabila diminta Lim Guan Eng? Mengapa lari dan membisu apabila diasak butirannya oleh pengundi awam?

2. Apa definasi seluruh pemimpin atasan? Adakah hanya Hadi dan Mustapha Ali berdua sudah jatuh definasi seluruh pepimpin atasan? Mengapa Nik Aziz tidak tahu atau ada usaha memaklumkan kepadanya sebelum di mediakan? Mengapa 10 MP PAS membantah?

Bhai.. gua bukan idiot macam jemaah Rusila bhai.


Pergi mampos sama Husam, pergi jahanam sama Anwar. Dey bodoh2 semua :

1. Kita harus lembab dalam segala isu kerana kalau cepat ianya adalah budaya Anwar.

2. Kita harus biarkan Khalid Samad keseorangan dalam isu kuil kerana jika bantu itu adalah budaya Anwar.

3. KPP perlu dihalang menjadi sayap, kerana jika menjadi sayap ianya adalah budaya Anwar.

4. Presiden perlu kerap ke luar negara, aktif ke luar negara kerana jika tidak ianya adalah budaya Anwar.

5. Kita perlu menipu sambil mempergunakan Al-Quran, kerana jika menipu tanpa Al-Quran itu budaya Anwar.

6. Pengundi perlu jalan kaki mendapatkan kepastian Presiden, bukan Presiden yang jalan kaki menjelaskan kepada pengundi, kerana jika tidak itu adalah budaya Anwar.

7. Kita harus tegah masalah ini diselesaikan guna media baru, kalau tidak ianya adalah budaya Anwar. Tapi gua sendiri takpa. Boleh panggil para blogger membelakangkan saluran parti, membelakangkan arahan Presiden sendiri. Baru bukan budaya Anwar.

Fuck off. Lu berani, lu jemput la gua tengok. Gua siap bawak kamera rakam nak suruh lu jawab gua.

Terima kasih Pemuda PAS Kedah.




Kalau boleh, terjah pejabat Kosmo dan serahkan by hand surat cabaran kepada Zulkifli Mansur berdebat di mana-mana lokasi di Memali sendiri. Pertahankan maruah Mamali.

Oct 26, 2009

Taring Nik Aziz.


Oleh : AdukaTaruna

Dengan hanya satu teknik, beberapa potong ayat, ianya membuatkan segala masalah timbul dipermukaan untuk dilihat. Dilihat dahulu dan terpulanglah kepada semua sama ada mahu bersihkan atau still sapu bawah karpet.

1. Masalah Hasan Ali.

Taring Nik Aziz membuatkan Hadi mengeluarkan kenyataan masalah perlu diselesaikan mengikut mesyuarah. Lu nampak atau tidak bagaimana bangsatnya Hasan Ali yang bertindak di luar mesyuarah sedangkan dia adalah sebahagian dari kerajaan negeri yang diperuntukkan saluran istimewa untuknya berbuat demikian?

Dan 2 kali bangsat ialah Presiden yang bila kena batang hidung baru sebab bab mesyuarah. Betapa benci dan meluatnya pengundi non muslim terhadap Presiden yang mebisu dalam ada jua hal.

2. Masalah Hadi.

Presiden paling bongok yang gua rakam dalam sejarah PAS. Selama ini apa jua isu, dia macam sleeping budha. Mata kelip pun tidak. Lihat bagaimana Anwar respon dan selesaikan masalah Zaid-Azmin. Tak sampai 24 jam. Dia menjaga dan mempunyai daya kawalan terhadap party.

"Aduka pro Anwar-PKR!"

Pi mampuih la hang. Pedulik apa gua dengan Anwar. Lu tengok kes PJ PKR Perak, Hj Osman. Blogger mereka menyalak dan buat bising; tak sampai 48 jam, Anwar dah turun siasat dan jumpa blogger mereka sendiri.

Hanya sekali Nik Aziz tunjuk taring, dah bisa membuatkan sleeping budha tiba-tiba duduk berdebar2. Kensel habis program luar negara ala2 Rosmah Mansur.

Kemudian, lu tgk bagaimana Hadi membayangkan ketakutan terhadap media baru. Masalahnya bukan media, tapi masalahnya pemikiran bangang. Tak kena pada zaman.

"Dapatkan kepastian dari Presiden sendiri."

"Presiden ada di Rusila, baik lu g jumpa dia."

Bodoh nak mampos. Dalam perkembangan zaman yang maklumat benar dan salah di hujung jadi, Hadi dan ulama Melayu kekalkan corak zaman 80an. Idiot.

Fitnah tersebar dari komputer ke komputer. Patut sebagai pemimpin politik zaman kini, dia perlu counter fitnah dari komputer ke komputer gak. Kalau zaman guna gun, pemimpin perang perlu mahir gun juga. Apa kejadah suruh 1Malaysia datang Rusila, tunggu jadual ceramah umum setiap hujung minggu atau buat lawatan peribadi?

Bangang punya mazhab. Idiot punya kitab kuning.

"Jangan terpengaruh dengan media perdana dan media baru."

Abah kau. Apa kau ingat 1Malaysia yang layak mengundi ni semua tolol macam jemaah Rusila? Asal isu jer, kena tunggu minggu depan baca Harakah. Asal fitnah jer, kena datang Rusila cari Hadi. Asal kontroversi jer, kena beli kacang rebus tunggu minggu depan Mat Sabu datang ceramah kat Surau Hitam.

Deyy... bodoh. Gua bukan jemaah Rusila maa...

3. Masalah agen UMNO.

Kalau si babi Nasha, dan si Stopa Ali tu mohon maaf dan mengakui berjumpa dalam diam dengan UMNO kerana buy time, dah settle dah.

( Nasha gua selamba jer bagi babi, tapi Stopa gua ada pertimbangan sket. Stopa lepas dari kena sound dgn Nik Aziz dulu, dah senyap sket dah. Jadi Pengarah PRK dulu pun ok. Kerja belakang pasal UG gua tetap maki gak la. Tapi Nasha? Dah la takda guna, buat babi pulak tuh. Apa jasa dia pada PAS pun gua tak tau. Kalau nak base pada jasalah.)

"Ya. Saya mohon maaf. Tapi saya harap semua faham. Saya terpaksa nafikan untuk mengelakkan kekacauan yang lebih teruk. Saya berjumpa untuk beli masa."

Tapi sebab Allah nak tunjuk kepada golongan berfikir; diulangi, kepada golongan berfikir, maka, Nasha enggan mohon maaf, malah usung dalil dan nas. Usung skali Majlis Syura. Nasib baik Majlis Syura semua ulama2 tahap old skol, kalau Majlis Syura tu dihuni oleh Dr Asri, Saiful Islam, Zaharuin, Al-Bakistani, mau kene sula dah tuh.

Tambah sekor lagi ulama Al-AdukaTarunani, mau kena sebat 500 kali depan rumah uma dah tuh. Gua sebat kat bontot kiri jer sampai habis. Tapi sebelum tu gua check dulu la. Kot2 Nasha letak buku 555 kat bontot. Tak dapek do bhai.. gua makan garam dulu.

"Tiada egen UMNO dalam PAS. Mengarut!"

Lu bunuh Ustaz Ahmad Awang dulu la mangkuk. Ni tgk nih.

4. Masalah ulama bangang.

Sampai tahap yang bagi hujah bukan Nik Aziz yang tulis tu gua tak terkata apa lagi dah. Bagaimana para ulama bangang berhadapan dengan peristiwa pahit dan berat terhadap batang hidung sendiri. Kalau soalan wartawan tu boleh dibawa balik dan dijawab keesokan hari, sudah pasti ulama Haron Taib akan mengemukakan dalil dan hadis yang ada sipi2 dengannya.

Tapi sebab soalan tu on the spot, maka, dia jawab :

"Saya rasa bukan Nik Aziz yang tulis."

Tu... Pak Bakaq dah mengaku tuh. Dia yang seludup masuk opis Nik Aziz memalam, dan rembat paswot blog Nik Aziz. Pastu Pak Bakaq yang karang kenyataan tuh. Sampai skang Nik Aziz tak tahu apa tuh.

"Ayahanda dikelilingi penasihat yang jahat."

Kepala lutut lu.

5. Last punya problem. Roslan sms.

Mesti gile bangga Roslan masuk sebaris dengan Hadi ni bai dalam N3 gua kali nih. Ntah siapa ntah dia, mewakili PAS Selangor tolak EGM. Kalau mewakili kawasan A di Selangor kira tepat gak la dalam perlembagaan.

EGM dimohon oleh kawasan bhai. Kalau PAS Selangor taknak, apa nak heran? Yang penting PAS2 kawasan Selangor tu. Kalau ada yang mohon secara bertulis, tetap EGM gak. Bodoh macam Nasha la.

Kesimpulan.

Orang nak rujuk, rujuk pada rekord. Nik Aziz punya rekord berapa lama? Ni yang Ganu pun gagal, kita boleh pulak bagi kat team Ganu untuk amanah pusat yang lebih komplek dan majmuk. Apa punya bangang ahli PAS.

Memang tak wajar berlagak sebab Allah punya kerja. Sekali Allah tarik, lingkup Kelantan. Tapi kita bercakap soal kudrat manusia, asbab manusia. Inilah kemahiran politik TGNA. Mohon EGM sahaja, sudah cukup membuatkan masalah2 bawah karpet terapung.

So, lantak p la. Gua tetap fight for EGM. Dapat tak dapat belakang kira. Alang2 terapung dah ni, tangguk campak longkang jer tinggal lagi bhai..

MB Kedah adalah manusia paling bodoh!



Oleh : AdukaTaruna

Lu ulama, bermakna lu kena ikut sirah perjalanan Islam yang lampau. Lu tolak atas alasan tua dan atas alasan nak tumpu pada Kedah adalah melanggar dalil sirah Islam.

Sepatutnya lu kena sapu semua. Ini adalah sirah!

1. Ostad Azizan perlu jadi MB Kedah, dan
2. Ostad Azizan perlu jadi ADUN Kedah, dan
3. Ostad Azizan perlu jadi AP Kedah, dan
4. Ostad Azizan perlu jadi PJ Kedah, dan
5. Ostad Azizan perlu jadi Ketua Pembangkang, dan
6. Ostad Azizan perlu jadi Presiden PAS, dan
7. Ostad Azizan perlu aktif jemaah luar negara, dan
8. Ostad Azizan perlu sound DAP ubat tamat tempoh, dan
9. Ostad Azizan perlu jadi sibukkan diri uruskan sekolah pondok, bagi kuliah, dan
10.
11.

Ini semua adalah sirah perjuangan Islam, bangang. Manusia depan akan merujuk ini sebagai panduan berpolitik di Malaysia. Jangan berani melanggar ketetapan yang dibuat oleh ulama. Ijtihad mereka mempunyai peruntukan 2 pahala. Mereka berijtihad dengan keadaan berpuasa, bertahajut.

Ostad Azizan yang bodoh, sila bolot kesemua jawatan itu. Jika tidak anda adalah orang bodoh yang berdosa!


Mesyuarat Khas ganti EGM.


Oleh : AdukaTaruna

Nak jadi Mursyidul Am atau Presiden parti atau pemimpin parti mesti berani buat kawalan ma. Kawalan tu mesti ada. Kalau semua kes senyap, semua kes bersangka baik, semua kes sapu bawah karpet, tak perlu jadi pemimpin. Budak tadika pun boleh buat.

TGNA menunjukkan cara mengawal parti. Mungkin sebelum dia pergi. Dia sendiri mengungkapkan bahawa dia mahu jaga parti PAS ini. Untuk mengawal parti harus ada keberanian melakukan sesuatu yang di luar kebiasaan.

Memang benar, tiada siapa yang menyebut UG, tapi, tindakan2 mereka dalam berpolitik mencerminkan itu semua. Menyebabkan persepsi politik rakyat menghala kepada UG.

Dan memang benar tiada siapa yang meletakkan sasaran PAS menang di Bagan Pinang. Tapi, adalah satu kecemasan apabila non muslim meninggalkan PAS ketika amukan kepala lembu, TBH dan Kugan!

Diburukkan lagi, selepas Dr Aziz Bari mengemukakan pandangan, PAS mengambil pendekatan mahu bermusuh dengan para intelektual! Ini adalah satu langkah silap dan malang kepada PAS dalam mengharungi suasana politik ala Malaysia.

Semua ini harus ada kawalan. PAS tidak boleh dilihat party tanpa kawalan. Jika Presiden lemah, Mursyidul Am tidak boleh dilihat lemah. Memang mata Melayu PAS tidak kisah, tetapi bagaimana mata bukan Melayu? Sedangkan kita bergerak secara undi.

Dengan kekerasan TGNA melalui permintaan EGM, berapa banyak pihak di luar sana yang berasakan PAS membela mereka? Hanya permintaan EGM, ianya meliputi terhadap :

a. Isu Hasan Ali
b. Isu UG
c. Isu skandal-gelap
d. Isu pandangan cendekiawan dihina
e.
f.

Namun begitu, apabila EGM bertukar kepada Mesyuarat Khas atau apa sahaja istilah lain, walaupun masih tercapai maksud di atas, tetapi; adakah akhirnya nanti ianya sekadar kenyataan rasmi selepas mesyuarat? Sedangkan EGM adalah satu kaedah menyerahkan problem khusus kepada ahli akar umbi.

Kalau EGM.

a. Ahli putuskan sebulat suara kekal pemimpin status quo dengan syarat harus komited terhadap pengukuhan BR.

ATAU

b. Ahli putuskan sebulat suara kekal pemimpin status quo, namun, memberi lampu hijau kepada Jawatankuasa tatatertib PAS seandainya berlaku lagi tindakan2 di luar hasrat pengukuhan BR.

ATAU

c. Ahli putuskan sebulat suara tranformasi kepimpinan di mana kerusi Presiden dan Timbalan Presiden dipilih Majlis Syura.

ATAU

d. Ahli putuskan sebulat suara tranformasi kepimpinan di mana pengundian semula dilakukan oleh para perwakilan, beserta pengiraan undi dilakukan secara terbuka.

Kalau Mesyuarat Khas.

Pemimpian si polan dan si polan meting, 2-3 jam; then berdiri dan duduk di depan media, dan keluarkan kenyataan rasmi.

"Kami beriltizam untuk memperkukuhkan Pakatan Rakyat. Tidak wujud langsung unsur perpaduan dengan UMNO."

Lepas sebulan 2, berlaku lagi tindakan ala2 Hasan Ali. Mulut jer tak sebut UG, tapi tindakan adalah condong kepada pecah BR. Bila pecah BR, maka...?

a. UG dengan UMNO
b. Bergerak sendiri macam anjing salah bukit. Takda secebis kuasa pun.

Oct 25, 2009

Ustaz Ahmad Awang perlu dibunuh!


Oleh : AdukaTaruna

Ramai orang tidak mengaku atau enggan menerima hakikat terdapat pimpinan tertinggi PAS yang pro UMNO. Menurut jemaah tegar Rusila, Shannaro; pro UMNO dalam PAS tiada, tetapi pro bangang dia boleh setuju.

MB Kedah, Ostad Azizan juga menolak pro UMNO wujud dalam PAS. Dengan ini, gua cabar anda semua bunuh sahaja Ustaz Ahmad Awang yang mendedahkan perkara tersebut di atas pentas muktamar, satu majlis yang dihadiri para malaikat dan disaksikan Allah.

Bunuh Ustaz Ahmad Awang!




Updated :

Apa yang aku dapat kalau aku bunuh Ustaz Ahmad Awang? Sebelum gua jawab, gua nak tanya, lu ulama atau tidak?

Kalau lu ulama, lu bunuh, lu dapat 1 pahala daripada peruntukan 2 pahala. Kalau Ustaz Ahmad Awang melawan dan ada kematian dari kedua-dua pihak, maka, kesemua mereka mati syahid. Dalilnya kita ikut Muawiyah dan Aishah yang menentang Khalifah Islam atau penyebab yang membawa kepada berlakunya peluang kecelakaan pembunuhan besar-besaran itu.

Tapi kalau lu bukan ulama, lu jangan cari pasal. Lu bunuh, lu dapat dosa.


Perkembangan Exco PAS tumbuk orang.


Oleh : AdukaTaruna

Penulis upahan team ulama, MSO; mendakwa seorang Exco PAS menumbuk orang depan khalayak sambil melontarkan kata-kata kesat. MSO meletakkan nama Salahudin dan Mahfuz dalam N3 tersebut. So, gua nak tanya, apa perkembangan story tu skang? Dan apa hukumnya mengikut mazhab Shafie?

Iklan : Woit abe ensem. email kek kawe no tepon demo. gege gulawe. payah sangat mintak no tepon.

Terkini : Majlis Syura tolak EGM


Oleh : AdukaTaruna

Gua tak ke mana hari ni. Demam. Mesti kena kifarah nih. Padan muka xenan. Sebab lepas gua, kompom dia plak demam. Ikut level kifarah xenan patut lebih berat sebab gua just air liur jer, xenan bukan air liur jer, siap buat aktiviti lagi.

Mase gua kekecik, kulit hitam gua lebih hitam dulu. Berkilat beb. Tak caya tanya Ahmad Garang. Nenek gua selalu tiaw gua kalau gua main hujan. Nak2 hujan panas. Demam kang. Sakit kepala kang. Stendet la.. nenek gua Melayu macam gua gak.

Tapi masa tu gua sangat pelik. Kenapa nenek cakap camtu? Gua main hujan selamba badak tapi tak demam pun. Siyes gua memang pelik. Kini, mungkin sudah 20 tahun berlalu, baru gua dapat rasa kebenaran nenek gua. Gua dah tua agaknya la.

Skang ni, asal gua kena hujan jer, otomatik kepala gua pening2 lalat 2-3 jam lepas tuh. Banyak helan ma. Nasib baik nenek gua just larang pasal hujan jer dulu. Kalau nenek gua larang tunjuk pelangi nanti jari gua kudung, mau mampos gua hari ni.

So, tadi, ketika gua terlentang kelemahan depan tv tengok adik2 gua berhempas pulas berlumba kereta kat ps2, gua terima arahan sorang AJK untuk mengadakan EGM di YM malam ni kol 11.30 malam.

"Salam duka. Malam ni meting kat YM. Kol 11.30. Pasal EGM."

"Haaa? Ookkk..." Gua jawab lemah.

"Lu apsal ni? Tido lagi ke? Ceh."

Tapi, tadi petang, gua diingatkan adik gua.

"Ngah..."

"Hmmm...."

"Malam ni. Man U lawan Liverpool."

Pergh..... caner nih? EGM kat YM ke, bola? Cita2 Islamic State ke bola? Maka, gua pun mempergunakan Majlis Syura. Jangan lu tak tau Nasha tu orang noghori den. Biras Pak Onchu.

Majlis Syura tolak EGM di YM malam ni.


Roslan sms jangan bimbang. EGM pasti tiada.


Oleh : AdukaTaruna

Roslan sms tidak harus bimbang. Puak2 Hadi juga tidak perlu bimbang. EGM oleh PAS adalah sesuatu yang diluar tradisi atau kebiasaan atau benda baru atau benda pelik. Genetik Melayu tidak suka pada cabaran maa... dun wori lah.

Bagaimana kempen lu, salakan lu terhadap UMNO supaya berubah? So, macam tu jugalah pada PAS. Lu menyalak mintak Presiden UMNO tukar, minta Presiden UMNO letak jawatan, minta Presiden orang lain itu dan ini, begitu jugalah diri lu sendiri. Lu nak berubah sendiri pun tak boleh.

Ulama Melayu tidak yakin bersaing dalam kelompok genetik hebat.

Ulama pewaris nabi. Jadi, di Malaysia, ditakdirkan ulama Melayu mengganti nabi. So, pepandai merekalah mentafsir bahan mentah untuk kita semua.

Letakkan diri lu sebagai Hadi, lu pasti takut jika dikelilingi oleh bangsa lain yang lebih maju, lebih cerdik dari kamu. Di mana kesemua mereka menjadikan Kelantan sebagai model pemerintahan Islam yang boleh diterima dan menjadikan TGNA sebagai tokoh Islami yang boleh diterima.

Bayang2 kesilapan menghina Karpal dan Lim Kita Siang pasti ditiupkan syaitan kepada kamu supaya kamu (Hadi) menjadi tidak yakin bersaing dalam kelompok genetik cerdik. Menjadi malu alah, segan dan terasing dalam setiap keputusan bersama.

Letakkan diri lu sebagai monyet2 yang bergantungan di bawah ketiak Hadi. Gugurnya Hadi, maka gugurlah kamu. Gugurnya kamu, di mana kedudukan kamu dalam PAS dan di mana kedudukan kamu dalam UMNO? Hendak berniaga sendiri tidak pandai, hendak kerja sendiri, tidak yakin, hendak masuk UMNO menjadi kontraktor pasti dikencing anak cucu.

Di mana akhirnya Roslan sms tanpa Hadi?
Di mana akhirnya Mustapha Ali tanpa Hadi?
Di mana akhirnya Hasan Ali tanpa Hadi?

Tepuk serban, tanya kayu sugi.

Apa yang diinginkan ulama Terengganu ketika ini?

Cukuplah PAS menang di negeri Melayu, di mana, tanpa keperluan untuk mendapatkan pengaruh bukan Islam; kedudukan para ulama ortodok sangat selesa dan selamat dalam party.

Cukuplah PAS menang di :

Perlis
Kelantan
Terengganu
Kedah
Pahang

Maka, kita tidak perlu dapatkan sokongan dan pengaruh bukan Islam. Maka, kedudukan ulama ortodok bukan JIM, bukan IRC, bukan MiRC akan selamat. Namun, mereka lupa, tanpa mendapatkan Malaysia, cita2 Islamic State yang ditipukan mereka adalah tiupan palsu dan penipu.

Counter anti-EGM


Oleh : AdukaTaruna

Sebanyak mana yang mampu, sebanyak mana yang dijumpai, gua akan counter golongan anti-EGM. Istilah gua tak tau nak bagi apa. Tapi bermaksud golongan yang tidak mahu atau tidak perlu kepada EGM; walau apa jua alasan mereka.

al-brangi.

Blog kategori ustaz2, cam biasalah. Mesti guna nama Arab. Awal mesti Al dan hujung mesti huruf 'ya' atau I. Itu stendet tata bahasa Arab kot. Kaifahaluka gua tahu la.

al-brangi bagi perumpamaan cerita bola. Tapi macam biasa gua cakap, masalah kita ialah gen. Kalau gen masalah, ianya akan membabitkan semua. Tak kira ulama. Jadi, akan berlaku penetapan falsafah silap. Bila penetapan falsafah silap, maka, apa ijtihad, hadis, dan perumpamaannya akan silap. Tapi sebab ulama punya pasal, silap pun ada kuota 1 pahala. Tak bimbanglah.

Mari kita lihat.
al-brangi memilih perumpaam satu team (PAS) yang kuat, kawalan bola cantek, stamina bagus. Tapi still tak dapat masuk final. Silap. So.. dapat satu pahala jer lah.

PAS secara keseluruhan bukan team yang kuat, terer, glaticos, etc. Tapi bernasib baik dalam musim lepas kerana para lawannya mempunyai masalah. Pelbagai masalah.

Maleh guna perumpamaanlah. Lu jawablah soalan gua A atau B. Strettudepoin.

PAS memang banyak kerusi pada PRU12 kerana :

A. PAS kuat.
B. BN lemah.

Dan jawapan lu pasti membuktikan genetik para ostad2 Melayu adalah lemah dan pasif. 1 pahala. Gagal habis perumpamaan yang dikemukakannya.


anak sengat.

Ikutkan, sebenarnya malas layan stendet nobody. Gua suka bantai yang guna title jer. Kalau anak sengat juga title al-anak sengati, syok juga. Tapi EGM punya pasal, gua tetap counter setakat mana termampu dan tercapai.

Anak Sengat juga analogi doktor plak. Dia labelkan satu pemandu pakar yang membuat punca huru-hara. Tahap ni, gua layan sikit demi sikit la analogi yang dikemukakannya.


Dr kerajaan = Dr Melayu ma. Walau bukan genetik Melayu pun, tapi kalau persekitaran dan budaya kerja Melayu maka tahap Melayu lah.

Gua bagi hujah balas, pesakit dalam cerita ini ini adalah warganegara Malaysia yang perlu diberi keistimewaan. Dah doktor tu dibayar gaji oleh rakyat Malaysia. Tapi doktor bagi layanan pada pesakit di hospital luar negara. Kengkadang dia kat Palestine, kengkadang kat Syiria. Asal masalah jer, dia takda. Kat luar negara. Kalau ada pun kat surau. Tengah bagi ceramah denggi. Gila amanah.. camtu lah. Semua nak jawat.

Bila dah berlaku kerumitan dan kekacauan akibat tidak fokus dr, dan tukang2 pandai, maka apa tindakan terbaik?


Maka anak sengat meletakkan bilik bedah (01) sebagai falsafah kepada EGM. Jadi, kita kembali pada punca utama skill menetapkan falsafah.

genetik ---> pertimbangan falsafah yang tepat.

EGM bukan menyiapkan bilik bedah hasil huru-hara semua pihak. EGM adalah satu diagnosis masalah berlaku.

Jika EGM menetapkan bilik bedah maka, bilik bedahlah. Jika EGM menetapkan tukar doktor, maka tukar doktorlah. Jika EGM menetapkan hadkan peranan pemandu pakar, maka itulah yang perlu. See?

Kesimpulan.

Dalam kepala otak Melayu bodoh, EGM adalah pecah. Dalam kepada otak Melayu bodoh, bersemuka adalah pergaduhan.

Dalam satu kampung Melayu, jiran A dan jiran B akan kekal dalam keadaan dingin tanpa dipanggil Ketua Kampung untuk bersemuka. Jika berlaku panggil untuk bersemuka, maka, ianya seolah2 satu petanda rasmi kepada pecah atau gaduh. Jadi, biarkan ianya dijeruk dingin dan membarah di situ. Dipanggil secara rasmi adalah taboo dan penghinaan kepada genetik yang maha bangang ini.

Dalam satu kampung Cina, jiran A dan jiran B yang dingin, dipanggil bersemuka. Dicungkil dan dicari penyelesaiannya. Semua pro. Persatuan Cina A dan Persatuan Cina B yang dingin diusahakan untuk bersemuka bersama. Pro.

Maka, di sini, tidakkah anda sedari bahawa ulama Melayu membawa satu doktrin sesat dalam Addin yang mulia ini? Apa nas EGM adalah pecah? Apa dalil EGM tidak sunnah? Semoga Allah melaknati mereka kerana Memelayukan Islam.

EGM adalah satu diagnosis yang bertamadun. Kesemua pihak yang duduk di bawah EGM berupaya mengelakkan peristiwa bangsat dan barua menentang khalifah Islam Ali, membunuh beribu jiwa walau siapa pun dalangnya dari berlaku lagi.

EGM harus dicatitkan sebagai satu cabang fiqh dalam perjuangan PAS untuk rujukan generasi Islam depan.