Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 30, 2009

Faktor2 tak lepas hadiri demo GMI

Oleh : AdukaTaruna

Berikut, gua senaraikan ketegori2 yang gagal hadir demo GMI. Mereka akan ditahan dalam sekatan jalan di setiap laluan masuk KL dan keluar dari satu2 negeri.

Faktor : Kereta / van yang dipenuhi oleh lelaki. Kompom kena tahan dan diselongkar siasat. Andai terjumpa baji atau apa2 logo, akan dilengahkan ke balai polis.

Penyelesaian :
  • Kalau jenis cerdik, simpan baju atau logo ditempat sukar ditemui. Kalau jenis bodoh macam ulama gen Melayu, jangan bawa langsung. Menyusahkan saja. Takda kerja cari kerja. Dah rugi satu kereta untuk hadiri demo ISA. Beli saja di KL. Melainkan doa lu mustajab. Polis rabun.
  • GMI perlu buat blog khas. Update lokasi sekatan jalan di seluruh negara bermula malam Sabtu. So, peserta boleh rujuk dan rancang perjalanan.
  • Naik bas awam. 100% secara sunnah Allah, ketetapan Allah pada alam ni, akan selamat sampai. Takda masa polis nak tahan bas ekpress.

Faktor : Imej. Seperti pakaian, serban, tanda sujud kat dahi, etc.

Penyelesaian : Jangan ngengada nak pakai serban ke kopiah ke. Simpan dulu. Sampai di lokasi Masjid Negara, Masjid Jamek atau Pasar Seni, baru pakai. Tak pasal2 kena tangkap kat stesen bas ke, kat memana. Tanda sujud kat dahi tak dapek la nak buat apa. Lu tampal la koyok kat situ.

"Ana rela dipenjara asalkan berserban."

Kepala abah lu. Utamakan yang utama la bongok.

"Ana rela kalah, rela himpunan tak ramai dan gagal asal Islam tak kalah, asal serban tak kalah. Apalah guna himpunan berjaya jika tak mendapat keredhaan Allah?"

Bodoh punya ulama. Macam ayam dengan telur. Pusing2 perkara bangang. Yang dikejar tak dapat, yang dikendong terbarai.


Faktor : Pergerakan berkumpulan sebelum di 3 lokasi yang ditetapkan. Contoh, lu satu kampung berlonggok kat KL Central ke, kat R&R Tapah ke. Punyalah semangat. Kompom kena tahan kalau ada polis kat situ. Atau pun lu berkonvoi pulak. Siap bendera muka Hadi Awang besar lori.

Penyelesaian :
  • Pecahkan kecil2. 2-3 orang jer satu kumpulan bergerak untuk menuju ke 3 lokasi tersebut.
  • Kalau lu orang sampai awal, sebelum demo, dan berkeluarga, gua cadang lu ambil Masjid Negara. Masjid Negara paling dekat dengan Istana ma. So, bini lu tak jauh kena menapak. Kalau lu ajak dia berarak sekali la. Kalau gua, gua suruh dia tunggu situ jer.
  • Kalau lu dah port kat Masjid Negara awal pagi, dan ingin beli makanan ke apa ke, tak payah bawak anak bini. Suruh diorang tunggu dan lepak kat masjid. Baca Quran ke layan blog gua ke. Apa yang patut. Ini bukan acara melomcong. Lu jer yang sensorang menapak tapau makanan. Tak payah reramai.

Faktor : Pemimpin aktivis utama BR.

Yang ni penting beb. Tangkap kepala, perserta takda hal punya. Katakan polis tahan Hadi, Nik Aziz, LKS, Anwar seawal malam Sabtu. Takda masalah. Pergi mampos sama mereka. Himpunan tetap akan berjalan, malah lebih dasyat. Sebab apa? Sebab mereka bukan pemimpin aktivis.

Tapi kalau pemimpin cam Mat Sabu, Dr Hatta, penganjur GMI kena tahan. Mampos la perserta terkulat2 kat situ tak tau buat apa. Dah macam anak ayam hilang ibu. Sekor ke Sanway Lagoon, sekor ke KLCC, sekor kat Low Yatt.

Penyelesaian : Pemimpin aktivis utama kena berikhtiar dari ditangkap menjelang perhimpunan. Pepandai la lu nyorok kat memana. Janji sharp on time, lu ada kat lokasi memasing, handle puluh ribu peserta nih. Lepas settle semua, lu nak kena tangkap, lu punya pasal.

"Hidup Kepimpinan Ulama!"

Siapala yang bodoh cipta falsafah sesat nih? Kompom la Melayu.. bab ubahsuai memang terer.

Jul 29, 2009

Gua hadir 1 Ogos ni!!

Oleh : AdukaTaruna
  1. Gua hadir sebab gua menyampah dengan salahguna ISA, walau gua lebih sokong ISA dipinda atau dimody sket. Susah nak jelaskan skang. Yang penting, bawah BN ni, ISA WAJIB DIHAPUSKAN. Demokrasi kelam-kabut. Sistem huru-hara.
  2. Sebab Nik Aziz hadir. Jangan dia kencing gua dah.
  3. Ibrahim Ali cabar dan ugut. Perghhh... panas dan bengkek jer hati gua.

Sampel DNA manusia di pakaian Teoh


Jul 29, 09 12:36pm
Dua sampel DNA manusia dikesan di pakaian Teoh Beng Hock tetapi belum dapat dikenal pasti pemiliknya, kata peguam yang dilantik peguam negara untuk membantu inkues kematiannya.

Satu sampel DNA "manusia" dikesan di baju kot bekas setiausaha politik Ean Yong Hian Wah, dan sampel DNA "lelaki" ditemui di tali pinggangnya.

Polis menjalankan ujian DNA terhadap 90 orang untuk menjejak pemilik sampel DNA.

Pihak berwajib sedang berusaha mendapatkan ujian DNA daripada 12 lagi individu.


DNA? Ada pergumpalan berlaku atau sekadar tersentuh dalam kehidupan harian?

Utusan mohon maaf padaNik Aziz

Tips hadiri Himpunan Anti ISA

Oleh : AdukaTaruna

Orang tua Nik Aziz dikatakan hadir beb. So, kalau gua yang rendah level aktivis ni bersemangat nak turun, apatah lagi yang lain. Gua jangkakan Himpunan Anti ISA sehebat BERSIH dulu. Sentimen TBH bagi kaum Cina tengah hangat plak tu.

Untuk itu, gua try turunkan tips2 untuk hadiri demo besar. Kengkonon gua memang kaki demo la nih. Haha. Demo camnih, insyaallah la gua hadir. Demo Anwar liwat kat mahkamah, puak2 bangang jer hadir. Muahaha.

Tips perjalanan dari utara.
  • Lu jangan nak jadi bangang sewa bas. Dah la sewa bas ala2 rombongan Cik Kiah, semua lelaki dalam bas tu pakai kopiah plak tu. Memang sah2 IQ tahap Pak Lebai Melayu. Kompom kena tahan dan diarahkan berpatah balik. Kalau medan perang dah mati katak kena bom satu bas. Stupid wo.. ulama jenis Melayu nih. Bodoh piang punya.
Alternatifnya, belilah tiket bas awam secara beramai2. Kopiah simpan. Baju ISA pun jangan memandai2 pakai. Naik bas awam. Bersama orang awam yang lain. Jangan guna bas sewa khas.
  • Kalau naik kete plak, plan sampai pagi Sabtu, pandu sampai Rawang jer. Parking kat Rawang. Kat stesen komuter Rawang ke, kat memana parking kete yang selamat dan betul di segi undang2. Pastu naik komuter.
Kalau nak bawak kete sampai KL, pastikan anda sampai Jumaat. Bermalam di KL. Kalau setakat sampai pagi Sabtu, jangan berangan la nak masuk KL. Orang dah selesai demo baru kete lu lepas masuk. Kompom polis akan jadikan KL sesak menggila ala2 masa plan 16 Sept dulu punya.

Tips perjalanan dari Timur.
  • Pun sama gak. Jangan nak jadi bangang ala2 ahli dan ustaz2 PAS. Kemain seronok sewa bas sekolah ke, kilang ke. Himpun kat markas PAS, kat Pasti. Berkobar2. Baru sejam perjalanan, kena tahan dan diarah berpatah balik. Punyala bangang tahap tak terkata ulama jenis Melayu ni. Tengok Presiden jer dah tahu level stupid memasing.
"Eh.. bang. Awal balik? Kata nak balik lepas 2 hari. Ni baru sejam dah balik?"

"Kena tahan kat polis....."

Alahai... ahli PAS. Tengok standard Presiden pun dah tahu. Alternatifnya sama cam kat atas. Guna bas awam. Mara Liner ke, SKS ke. Bersama2 orang awam gak.
  • Kalau nak naik kete, pastikan anda tidak masuk KL melainkan tiba sehari awal. Gua cadangkan lu masuk dari Seremban. Kekerapan bas ke KL dari Seremban memang rapat. Sejam sekali untuk satu syarikat bas. Tu belum komuter lagi.
Jadi, lu boleh parking kete lu kat Terminal One ke, kat memana ke, dan guna pengangkutan awam. Kalau nak jugak ngengada masuk KL, pastikan sehari awal ataupun sebulan awal dari 1 Ogos.

Tips perjalanan dari Selatan.
  • Sama gak. Siapa guna bas sewa anjuran cawangan PAS, memang gua cop stupid kat dahi lu orang semua. Nabi pun siap menipu lagi tukar tidur dengan Ali. Ikut Nabi, jangan ikut ulama genetik Melayu. Memang sah2 tukil punya stupid.
Alternatif pun sama gak. Sama ada guna bas awam, atau guna bas anjuran UMNO. So, kalau lu nampak memana ulama sedang ghairah kumpul nama untuk rombongan ke KL, lu tempeleng jer serban dia.
  • Kalau naik kete pun gua cadangkan lu guna Seremban as base lu orang untuk masuk KL. Bas banyak, komuter pun kerap. Kalau kaya boleh naik teksi. Share 4 orang ke apa ke.
Tips wanita dan kanak2.
  • Sesapa bapak2 yang bawak family, siap pakej isteri2 dan anak2, gua cadangkan lu guna port Masjid Negara atau Masjid Jamek. Tandas ada, air ada, air-cond pun ada.
  • Then, kalau lu jenis kering, lu bawakla sekali isteri dan anak lu berarak ke Istana Negara. Kalau gua plak, kompom tak kering. Gua tak sampai hati ma. Full Melayu beb, gen gua. Ngeee.
  • Kalau sesapa yang jenis macam gua, lu suruh jer isteri dan anak2 kecil lu tunggu kat masjid tu. PAS kena letakkan An-Nisa' bertugas kat masjid.
Untuk itu PAS kena letakkan An-Nisa' kat 2 masjid nih. Tolong bantu kaum ibu dan kaum bayi. Ala2 staff nurse la. Unit Amal plak jangan semua dikerahkan ke medan demo. Mesti ada yang kena tinggal kat tapak2 nih.

Tips untuk lelaki.
  • Pertama, kalau buleh, jangan la berlindung dalam masjid. Tak pasal2 Polis Israel Di Malaysia tu tembak gas. Dah huru-hara kaum ibu dan anak2. Lu turn la sasaran mereka ke kawasan terbuka. Kat jalan.
  • Orang kata bawak garam untuk redakan pedih. Penjelasan saintifik gua tak tahu. Bawak garam jer tau. Ajinomoto tak payah.
  • Air mineral wajib. Kalau lu ada mineral cap dacing lagi cantet. Kompom lu tak kena tembak.
  • Tuala kecik beb.
  • Topeng muka. H1N1 ma. Bawak lebih sket. Kalau lebih banyak pun cantet. Boleh niaga. Untuk pendemo, guna selapis jer. Tapi pendemo yang dok sebelah Hadi dan Nasha kena guna 2 lapis. H1N1 (Hadi1 Nasha1, Hishamuddin1 Najib1)
Tips untuk jumpa uma.
  • email gua. uma budak Perak yang lupa daratan di KL. Nanti dia aturkan kita nak jumpa kat mana. Kat Zouk kot.

Jul 26, 2009

Simulasi 1 Ogos.

Oleh : AdukaTaruna

Ibrahim Ali ingin kumpul 3000 orang. Mereka akan memilih laluan yang sama dengan Anti-ISA. Nik Aziz ishtihar turut sama. Maybe mengishtihar bertembung dengan Ibrahim Ali.

Belajar dari sejarah, UMNO memerlukan duit untuk menghimpunkan 3000 orang. Dan belajar dari sejarah, tanpa agen provokator terlatih seperti SB, UMNO adalah spesis bacul.

Tanpa SB - Ibrahim Ali hanya akan berjaya menghimpun 500 orang.
Tanpa SB - Pro ISA hanya akan mampu melihat arus rakyat puluh ribu di mana2 restoran.

Skang mari melihat dengan bantuan SB.

Dengan SB - Ibrahim Ali berjaya menghimpun 3000 orang.
Dengan SB - Pro ISA berjaya melakukan sedikit huru-hara pada satu2 kumpulan yang terpisah dengan kumpulan besar.

Simulasi contoh.

Katakan GMI tidak melarang sepanduk membela keadilan untuk TBH di bawah dalam himpunan anti ISA.

Pemuda UMNO mulakan step dengan ishtihar ahlinya dilarang hadir dan tidak akan hadir.

Terdapat sekumpulan Cina kecil yang membawa sepanduk atau SB sendiri, yang terpisah sedikit dari kumpulan besar.

Maka berlakukah pergaduhan ciptaan Pewaris dengan sekumpulan Cina tadi. Yang kemudiannya menutup matlamat himpunan anti ISA itu melaui media2 mereka?

UMNO terselamat dari damage dengan pengishtiharan awal pemuda mereka tiada dan tidak dibenarkan menyertai himpunan itu.

Yang berlaku.

  • Sentimen perkauman talian hayat UMNO memuncak.
  • Mesej Anti-ISA tenggelam.
  • Himpunan raksasa digambarkan himpunan TBH.
  • Rupa2nya TBH dibunuh Cina (DAP) sendiri.

Ronnie Liu & Ean Yong Hian Wah disekat ke luar negara?

Oleh : AdukaTaruna

Ini first time gua story sama lu berdasarkan satu sumber yang nyata. Maksud gua, yang life jumpa gua la. Selalu gua dapat email jer. Dan gua sebut sumber email.

Sumber gua ni dulu pernah story sama gua yang anak Samy Bellu, Presiden seumur hidup ala2 FAM dan PAS, bunuh sorang wanita. Gua tak tulis sebab tak keluar mana2 berita. Tapi, kat TV3 ada keluar skali ari tu. Tak sangka plak gua. Itu cerita dia la.

Kali ni dia datang lagi dengan satu maklumat. Kerja dia memang melayakkan dia tahu bab2 orang besar, cuma dia taraf bawahan jer la. Sumber gua ni mendakwa, Ronnie Lui dan Ean Yong Hian Wah tidak dibenarkan ke luar negara, dan mereka diekori sepanjang masa; menjelang siasatan lengkap sebelum inkues bermula.

Itu cerita dia. Tamat. Gua tak tahu la sebab gua punya teori, dia pun turut sama join dengan menambah2 cerita. Sesama la kita tgk nanti. Skang masuk penambahan cerita gua pulak.

Adakah pengumuman angka 4-5 jam masa ajal sebelum TBH dijumpai mati akan diishtihar sebagai taktikal dalam penyiasatan? Dan didedahkan angka sebenar setelah berlakunya penangkapan?

Jul 25, 2009

SPRM pun guna blog ke?

Sendiri buat blog, sendiri hebah. Ngeee.... ekceli, gua terlalu malas nak ulas bab stupid gen Melayu puak UMNO nih. Jijik dan menjengkelkan. Ari tu, masa SPRM siasat pemilihan UMNO, demo marah SPRM ganggu hak dia. Skang demo sokong SPRM plak. Bodoh tahap apa ntah la genetik mak dan ayah UMNO nih. Spesis paling hina beb.

SPRM terima maklumat

KUALA LUMPUR 24 Julai – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan telah menerima maklumat mengenai sebuah laman blog yang mendedahkan dakwaan penyelewengan seorang Exco kerajaan negeri Selangor yang mempunyai kaitan dengan kematian Teoh Beng Hock.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Abu Kassim Mohamed yang mengesahkan perkara itu bagaimanapun enggan mengulas lanjut.

‘‘Saya ada dimaklumkan berhubung laman blog itu namun saya belum lagi melihatnya,’’ katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Laman blog http://www.t4tbh.blogspot.com dalam pendedahannya hari ini mendakwa berlaku penyelewengan lebih 300 projek kecil bernilai ratusan ribu ringgit di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Exco berkenaan.

Dakwa laman blog itu, Exco berkenaan dikatakan telah mencipta projek, syarikat dan invois palsu bagi membolehkan mereka mengeluarkan peruntukan ADUN sebanyak RM500,000.

“Ini sebenarnya kes kecurian kerana jika rasuah, seseorang itu memperoleh duit secara haram daripada individu yang lain,” dakwa blog itu.

Antara lain, blog itu mendakwa seorang individu telah memperoleh sehingga 84 projek berlainan bernilai lebih RM200,000 secara rundingan terus bagi tahun 2008 di kawasan DUN Exco tersebut.

Penulis blog itu yang hanya mahu dikenali sebagai ‘T4TBH’ atau ‘truth for Teoh Beng Hock (kebenaran untuk Teoh Beng Hock)’ turut mendakwa mendiang telah meninggalkan salinan bukti berupa senarai lebih 300 projek kecil tersebut.

“Bagi menyelamatkan diri, Beng Hock telah membuat salinan semua dokumen, lengkap dengan nama syarikat yang mempunyai kaitan langsung dengan parti pembangkang dan Exco Selangor.

“Mendiang kemudiannya meninggalkan maklumat lengkap mengenai aktiviti penyelewengan tersebut yang disimpan di dalam cakera keras kepada seseorang,” dakwa blog itu lagi.

Dalam pada itu, Pengerusi DAP Selangor, Ean Yong Hian Wah menafikan dakwaan beliau terlibat dalam aktiviti mengelapkan wang peruntukan pembangunan ADUN.

Katanya, dakwaan tersebut yang disiarkan dalam laman blog hari ini adalah tidak berasas dan satu cubaan untuk memburukkan imej beliau serta ADUN DAP di Selangor.

“Saya nak jelaskan dakwaan dalam blog mengenai saya adalah tidak benar, tidak berasas dan hanya mahu memburukkan nama saya serta ADUN pakatan pembangkang,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Hian Wah yang juga Exco kerajaan negeri menjelaskan mungkin ada pihak tertentu yang mahu mengenakannya dengan mengambil kesempatan atas kejadian yang menimpa Beng Hock.

Jul 23, 2009

Ulama bangsat mustahil mengaku silap.

“Saya lebih kenal siapa dia (bekas isteri). Seorang isteri yang baik tidak akan membuka aib suaminya. Hingga sekarang saya kesal dengan kenyataan yang pernah keluar dari mulutnya. Sekarang ini ialah masa untuk bermuhasabah diri tapi sudah hak dia, itu mulut dia.
Ewah2..... si ulama bangsat nih. Kalau tak bini lu buat camtu 10 tahun pun dia tak lepas dari derita. Bangang punya ulama.

2 tahun menderita. Tak balik2. Gantung tak bertali. Media jer la jalannya. Stupid wal idiot punya ulama. Cuba penderitaan keluarga miskin tu tak diheboh2kan kat media, sampai kiamat tak dapat bantuan beb. Bini lu bukan duduk negara maju. Duduk negara dunia ke-3 la bongok.

Alahai.... stupid tahap babun la golongan ulama nih.

Nik Aziz turun demo ISA?

Tok Guru Akan Sertai Himpunan Anti ISA..!

Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat dan penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim akan turut serta dalam himpunan besar-besaran mendesak kerajaan memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pada 1 Ogos ini.

TPU - Aku mesti pergi jugak..!

Uih! Lu bio betul Topeng Silver. Bukannya sehat orang tua tuh. Kalo Hadi tak sehat pun gua tak setuju gak dia turun. Lagipun Mursyidul Am penjaga dasar, bukan penjaga taktikal + organisasi. Kesihatan pemimpin utama penting ma. Apa2 hal berlaku jahanam serba-serbi.

Kalau pemimpin utama dikatakan bijak ambil risiko kematian, lebih baik pengebom berani mati tu pemimpin utama sendiri. Bukan rekrud bawahan. Tapi kalau orang tua turun gak, gua semakin semangat la turun. Gua ada satu cadangan.
  • Nik Aziz guna kerusi roda.
  • Bagi gua tolak kerusi roda tu. Senang gua cilok orang tua tuh ajak shopping ke tangkap gambar ke, sign otograp ke.
Salam Kamunting.

Memola gua nak tunggu dan lihat. Tapi uma cakap maki selepas tiada guna dari maki sebelum. Masalahnya, gua tak maki sebelum, tapi gua bagi signal.

Nih gua bagi signal. Anak Nik Aziz mana yang kena ISA tu? Yang salam Kamunting tu ke? Kalau yang mangkok tu tak datang, gua maki. Ni gua bagi signal awal nih.

Kalau lu tak datang, memang gua maki kaw2 punya. Punyalah 100 000 solat hajat nak bebaskan lu sekor, tapi bila dah bebas lu taknak tunjukkan sokongan kat mangsa lain plak. Memang sah2 bangsat dan barua.

Lu tgk la....


Daftar.

Kat demo ISA nanti, sapa2 pembaca blog gua nak berkenal-kenal, meh daftar. Bagi nickname. Nickname yang gua kenali jer akan diberikan kebenaran jumpa. Ala2 restoran berahi la nih. Mana2 yang tak aktif, padan muka korang. Haha.

Sila2 bagi nickname kat sini. Kapten_shiqaqi mana? Bertumbuk dalam blog tinggal dulu la. Sambung balik nanti. Jumpa kat luar kita tetap friend ma. Lu belanja la gua makan. Ngeee....



Pendaftaran.
  • AdukaTaruna - lulus
  • uma - tak lulus (sebab dia tak dikenali)
  • xenan - lulus
  • cepat
  • letak nama dogheh
  • Al-Banjari - tak lulus (sebab dah kawen)

Perkembangan kes bunuh TBH.

Oleh : AdukaTaruna

Akhirnya, macam yang gua ramal, UMNO bersetuju tubuhkan Suruhanjaya Diraja. Namun, belum cukup menepati ramalan gua. Sebab Suruhanjaya Diraja itu hanya untuk kaedah soal-siasat SPRM. Bukan untuk kes bunuh. Kes bunuh mereka guna inkues. Ntah menatang apa ntah inkues tu. Siasatan awam.

Soalnya mengapa?

Ni yang kena kaji nih. Adakah dibimbangi, seandainya, Suruhanjaya Diraja itu untuk kes bunuh, ianya akan membongkar perkara2 yang tidak perlu? Di luar tajuk?

Tapi macam gua cakap. Kalau sungguh SPRM yang bunuh, mati hidup balik pun takan tubuh siasatan diraja atau inkues atau apa kejadah tu semua. Mati2 dia akan paksa 1Malaysia percaya kepada gomen dan pulis. Itu pendapat gua la.

Skang ni semua on track jer nih. Gua keluar teori sendiri berdasarkan keadaan semasa. Gua tak tahu pulak blogger UMNO pun keluar teori yang sama. Lu nak tuduh gua follow diorang atau tuduh gua blogger UMNO pun gua tak peduli la. Hak lu orang. Ini semua hanya teori.

  • SPRM dibunuh - reject
  • Bunuh diri - hampir
  • Dibunuh penjenayah - hampir
  • Kemalangan - hampir
Bunuh diri.

Kalau inkues yang ditubuhkan itu merumuskan TBH bunuh diri, gua rasa 1 Malaysia meletup. Mampos la Cina takan undi BN. Melainkan ada bukti cctv TBH jatuh dengan sendiri atau bunuh diri.

Kalau BN memilih rumusan bunuh diri pun, walau ada cctv, gua rasa tak logik. Sebab 1Malaysia akan kaitkan dengan tekanan mental akibat kaedah siasatan SPRM. Melainkan :
  • Bunuh diri - bukti cctv TBH terjun dari tingkap (peranan inkues)
  • Masyarakat akan menuding SPRM adalah akibat gangguan mental
  • Kaedah soalsiasat SPRM dirombak (peranan Suruhanjaya Diraja)
  • Kes settle
Kemalangan.

Boleh jadi juga inkues akan merumuskan kes ini sebagai kemalangan. Tetapi untuk mengemuka hujah semata tanpa bukti cctv juga mengundang padah kepada undi. Kita perlu sebut bab undi kerana BN dan UMNO berkerja bukan kerana falsafah atau keadilan. Tetapi kerana undi.
  • Kemalangan - bukti cctv menunjukkan TBH cuba mengambil lighter atau buku nota atau pen yang terjatuh dan tersangkut di luat tingkap. (peranan inkues)
  • Masyarakat tetap menuding kaedah soalsiasat SPRM yang gila sampai ke awal pagi.
  • Kaedah soalsiasat SPRM dirombak dan diperbaiki (peranan Suruhanjaya Diraja)
  • Kes settle
Dibunuh penjenayah.

Jika inkues merumuskan kes ini akibat perbuatan penjenayah, maka tiada bukti cctv diperlukan. Jika ada lebih baik. Analisis perbuatan penjenayah gua dah jelaskan dalam N3 lepas. Tetapi ada beberapa teori terbaru yang gua tambah.
  • TBH melarikan diri, terdesak untuk menyorok / menyelamatkan diri hingga ke luar tingkap. Ala macam kes pelajar mati terdesak dikejar lembaga tu.
Kita berjumpa lagi dalam perkembangan yang lain.

Pro ISA nak bertembung?

Oleh : AdukaTaruna

Pro ISA kacau daun beb. Nak bertembung dengan demo anti ISA. Dun wori la. Stended UMNO punya demo tak ramai mana. Kata jer 3000 tu, tp tak sampai punya.

Ramalan gua, paling tinggi pun, siap bas, elaun, etc, pro ISA akan dapat kumpul 500 orang. Kalau Anti ISA kumpul 10 000 orang, 500 ni akan tenggelam. Sebarang provokasi pun tak menjadi. 500 tadi terutama ketua2 mereka akan duduk dalam satu restoran sambil maki-hamun dan tunjuk isyarat lucah dari jauh. Itu yang pertama.

Yang kedua, kalau SB digunakan sebagai agen provokasi, kita masuk bab lain. Yakni, himpunan pro ISA perlu melarang sebarang simbol parti dan simbol Teo Beng Hock. Gua tak mahu provokasi tu berjaya. Yakni mencetuskan perkauman. Lagipun, himpunan tu fokus untuk ISA.

1 Ogos, gua try hadir. Adik2 gua semua cuti. Yang sekor cuti seminggu sebab UiTM Penang ditutup. H1N1. So, adik2 gua akan dikerah mengambilalih kerja gua. Ngeh3 seronot jadi abang besar nih... Abang dia akan melancong bersama uma di KL. Pakai baju ala2 pelancong Indon. Nak menyamar pelancong England tak layak plak. Kulit golap.

Uma, jgn jadikan baby baru tu as alasan lu tak hadir. Lu kena contohi gua. Duk saf depan cam Wan tjk. Jangan lupo topeng. H1N1 maa....

Jul 22, 2009

Ostad Idris Ahmad ni nak kena flying kick nih.

Ustaz Idris Ahmad

Pas mengecam tindakan Menteri Pertahanan Malaysia yang berjumpa dengan Menteri Pertahanan Israel, Ehud Barak semasa Pertunjukan Udara Paris di Perancis Jun lepas (NST 19 Julai 2009). Pertemuan yang berlangsung selama 35 minit dengan Barak adalah satu pertemuan yang mengguriskan perasaan umat Islam di Palestin dan saudara seagama di Asia Barat.


Ekeleeee... ostad sekor nih... nak gua flying kick jer. Nabi Musa pun jumpa Firaun apa. Apsal la piang sgt ulama Melayu ni?

Jul 21, 2009

Perkembangan kes bunuh TBH.

Oleh : AdukaTaruna

Seperti mana yang gua janji, gua akan folllow kes ni. Tapi stendet la, berdasarkan setakat sumber yang gua capai.

Memola skali kita pergi kepada pembolehubah. Pembolehubahnya ialah kerajaan. Dia yang atur skrip. So, apa yang gua tulis ni, juga tertakluk kepada sama ada ini semua adalah skrip gomen atau memang siasatan yang bersih.

Apabila pemuda UMNO sokong siasatan Diraja.

Kita boleh jangka dan ramal satu2 peristiwa apabila meneliti pembolehubahnya. Dalam kes ini, pemuda UMNO menyokong siasatan diraja.

Dengan mengenepikan otak ulama sebodoh Hadi, keyakinan pemuda UMNO untuk penubuhan siasatan diraja adalah satu signal atau petanda bahawa bukan mereka yang membunuh TBH. Yakin.

Kenyataan pemuda UMNO dibuat apabila Ketua Polis Negara mengesahkan siasatan sudah mencapai 60% siap. Jika pemuda UMNO sudah yakin bahawa mereka bukan membunuh, dan bersedia disiasat oleh suruhanjaya diraja, bermakna, fokus kita menghala kepada kongsi gelap DAP.
  • Exco Kilang Haram - Ean Yong Hian Wah
  • Roonie Lui
Analisa 1.

Menurut skrip polis atau sememangnya siasatan polis, mayat dikatakan mati 4-5 jam sebelum ditemui mati. Mayat ditemui jam 1.30 petang. Dengan membakulsampahkan otak ulama sebodoh Tantawi, kita ambil angka paling maksima; yakni 5 jam.

Jadi, mangsa mati pada pukul 8.30 pagi. Maksimum. Itu masa ajal. Sekarang kita pergi kepada cara ajal pula.

Analisa 2.

Untuk mencari petunjuk dalam satu2 pembunuhan, perkara yang paing penting ialah mengenalpasti identiti mangsa. Tanpa indentiti, tiada apa yang boleh dilakukan kerana kita tiada data DNA. Jika mayat itu dibakar atau diletupkan dengan c4, kita boleh mengenalpasti identiti dengan DNA atau cincin atau pakaian atau laporan kehilangan atau bahaya oleh mangsa / keluarga.

Untuk kes TBH, mayatnya tidak menghilangkan identitinya. Jadi langkah kedua selepas identiti ialah orang terakhir yang mangsa hubungi.
Jadi, selain dari SPRM sendiri, 3 manusia diatas ialah individu yang terakhir menghubungi atau melihat mangsa.

Analisa 3.

Individu terakhir yang melihat mangsa ialah Tan Boon Wah.

Tan juga mengakui beliau terserempak dengan Teoh, 30, di pantri pejabat SPRM, kira-kira jam 6 pagi, Khamis lalu, beberapa jam sebelum mangsa ditemui mati di koridor Tingkat Lima, Plaza Masalam, yang menempatkan pejabat SPRM Selangor.

"Dia (Teoh) nampak letih, tetapi kami tidak bertegur sapa ketika berselisih," kata Tan.
Jadi, berdasarkan kenyataan Tan, mangsa masih hidup pada pukul 6 pagi. Dengan mencampakkan fahaman sesat ciptaan manusia, Kepimpinan Ulama yang tiada tercatat dalam Al-Quran atau mana-mana hadis atau mana-mana kitab seperti sesatnya konsep Trinity yang tiada tercatat dalam Bible; terdapat beberapa keraguan berdasarkan kenyataan Tan ini.
  • Mengapa Tan juga masih berada di situ pada pukul 6 pagi selepas dibebaskan jam 4 pagi? Berlindung juga dari bahaya?
  • Mengapa tidak menyapa seolah-olah anda bukan satu golongan (yang disoal-siasat)?
Kesimpulan setakat ini.

KPN kata 60% siap. Pemuda UMNO dengan yakin meminta Suruhanjaya Siasatan Diraja. 3 individu dalam pemerhatian kita. Dan paling mencurigakan dalam kes (skrip) ini ialah Tan Boon Wah.

Kita berjumpa lagi dalam perkembangan lain.

Jul 20, 2009

Kalau gua K Rajaglokal

Oleh : AdukaTaruna

Menjelang pertemuan kedua Man U, dah sah2 Man U tak puas hati akibat maruah dia tercalar ditatap dunia. Stended la, lawan Malaysia ma. Kalah malu, menang pun malu.

Kalau menang lawan Malaysia, malu beb. Ala... lawan Malaysia, boleh la. Tu pun nak bangga ke? Lebih kurang camtu la. Tapi kalau kalah, lagi la malu. Seri pun malu.

So, kalau gua K Rajaglokal, gua ada 2 pilihan.
  • Turunkan skuad yang lain. Hahaha. Kasi Man U berbulu. Skuad 1st game simpan power la kengkonon. Kasi bebudak bawah 21 lawan Man U. Pengalaman bebudak pun dapat, sakat Man U pun dapat.
  • Target seri 0-0 dengan skuad 1st game. Letak 8 pertahanan dengan 2 stoper ditugaskan follow teknik overlap.
Teknik overlap.

Katakan Rooney pegang bola skang. Berhadapan dengan satu line pertahanan Malaysia sedikit jauh dari kotak penalty. Ketika 2-3 saat Rooney terhenti berfikir nak lepas, akan ada sekor dua makhluk Man U dari belakang akan lari laju. Bila makhluk tu cecah line pertahanan Malaysia jer, Rooney akan lorongkan bola melepasi line pertahanan. Kalau keeper tak sempat keluar, memang gol la. Kalau keeper sempat akan terbahagi kepada 2 keadaan.
  • Keeper dapat tangkap bola.
  • Bola muntah.
Cuba lu tgk kat youtube gol Nani dan Owen as contoh. Tu pasal gua tak sokong line defend tinggi. Antara punca line defend tinggi adalah kerana menguasai perlawanan dan ghairah menyerang.

So, pilih 2 ekor player Malaysia yang laju dan susah nak lepa atau hilang fokus sebagai stoper. Tugas dia, bila kena serang jer, cari makhluk2 Man U yang akan overlap support striker. Lari ikut dia, dan sekat. Siapa pegang bola ketika itu, pedulikan. Serahkan pada Zamani Slam tu dan team defend dia.

Kalau dapat seri 0-0, memang caya beb. Buat 2 line defend, dan susun rapat dengan penjaga gol. Biar Man U try dari jauh jer.

Amri Yahya.

Kepada Amri Yahya, andai kata lu dapat score lagi, gua cadangkan lu buka jersi lepas score. Dan tayang T-Shirt ditempah khas keliling padang. Pilih antara T-shirt2 nih :
  • Jangan dayus! Bubarkan DUN Perak
  • Justice for Teo Beng Hock
  • Hanya komuniti bodoh lantik ulama sebodoh Hadi Awang
Zamani Slam.

Zamani Misbah tu satu sekolah dengan gua dulu. Masa sekolah rendah lah. Tak la kenal rapat, tapi kenal la. Hahaha. Mesti xenan tuduh gua tumpang glamer nih.

Dulu dia kelas paling hujung. 6 Ungu kalau tak silap. Akedamik out la. Tapi bab bola, memang terer. Sampaikan kalau perlawanan antara kelas, anjuran sesama sendiri, Zamani dilarang bermain la. Haha.

SPRM Barua Kongsi Gelap DAP akan dituduh.

Oleh : AdukaTaruna

Haha. Pembunuh ditutup muka dan badan macam Azilah Altantuya. Pusing2 kes kongsi gelap melibatkan UMNO, Ketua Polis Negara, Ketua SPRM.

Jul 19, 2009

Malaysia vs Man U.

Oleh : AdukaTaruna

Memula tahniah la kepada team Malaysia. Wa belum bangga lagi dengan lu orang, tapi gua suka untuk ucap tahniah. Perasan suka gua nak ucap tahniah hilang terus bila tgk muka Sultan Pahang yang tersengeh2. Anak dia ambil hoki terus bertambah jahanam. Gen bebal ma. Orang yang terbukti gagal dipilih untuk bidang yang sama. Stupid beb spesis Melayu ni.

Pada gua Man U main dalam keadaan memandang rendah. Bila Rooney gol, perasaan meraikan gol di kalangan mereka macam gua main petang2 setahun dua yang lalu (skang ni gua dah stendet Hadi dah. Boroi ma.)

Man U nak lawan balik bermakna dia mengakui dia kalah first game. Tima kasih kepada Indonesia kerana kejadian bom dalam kes ni. So, ramalan gua.

Man U 4. Malaysia 0 untuk 2nd game. Kepada Amri, tahniah, dan kekalkan rajin lu, dan sentiasa cool, low profile. Kalau mana2 parti asobiyah nak angkat lu as hero assobiyah, jgn benarkan. Lu kompom jahanam.

Masih bab pembunuhan TBH lagi.

Oleh : AdukaTaruna

Skang kita masuk masalah cctv plak. Malaysia negara dunia ke3 beb. Terhantuk baru mengadah punya negara. Dah kena baru terhegeh2 nak buat.

Gua jamin, cctv di mana2 dalam Malaysia pun jenis macam tu. Rosak, tidak meluas, etc. Gua percaya cctv hanya berada dalam bangunan SPRM, lif dan tempat parking kereta. SPRM sendiri mengatakan cctv tidak berada di lobi tetamu. Malah kawalan keselamatan pun kompom tahap Melayu punya. Jaga kat dalam pondok dan ronda mengikut kunci yang diletakkan.

So, katakan TBH mendapat panggilan dari pembunuh yang dikenalinya. Untuk berjumpa. Sudah tentu pembunuh akan memasuki area bangunan itu tanpa kereta, tanpa lif dan sebagainya. Ataupun TBH sendiri diarahkan keluar oleh orang yang dinekalinya, dan mempunyai kuasa mengarahkannya keluar (Siasat bos dia dan Ronnie Liu).

Teori lain.

Ada pembaca memberi teori TBH bosan menunggu dan ikut tingkap nak keluar. Dan terjatuh. Kalau TBH nak keluar ikut tingkap bermakna pintu terkunci. Bermakna TBH belum dibebaskan. Kalau TBH belum dibebaskan bermakna TBH harus dikawal. Dan mana boleh TBH nak ikut tingkap dalam kawalan.

Tak munasabah TBH dibebaskan (boleh balik) tapi pintu terkunci. Akhirnya dia ikut tingkap.

Tetap tanggungjawab SPRM.

Apa pun pembunuhnya, ianya tetap tanggungjawab SPRM. Perlindungan terhadap saksi di negara jakun macam Malaysia memang tahap babun beb. Gua cadang keluarga TBH tekan gomen dengan fail saman.

Fail saman jer dulu. Kompom keluar media punya. Paling kuat media Cina. So, 1Malaysia Najib kompom tertekan. Harap dia siasat dengan adil la.

Ulama bongok PAS.

Bila cakap bab peranan PAS yang memilih panglima ulama bongok ni, rasa menyampah pun ada. IQ tahap hampas. Lim Guan Eng kat Penang pun boleh turun. Ini baru panglima perang. Laju. Setakat duduk membesarkan perut kat Rusila, tunggu wartawan cari, benti jadi Presiden. Jadi penceramah bebas jer. Bangang punya ulama.

Cuba lu susun program solat hajat minta Allah mudahkan siasatan TBH ke, apa ke, barulah Presiden parti politik Islam yang laju. Apa la punya bangang 800 000 ahli PAS yang lantik ulama stupid tak terkata ni, gua tak tau la.

Kompom kena maki kat generasi depan punya. Gua sampai dulu, gua tahu la.

Jul 18, 2009

Undi cara kematian Teo Beng Hock.

Oleh : AdukaTaruna

Anda semua harus memiliki keupayaan berfikir sendiri. Jangan biarkan media perdana menetapkan corak fikir anda. Anda tidak boleh bodoh dan lembab seperti ulama Hadi.

Undian A : TBH mati membunuh diri. Tidak kira motif, apa saja motif, TBH mati membunuh diri.

Undian B : TBH mati akibat kesilapan teknik ugut oleh para pegawai SPRM. (Rujuk teori RPK)

Undian C : TBH mati dibunuh pihak tertentu. TBH meminta izin tidur (berlindung) di bangunan SPRM kerana menyedari bahaya. TBH dibunuh di bangunan SPRM oleh orang yang dikenali atau wakil kepada orang yang dia kenali.
  • Kereta TBH masih berada di bangunan SPRM menunjukkan dia berlindung di situ.
  • Tiada kekecohan adengan jerit, lari menunjukkan dia mengenali pembunuh atau wakil pembunuh.
  • TBH diugut dengan pistol untuk mengikuti pembunuh ke lokasi sesuai.
  • TBH dicampak dari ketinggian 4 tingkat berdasarkan keadaan remuk mayat yang tidak keterlaluan.
  • Koyakkan punggung, putuskan talipinggang. Mayat TBH dialih ke lokasi baru untuk menuduh SPRM atau tidak perlu (perlu pelan lokasi bangunan untuk kajian)
  • Jam 1.30 baru diperasani oleh orang awam. Kerana TBH tidak jatuh ke tanah, tetapi di bumbung tingkat 5.
Undian D : TBH mati dibunuh pihak tertentu. TBH meminta izin tidur (berlindung) di bangunan SPRM kerana menyedari bahaya. TBH dibunuh oleh orang yang dikenali atau wakil kepada orang yang dia kenali.
  • Kereta TBH masih berada di bangunan SPRM menunjukkan dia berlindung di situ.
  • Tiada kekecohan adengan jerit, lari menunjukkan dia mengenali pembunuh atau wakil pembunuh.
  • TBH diugut dengan pistol untuk mengikuti pembunuh ke lokasi sesuai. TBH dibawa keluar dari bangunan SPRM.
  • TBH dicampak dari ketinggian 4 tingkat (bangunan lain) berdasarkan keadaan remuk mayat yang tidak keterlaluan.
  • Koyakkan punggung, putuskan talipinggang. Mayat TBH dibawa ke bangunan sebelah pejabat SPRM dengan but kereta.
  • Jam 1.30 baru diperasani oleh orang awam. Kerana TBH tidak jatuh ke tanah, tetapi di bumbung tingkat 5.

Mengapa hanya dijumpai 1.30 pm?
  1. Kalau SPRM / kongsi gelap mahu meletakkan mayat TBH di situ, bodohlah pukul 1.30 pm. Ketika manusia ramai. Takut dilihat manusia pasti pertimbangan yang memustahilkan penjenayah berbuat demikian.
  2. Kalau SPRM / kongsi gelap mahu mencampakkan mayat TBH ke situ, bodohlah pukul 1.30 pm. Ketika manusia makan tengah hari. Takut dilihat manusia pasti pertimbangan yang memustahilkan penjenayah berbuat demikian.
Jadi, ini bermakna, mayat itu telah berada di situ, sebelum manusia ramai. Pada awal pagi. Dan oleh kerana mayat itu terhempas di atas bumbung tingkat 5, ditempat yang bukan lalu lalang, maka, hanya 1.30pm ianya dijumpai.

Jul 17, 2009

Cabaran kepada teori Ronnie Lui pembunuh dibuka.

Oleh : AdukaTaruna

Mari bersama attack teori ni sehingga semua dapat melihat kelemahan atau kekuatan teori ini.

Wa nak cabar sket teori lu tuh :

1. Asal Ronnie Liu bunuh Teo lps Teo disoalsiasat? Smua info dah ade dlm fail SPRM ma.. Spatut bunuh sblm soalsiasat, baru btol. So pasni Ronnie Liu kena kautim dgn SPRM plak ke?


1. Kalau TBH dibunuh sebelum TBH disoalsiasat, mampos la kantoi beb. Nampak sangat plak.

2. TBH hadir hanya disoal-siasat. Dia tidak perlu bawa dokumen. Dan TBH dijadualkan membawa dokumen selepas diminta hasil soal-siasat.


2. Bangunan SPRM tu mesti penuh dgn CCTV. Kalo btol Ronnie t'libat & smua CCTV tu b'fungsi, wa yakin 1 hari je Polis dah leh trace & tahan dia utk siasatan. Bkn susah sgt pun. Tp kalo dah sminggu Polis msh x tgkap dia, mean dia x t'libat. Unless diorang dah kautim.
1. Takan ayah besar yang hadir bunuh kot. Anak2 dia la.

2. Permintaan TBH untuk tidur di bangunan SPRM adalah petunjuk bahawa dia tahu dirinya dalam bahaya.



Teo jatuh dr tgkat 14 ke tgkat 5. 9 tgkat beb, lbh kurg 30 m tinggi. Tp kepala dia elok je bentuknya. Cuma darah ngalir sket kat pale. Lu org google la gambo2 org bunuh diri terjun bangunan. X de yg x b'sepai kepale.
1. TBH dicampak bukan dari tingkat 14 atau dari level aras pejabat SPRM, malah tak semestinya TBH dicampak di bangunan itu (bangunan SPRM). Tapi dia tetap dicampak dari bangunan. Tetapi mayatnya, darahnya harus di situ (bangunan SPRM).

2. Sesiapa yang ambil kursus nak g pelantar minyak mesti tahu benda alah ni. Kalau jatuh dari tempat tinggi, tidak boleh tgk bawah untuk kekalkan kaki yang mendarat dahulu.

Namun itu untuk kes terlatih. Bukan kes panik atau paksaan. Jadi, kepala TBH perlu disiasat. sama ada jatuh dari bangunan atau tidak. Kalau jatuh dari bangunan, dari tingkat berapa? Gua memilih teori berdasarkan sumber terhad, TBH dicampak dari ketinggian 4 tingkat.

So kalo btol Ronnie Liu yg bunuh tnpa melibatkan p'sekongkolan mana2 pemimpin BN & agensi kerajaan, dgn mudahnya Jabatan Forensik leh sahkan yg Teo bkn mati kerana jatuh sbb x de kesan remuk, patah & pecah pd tulang & organ dia.
Kongsi gelap DAP berkerjasama dengan kongsi gelap UMNO. Pusing punya pusing ada kaitan dengan Datuk2 UMNO. Malah Ktua Polis Negara sendiri dilaporkan dibela oleh BK Tan, kepala segala kongsi gelap yang disembah Melayu oleh blogger terkemuka. Siap dokumen laporan polis disertakan.

Wallahu a'lam.

Pembunuh Teo Beng Hock diramal.

Oleh : AdukaTaruna

Gua sebagai Tok Bomoh dengan ini meramal dengan keyakinan 90%, pembunuh Teo Beng Hock ialah Ronnie Lui. Gua tiada bukti dan ini adalah teori.

Setelah gua menganalisa berdasarkan apa yang gua capai, level pertama ialah mencari siapa pembunuh. Dan ini teori yang dikemukakan gua.


Seluar koyak dibelakang dan talipinggang putus.



Jika TBH mati dalam tahanan, SPRM akan berbuat seperti PDRM buat (mati dalam tahanan PDRM). Dia tidak boleh menyembunyikan mayat dan tidak boleh menyembunyikan identiti seperti Altantuya kerana penahanan TBH diketahui umum.

Jadi, andai TBH mati dalam tahanan, dia akan disahkan menghidapi paru2 berair. Bukan terjatuh bangunan. Apatah lagi di bangunan SPRM sendiri.


Tidak logik.

Adalah tidak logik tahanan diugut dengan menonggengkannya untuk diugut dicampak ke bawah bangunan. Sehinggakan punggung dan talipinggang mangsa putus dan terjatuh ke bawah.

Siasatan harus dilakukan di dalam bilik tertutup, bukannya dipamerkan ke pandangan awam dengan menonggengkan mangsa di tingkap. Mustahil SPRM terlalu bodoh seperti Hadi walau diandaikan SPRM terlalu ganas dan jahat.

Jadi teori ini gua tolak.


Pembunuhan terancang.

Setakat ini, gua masih meramalkan Ronnie Lui adalah individu yang perlu disiasat. TBH tidak boleh dibunuh dengan pistol. SU kepada exco yang bertanggungjawab kepada kilang haram kongsi gelap ini tidak boleh dibunuh seperti mana pemimpin MIC dan MC mati.

Tetapi dibunuh dengan mencampak TBH di bangunan SPRM adalah satu peluang yang sangat baik. TBH berada di bangunan SPRM pada waktu sunyi adalah peluang. Mungkin TBH sendiri menunggu pemangsa yang telah menalifonnya terlebih dahulu. PDRM perlu menyiasat panggilan terakhir yang dibuat TBH.

Orang yang perlu disiasat ialah :
  • Ronnie Lui
  • Ean Yong Hian Wah
Campak TBH ke bawah, turun bawah,kKoyakkan punggung seluar di belakang, dan putuskan talipinggang.

Pergi mampos sama kongsi gelap. Gua akan follow isu ni.

Teori Pembunuhan Teo Beng Hock.

Oleh : AdukaTaruna

Teori 1 : Mati dalam soal siasat. Memang adat mana-mana ahli DAP yang ditahan oleh mana-mana penguatkuasa bawah UMNO akan menerima siksa yang lebih. Akibat kesuntukan masa, kepanikan, etc, maka; mangsa dirancang mengalami kemalangan.

Peranan BR : Pedulikan PAS yang berpresiden lembab dan bodoh itu. Hanya komuniti bodoh yang melantik panglima zon perang yang bodoh. BR perlu berpadu upkan semula kenyataan pemimpin UMNO yang mendakwa SPRM menyiasat dengan ganas dan kejam beberapa ketika yang lepas.



Teori 2 : Mati dalam pergaduhan ketika menunggu pengangkutan pulang. Sebarang pertembungan atau terserempak dengan mana-mana pemuda UMNO (dengan DAP) hanya akan terjadi 1 peristiwa. Yakni pergaduhan. Peristiwa Karpal di parlimen dan DAP di pasar malam Melaka adalah rujukan.

Peranan BR : Pedulikan PAS yang berpresiden lembab dan bodoh itu. Hanya komuniti bodoh yang melantik panglima zon perang yang bodoh. Siasat jika ada mana-mana kumpulan pemuda UMNO yang memasuki bangunan SPRM pada malam kejadian.



Teori 3 : Mati di bunuh kongsi gelap dan mengkambinghitamkan SPRM. Mungkin mangsa ada menyimpan fail yang membabitkan kongsi gelap. Mari ikuti kronologi.

1. Azmin Ali meminta exco Selangor dirombak. Gua percaya Azmin tujukan kepada Ketua Kongsi Gelap, Ronnie Liu.

2. Taktikal tipikal PKR yang perlu lu orang ketahui, pemimpin PKR akan membuat kenyataan umum untuk satu2 maksud yang rumit. Dan blogger pula akan menjelaskan isu dengan teliti dan tepat. Untuk ini, kenyataan Azmin Ali serentak dengan isu kongsi gelap Ronnie Lui hingga menggunakan pjabat rasmi oleh blogger2 terkenal.

3. Susulan dari turutan di atas, SPRM menyerbu kesemua exco Cina Selangor. Ini adalah plan UMNO untuk damage BR melalui penglibatan kongsi gelap Ronnie Lui.

Penglibatan kongsi gelap Ronnie Lui sudah lama. Tetapi UMNO tidak dapat berbuat apa2 kerana kongsi gelap Ronnie Lui turut melibatkan kongsi gelap pemuda UMNO. Datuk2 UMNO.

Jadi, di bawah Najib, SPRM diperlukan bagi mengasingkan yang mana fail kongsi gelap DAP, yang mana fail kongsi gelap UMNO.

4. Teo Beng Hock ditemui mati.

Peranan BR :Pedulikan PAS yang berpresiden lembab dan bodoh itu. Hanya komuniti bodoh yang melantik panglima zon perang yang bodoh. Siasat Ronnie Lui.

Ulama bodoh lembab macam biasa.

Pemimpin KeADILan Dato' Seri Anwar Ibrahim tiba pada jam 10.20 pagi dan menyampai ucapan ringkas kepada orang ramai di situ, ketika masuk ke dalam hotel.

Turut kelihatan Penasihat DAP Lim KIt Siang dan Setiausaha parti itu Lim Guan Eng berhimpun bersama-sama dengan orang ramai.

Nak jadi Panglima Zon Perang, tapi lembab dan terkial2. IQ out. Hanya komuniti bangang akan lantik orang bangang untuk tajuk yang salah.



Jul 16, 2009

Kisah ulama bengong..

Oleh : AdukaTaruna

Ada 2 ekor ulama Melayu yang baru daftar sebagai mujahidin dalam dunia peperangan Islam di Selatan Thai. Mereka diberi tugas berat. Yakni menghantar bahan letupan ke satu lokasi. 2 ekor ulama itu hanya diberi masa 30 minit.

"Ana adalah ulama Al-Azhar, Mesir. Ada MA dalam Syariah. Lulus dengan cemerlang. Ada beberapa anugerah dekan lagik. Jadi, ana layak untuk tugas ini. Syahid atau hidup mulia!!" Jeritnya semangat.

"Benar semua. Kami juga mempunyai kelebihan doa mustajab. Cepat makbul. Contoh, kalau makanan panas, kami berdoa jer, makanan akan menjadi sejuk."

"Waaaaaa....." Para Mujahidin kagum.

Menjelang bertugas, sebiji trak sederhana sampai. Skang turn 2 ekor ulama Melayu Mesir tu bertugas. Bawa trak tu ke lokasi.

"Eh... nanti dulu. Stering kete ni belah kanan. Tak macam Mesir. Ini semua kerja Yahudi."

"Kenapa pula? Kita tak punya banyak masa." Pemandu trak awal tu mula keliru dan tidak faham.

"Takan anta tak tahu? Bagaimana anta boleh terlibat dalam misi sulit ni? Apa taraf pendidikan anta?" Sekor ulama lagi berkata.

"Haaa?"

"Ini semua kerja Yahudi. Bila stering kereta belah kanan, kita terpaksa masuk kereta guna kaki kiri. Ini semua tidak sunnah."

"Ak alaaaa... copek la. Kaki kiri ko, takdo kaki ko, kendian cerita la." Tiba-tiba pemandu trak tu bercakap loghat negeri 9. Maybe dah habis berbulu dah.

"Tak boleh. Matlamat tidak menghalalkan cara. Kita rela kalah asal Islam tak kalah."

Keadaan mula kalut. Di lokasi sana, mujahidin mula risau. Kenapa trak tidak sampai2 lagi. Akhirnya, komander mengarahkan misi dibatalkan.

"Anta kata anta terer. Lulus cemerlang. Tapi kanapa gagal sampai dalam masa 30 minit?"

"Ana rela kalah, asal Islam tidak kalah. Inilah dia Kepimpinan Ulama." Kata ulama Melayu Mesir dengan selamba sambil mata terpejam.

"Kepimpinan Ulama kepala hotak lu!"

"Anta jangan biadap terhadap ulama! Mahu masuk neraka kah?"

"Stupid la Melayu 2 ekor nih." Komander tepuk dahi.

"Jangan melampau ya akhi. Hormati ulama! Doa ana mustajab! Boleh doa sejukkan makanan!"

"Berapa panjang doa lu?" Soal komander.

"Kejap jer. Dalam setengah jam."

Jul 15, 2009

Keputusan di Manek Urai menyebabkan Melayu dalam bahaya.

Oleh : AdukaTaruna

Sebaik sahaja Najib mendapat satu kesahihan, 50% Melayu menyokongnya, malah, boleh dikatakan, jika Melayu Kelantan 50% menyokongnya, apatah lagi Melayu lain; maka, gua meramalkan beberapa dasar Melayu akan mula disingkirkan dengan lebih berani oleh Najib.

Untuk PRU13, Najib hanya memerlukan 10% sahaja undi bukan Melayu bagi menjamin kemenangan besar BN dan survival politiknya. 50% Melayu + 10% bukan Melayu = BN menang di majority tempat berdasarkan persempadanan semula. Ini Tok Bomoh punya cakap. Bukan ulama bodoh piang punya cakap.

Ulama bodoh piang cakap, 50% Melayu + 10% bukan Melayu boleh ditewaskan dengan kerjasama dengan UMNO dan parti2 lain. Nanti semua perjuangan PAS selama ini akan tertunai. Hudud, hiburan, negara Islam. Ini ulama stupid terlampau punya cakap. Musa pun jumpa Firaun.

"Kita tolak UMNO bukan kerana nama UMNO. Kita tidak perlu menjadi kafir dengan masuk Yahudi, masuk Kristian. Tapi cukup amalkan politik suku, agama suku." - Ulama bodoh piang Hadi.

"Tak baik buruk sangka. Keraguan dtg dari setan beb!! ikut setan ke ikut sape?" - Pengikut ulama bodoh piang.

"Kita kalah di Terengganu kerana pengundi hantu!" - Ulama bodoh piang Terengganu.

"woi,xpuahati kira sendirila woi.main pertikai,semua orangpun boleh pertikai.group A pertikai keputusan,group B pun akn pertikai jugak keputusan yng berubah.habis,bila nak selesai kalau koorang main pertikai.SPR yang bertanggungjwab dah ada,beri kepercayaanlah." - Pengikut ulama bodoh piang.

Najib puji diri sendiri beb.

SHARM EL-SHEIKH 15 Julai — Datuk Seri Najib Tun Razak berkata beliau berpuas hati dengan perubahan yang berlaku pada pilihan raya kecil Manik Urai kerana ia menunjukkan usaha-usaha yang dilakukan sepanjang 103 hari beliau menjadi Perdana Menteri mulai diterima rakyat, terutama pengundi Melayu.
Perghh... Najib puji diri sendiri ni beb. Walau 190% cabaran ni tak bersambut, gua tetap nak cabar gak. Gua cabar lu letak Rosmah kempen untuk BN untuk setiap PRK.



Salah satu punca kemerosotan undi yang diperolehi calon PAS di Manek Urai adalah kerana pengundi muda di beberapa saluran menyokong BN, kata Setiausaha PAS Kelantan, Mohd Zaki Ibrahim.

  • Pengundi muda banyak merantau ma. Selasa kan hari kerja. [Kategori pengundi muda perantau]
  • Pengundi muda boring PRK kerap sangat. Hujung bulan plak tuh.[Kategori pengundi muda yang tak fanatik politik]
  • Pengundi muda genius. Setakat korbankan PRK apa ada hal punya. Janji dapat beberapa keperluan. [Kategori pengundi muda genius]
  • Pengundi muda mahu keterbukaan. Terbuka bebas seperti yang dinikmati golongan sebaya di negeri UMNO. Sedang pengundi muda negeri UMNO mahu berubah kepada baru, pengundi muda negeri PAS pula mahu berubah kepada UMNO. [Kategori pengundi muda dahaga perubahan. 90% darinya kompom pompan]
  • Pengundi muda yang tertarik kepada keaktifan arus pemuda perdana (Rakan muda, satu komuniti, Pemuda UMNO-Khairy mula masuk U, etc) berbanding lembab seekor ulama muda yang pemimpin pemuda PAS yang low IQ dan ntah apa2 motif perjuangan yang masih samar. [Kategori pemuda yang tahu berdasarkan apa yang dicapai disekelilingnya]

PAS kalah di Manek Urai.

Oleh : AdukaTaruna

Sebab gua nak sangat PAS menang, gua takut nak ramal PAS menang tiap kali pilihanraya. Takut kompiden2 kita dimurkai Allah. Tajuk gua la. Tapi pimpinan lain. Dia dalam tajuk perang. Gua diam jer sebut siapa menang, siapa kalah.

Walau gua berbulu dengan pemimpin dan ulama PAS Ganu, gua diam gak taim PRK KT dulu. Maksud gua diam meramal la. PAS menang la, yakin la, etc. Janji PAS menang dah la. Kalau bola, seawal seminggu gua dah ramal. Siapa final, siapa menang, jumlah gol, etc.

Point 1. Kalau PAS tu parti abah gua.

Kalau PAS tu parti abah gua, ala2 parti PKR, gua dah tawarkan kemenangan free kat Kelantan dengan syarat tahanan ISA dibebaskan. Gua dah tulis benda alah ni dulu. N3 tu lu cari la sendiri. Siapa follow blog gua tahu la tuh.

Sebab apa? Menang ke kalah ke tak bagi kesan kat DUN Kelantan. So, peluang mencilok demi perjuangan tak semestinya dengan menyertai setiap pilihanraya dan menang. Bijak sket la ma..

Rakyat Kelantan plak dikatakan genius politik. So, pada point satu ni, gua mendakwa, mereka tidak kisah menang atau kalah pada hanya PRK. Yang penting mereka dapat sesuatu yang amat berguna.

Jadi, kata lainnya, pergi jahanam setakat PRK, janji dapat jambatan, dapat pembangunan yang diugut itu. PRU kendian, lu tahu la.. Itu poin 1 dari gua.

Point 2. PAS Kelantan yang langgar organisasi.

Bila TGNA mengakui dia dan PAS Kelantan menghalang Nasha berkempen, gua dah potong stim. Spoil. Ni adalah bangsat namanya.

Sepatutnya, bagaimana hebat pun PAS Kelantan, PAS Kelantan perlu berada di bawah PAS Pusat. So, larangan berkempen oleh PAS Kelantan adalah benda yang melanggar pusat. PAS untuk semua ma. PAS bukan hak eksklusif Kelantan atau Hadi atau Nik Aziz.

Mursyidul Am penjaga dasar, bukan penjaga taktikal atau perjalanan organisasi. Walau Hadi tu bodoh orangnya, lu kena patuh pada carta la. Ikut flow dia ma. Siapa suruh lu lantik orang bodoh?

Jadi, di point 2. Ini mungkin sebab Allah kurangkan majority lu orang. Kasi ingat sket.

Poin 3. Nasha si ulama biawak.

Benda ni gua malas nak tulis. Ni antara faktor yang gua rasa pengundi muda berbulu. Pengundi tua maybe tak rasa. Ni ulama memang kasi spoil...

Poin 4. Trend perubahan.

Orang kat KL maybe dah muak dengan pembangunan yang kosong. Orang Kelantan plak dahaga pembangunan. So, kalau PAS parti abah gua, gua counter serangan BN yang tabur sentimen bangunan, harapan jambatan dengan janji buat yang lebih baik, sejuta lebih baik apabila perjuangan mendapatkan royalti minyak tercapai.

Gua dah tak larat nak tulih... esok gua sambung la....

Weih... turun weih...



Kalau lu nak jumpa uma, 100% kompom boleh jumpa kalau lu join nih. Kalau lu nak jumpa gua, 50-50 la.. ngeee.. gua penakut ma. Hanya uma mengenal manikam.

Jul 14, 2009

Malam misteri Nusantara... (2)

Xenan said...

waha..horror gak cita lu ni.Wa cam paham perasaan lu bab kelu nak baca ayat kursi tu.Rasa kelu lidah tekak kering tersekat.Dah habis lega gila.

dak wan tu mimpi lu tido n kejut lu ker atau die kejut lu dlm real life?

Dak wan tu kejutkan gua dalam mimpi gak. kira 2-2 masuk alam dewataraya la nih. Ngee...



penah gak satu perkara berlaku tapi wa rasa cam wa penah mimpi perkara tu sebelum

Itu Dejavu la abgensem. Tak pun dejamoss. Gua selalu gak camtu. Adakala sampai boleh teka. Lepas ni cikgu BM masuk kelas. Sesaat dua, cikgu BM masuk kelas.

Teori gua ialah takdir2 yang telah diprogram Allah kepada kita. Tu yang kita rasa macam pernah mimpi jer tuh. Member gua lagi advance. Dia cakap tu kehidupan lepas kita. Maybe sebelum ni, kita kucing ke, arnab ke.


apa kata suh buang je saka tuh?

Susah nur nak buang. Dah berbuih mulut pcik suruh dah. Mcm2 cara nak buang. Tapi tak jalan ma.

Pada pcik, manusia ni macam dinding la. Kalau sekali kita dah buat perjanjian dengan golongan jin, bermakna kita dah implan satu skru pada dinding.

Bila kita buang skru tu, lubang tu tetap ada. Takleh hilang. Bermakna, pelbagai skru anytime jer sukarela nak isi. Mcm2 skru la. Skru karat, skru crome, skru jahat, skru baik.

Terbaru 3 malam berturut dia mimpi dipelawa oleh orang tua berjubah untuk terima silat Kalam. Malam kejadian tu, dia dari rumah pcik la. Suruh pcik google tentang silat Kalam. Lepas tu baru g stall.


alah kau maki je jembalang tu, pasti lintang pukang, alah macam tak biasa lak, ayat kursi jemmbalang hantu tak makan punya baik kau maki, mesti jembalang hilang, jembalang ke dosa dosa yg mengintai

Nak lawan jin mana boleh maki ma. Kena baca ayat Al-Quran. Tapi nak kawan ulama kena maki. Kalau baca ayat Al-Quran memang kena gelak la kek ulama tu. Tu pun tak paham ke. Ngeh3. Berapa banyak makian2 yang berjaya membentuk ulama Melayu ni. Malas gua nak list kan. Kesimpulannya, ulama perlu hidup atas makian people. Kalau tak dia rasa besar kepala.


cpj said...

kihkihkih....tak cayalah tok moh aduka kena ganggu jin....kihkihkih...padan muka AT, tula hang selalu duk bengapkan orang, sekarang hang telah dibengap oleh jin pulak, nasib baik jin tu tak NGAP hang waktu tidur tu...jangan tak tahu AT Ustad Ismail Kamus tu (ulamak yang hang dok tibai selalu tu) telah membantu hang dengan izin Allah...kihkihkih...tok moh pun tahu takut jugak?...hehe...padan muka AT!...

Ha.. tu la cikgu. Padan dengan muko den. Kuang3...

Yang gua risoo tu bukan apa, cikgu. Pasal gua telah memandai2 melempang benda alah tu dan provok dia. Memang marah gile dia dengan gua. Ntah siapa tulis skrip mimpi tu ntah.

Kalau ikut real, gua pilih runding.

"Lu jin, lu dah diamanahkan jaga stall tuan lu, lu jaga la elok2. Stall orang lu jgn memandai kacau. Lu buat kerja lu, gua buat kerja gua. Buat apa nak gadoh2. Lu sakit, gua pun sakit."

Lebih kurang camtu la. Bukan cakap riak, tapi gua pilih cara tu la. Ada satu kes. Si Wan ni tukang masak. Sekali ada pompan Pattani baru datang masak gak. Terus kena rebah kena rasuk.

So, si Wan dan adik dia bertungkus lumus lawan cara dia nak keluarkan jin pompan tu. Suruh kuar. Den yang tak tau apa2 bab2 mistik ni pun datang gak nak nengok. Ngeee..

Setelah memerhati secara bebas, den pun keluarkan teori.

"Weih, wan. Lu suruh jin tu keluar elok2. Tu keluarga dia punya kot. Dia masuk, pasal takut lu punya barang ambil alih. Lu cakap dengan dia, terima kasih sebab jaga budak ni. Keluarlah, kitaorang boleh jaga. Nanti kalau ada masalah, kita orang mintak tolong."

Then adik wan tu cakap macam gua cakap. Izin Allah, terus sedar budak tu. Dia pun tak tahu apa2. Lepas dia rehat, gua suruh dia kol kampung dia. Tanya khabar mak dia.

Citer punya citer, sah, nenek dia punya. Gua dah agak dah. Jin hidup lama ma. Ratus2 tahun. So, sekali perjanjian, dia boleh makan masa beberapa generasi. Sampai ke cicit dia jaga.


Maleh repeat.

Member ajak repeat wa malas sebab gua dah lempang jin tu dalam mimpi. Gua nak tido kat rumah dulu. Sobab, takut efect kat keluarga gua plak. Kalau dia terer cam Haron Din, gua masuk dalam botol kicap cap kipas udang jer. Then pos laju rumah xenan. Biar dia plak kono. Muahahaha. Dengkinya gua.

Gua kalau jin setakat seram2 sejuk, jelma nak takutkan gua, gua tak berapa risau. Lari kompom lari la. Tapi tak risau sgt.

Kalau dah sampai boleh busungkan gua, cederakan gua, sakitkan gua, memang gua takut la. Lu jgn buat hal jin. Lu kalau nak busungkan gua, baik lu busungkan uma. Sebab uma baru pas busungkan isteri dia.

Itu olang banyak jahat ma.

Malam misteri Nusantara...

Oleh : AdukaTaruna

Malam semalam beb. Perggghh... pengalaman gua terbaru. Lillahitaala story nih. Gua bab2 mistik ni dah la naif dan dhaif sekali. Logik akal boleh lah.

Dulu gua ada story tentang rumah sewa member gua yang ada gangguan. Gua try tido kengkonon ala2 pencari hantu la, tapi oleh sebab memember blog ni bagi macam2 tips (agaknyalah), aman jer, takda gangguan malam tu. Sampai la malam semalam. Tak sempat story sebab upload N3 Kak Jie jer.

Member gua ni adik-badik. Perakian. Kg Ngor. Ada silat dalam2 punya la. Rumah sewa dia la dalam maksud perenggan atas tu. Story bermula bila gua bersama si Wan ni, termasuk owner stall, pergi ke stall member gua. Hantar barang. Dalam kol 1 pagi camtu.

Yang member gua si Wan ni, memang ada saka kategori silat2 nih. So, teori gua, salah satu stall yang berada di situ telah dijaga oleh jin, yang disuruh owner la. Teori jer nih. Sebab gua bab2 mistik ni hancai beb.

So, bila jin si Wan ni bertembung dengan jin si stall, maka, berlaku lah konflik. Masa ni semua takda apa2 lagi. Loading barang, hantar member sekor lagi, then balik rumah Wan. Borak2, last2 tido situ.


Mimpi.

Masa gua tido, gua boleh mimpi pelik beb. Tapi gua tak tolak la kalau lu cakap mimpi ni mainan tido la, proses bebas magnetik otak la, etc.

Gua mimpi gua berada kat kawasan stall tadi. Ada banyak ustad2 kat situ sedang mengelilingi jin besar. Yang kelakarnya, dalam skrip mimpi gua, ostad Ismail Kamus ada ni bai. Ngee.. muka taklah gua nampak dalam mimpi tu, tapi gua tahu itu Ismail Kamus jer. Dalam skrip mimpi tu la.

Jin tu plak tak leh buat apa. Gerak tak leh. Tapi marah giler gua cakap lu. Yang gua plak, dalam mimpi tu, tak takut plak. Dalam mimpi la. Kalau real mau tumbuh lagi 2 kaki gua lari punya pasal. Dalam mimpi tu, ayat Kursi gua tak putus la. Sampai la salah sekor ostad tu suruh gua azan plak. Azan boleh kuatkan hati. Katanya. Siyes ni.

Gua plak bleh azan dengan eksyennya depan muka jin tu. Jin tu tinggi sket dr gua. Tapi muka tak jelas. Sampai Haiiya alal fala... jin tu berbulu habis dengan gua dan sergah gua. Time ni gua terjaga.


Tido balik.

Gua istigfar. Ni apa kes gua boleh mimpi jin pulak ni. Mimpi la Nora Danish ke apa ke. Gua tgk jam 5.30 pagi. Gua pun terlelap balik. Boleh plak kontiniuw mimpi tadi plak. Gua cakap dengan ostad tu, gua nak tgk muka dia.

Ostad tu cakap pegang jari telunjuk dia. Gua pegang. Ostad tu paras dagu gua. Masih tak nampak muka dgn jelas. Tapi gua telah memandai2 dalam skrip tu menjengketkan kaki dan melempang dengan kuat kepala jin tu, melepasi ostad tu.

Kira ostad tu tetengah la. Antara jin dengan gua. Gua lempang jin tu atas kepala ostad tu. Ntah paham ke tak gambaran yang gua tulis ni, lantak korang la.

"Pangg!!!" Ni sound effect gua lempang ni la.

Serentak tu, dak Wan yang tido kat kaki gua terbangun sambai jerit.

"Wooooo!!!!"

Bila dia jerit wwoo!! jer, gua otomatik la bingkas bangun. Apa kes ni? Tgk jam dah kol 6 beb. si Wan plak turun naik nafas. Terus masuk tandas. Gua pun fikir, tak boleh jadi ni. Dah Wan ni dah la ada saka. Kono cocopek solat nih.


Solat Subuh.

Gua ambil wuduk jer, bulu roma gua tegak beb. Macam gua cakar papan hitam rasanya. Ala2 ngilu la. Kompius jap. Ni meremang bulu roma pasal air ni sejuk ke, pasal jin ni? Ah.. g jahanam la. Gua nekad jer ambik wuduk, dan stanby nak solat.

Bila gua siap2 nak solat jer. Dada gua berdebar gile beb. Ah.. sudah. Wan plak berdiri kat pintu mengadap luar. Ntah buat apa ntah. Malas gua tunggu, gua angkat takbir. Dada gua tetiba dup dap, dup dap. Niamakahai.

Gua sebut Allahuakhbar jer, Wan menempik lagi. Woo!! Pastu dia istigfar. Gua terkejut la. Tapi nak wat cane, dah dalam solat. Ekor mata gua awasi jer member gua sekor ni. Dah la besar beb badan dia. Budak silat plak tu. Ni kalau dia hilang akal serbu gua tengah solat ni mampos gua.

Dada gua makin parah. Kalau tadi dup dap dup dap, kali ni gedebuk, gedebak, gedebuk, gedebak. Doa iftitah pun tak khusyuk.


Releks Aduka, releks.

Habis jer doa iftitah, sambil ekor mata awasi Wan, gua lafaz surah Fatihah. Ha... tu dia. Macam orang lepas overlap men bola. Mencungap beb. Gua dah pelik.

"Bismillahirrohmannirrohim." (gua benti tarik nafas 2-3 kali ni beb)

"Alhamdulillahirrobbilalamin." (benti lagi. Relek aduka, releks. pastikan otak kawal emosi, bukan emosi kawal otak.)

Lepas jer Fatihah, dia tangkap lutut pulak. Lemah lak ai. Ni ada yang gua solat duduk jer ni kang. Gua dah syak pasal apa? Pasal masa wuduk tadi, gua dah niat nak Subuh baca ayat Kursi.

Gua fight gile beb. Dengan nafas sesak. Dengan lutut lemah. Dengan peluh2. Dengan mata awasi Wan yang dah terduduk gelisah. Akhirnya gua berjaya habiskan ayat Kursi. Habis jer, terus gua lega. Niamakahai punya jin. Ntah jin sapa ntah. Jin Wan ke, jin jaga stall lain kat tempat tadi?


Lepas berakhir semuanya.

Lepas Wan dah ok, dah solat Subuh, baru kitorang tanya bertanya ala2 sidang media. Menurut Wan, masa gua mimpi, dia pun mimpi. Dia mati2 kejutkan gua dari tidur, sebab suara perempuan menangis. Gua plak tido dah macam nak mati. Tu yang dia all out kejutkan gua. Tapi aa banyak cerita yang macam dia sembunyikan la. Nak2 time gua lempang dalam mimpi tadi. Dia just cakap dia tak tahan dgr suara tu.

Tadi, memember ajak repeat balik. Woh.... tobat gua. Ingat ni macam main polis dan pencuri ke. Siksa gua dah lepas. Takda kerja gua cari siksa baru. Gilo. Nak baca Fatihah pun punya la payah. Tak pernah gua rasa camtu.

Takda masa gua nak latih bulu roma gua manjang tegak sentiasa. Kang lebat macam Mujahid Rawa kang, hilang hensem gua.

Jul 13, 2009

Burung misteri Taktibau

Oleh : AdukaTaruna

Ni ada satu lagi N3 untuk bebudak yang ngengada nak lahir lambat. Ngeh3. Burung Taktibau. Kak Jie bermurah hati nak tolong lu orang mengkhazanahkan peristiwa lampau. Kak Jie sekelas dengan gua dulu. Masa tu dia ambil Ekonomi Rumah Tangga, gua plak tak hambek.

Abah wa cerita, dulu, zaman dia, kalau bulan puasa, waktu berbuka dirujuk kepada sejenis burung. Burung Kattabau katanya. Bunyi dia begitu.

Abah wa cakap, burung tu macam anugerah Allah lah. Kesian kat orang dulu2. Mana ada jam. Nak sukat matahari pun sukar sebab hutan. Hujan ke, petir ke, mendung gelap ke, burung tu pasti muncul.

Tapi, bila dah ada api (elektrik), dah ada radio, dah ada jam, burung itu sedar tak sedar hilang dengan sendirinya. Cerita abah wa membuatkan wa ingin tahu sangat macamana burung tu. Hitam dan bersaiz seperti burung layang2 abah wa cakap. – N3 gua dedulu.


Jul 12, 2009

Barua2 seekor ulama..


Oleh : AdukaTaruna

Masalah betul la. Naik pedap gua. Memula sekali gua nak bariskan ranking stupid dalam kekalutan ni.
  • Perwakilan PAS.
Paling bangang dalam satu2 permasalahan komuniti ialah komuniti itu sendiri. Allah tak ubah kalau kaum tu bangang nak ubah. Kominiti bangang akan lantik orang bangang. Akan ikut kebiasaan bapak2 mereka yang bangang dan tiada petunjuk.

Perwakilan PAS terlalu stupid untuk menilai siapa Nasha. Bersekongkol dalam gelap dengan UMNO, tak nak mengaku, ugut nak saman. Kemudian diishtihar Ahmad Awang, di medium muktamar, memang ada pemimpin tertinggi PAS yang agen UMNO, yang kita tak tahu siapa?

Didedahkan apa itu Task Force, dan mengapa Nasha tidak nafi atau saman? Terlalu bodohkah Nik Aziz untuk mengetahui ulama2 barua kepada UMNO dalam jemaah pimpinannya? Mengapa tidak disaman dedahan Task Force oleh blogger terkemuka oleh Nasha?

Bangang nak mampos perwakilan PAS ni. Stented Pak Lebai Melayu.

  • Mat Sabu dan Husam.
Si mangkuk bangang 2 ekor ni pun satu hal. Tak boleh langsung utamakan parti dari kepentingan peribadi. Tak nak mengalah. Pi mai, pi mai, UMNO menang. Binatang punya 2 ekor nih. Kepala otak letak kat pungkoq ke apa?

Yang sekor dah tahu underanjing, tetap kepala batu nak bertanding. Yang sekor dah tahu yang Mat Sabu kepala batu, tak nak mengalah gak. Dasar binatang takda kepala otak. Penyudahnya watak utama Task Force menang, UMNO menang bergaya.

Asal Melayu, pasti stupid.


Skang lu tengok.

Lu tengok apa dah jadi kepada PAS? Tak payah salahkan Nasha si ulama laknat tu. Bukan sekor dua ulama keluar jemaah masuk UMNO. Dah memang kerja dan tugas dia. Tapi lu yang jaga jemaah lu, apsal turut jadi bangang nak mampos?

Skang lu tgk. Hadir ulama barua ni kat Manek Urai dah tentu pengundi Kelantan menyampah. Tak hadir, dah tentu salah. Hadir salah, tak hadir salah.

Tu pasal sepatutnya, umumkan sahaja Nasha mendapatkan rawatan untuk hadir pada penamaan calon. Selesai. Semua tahu dia sakit dan uzur. Nama Timbalan PAS tak tercemar, nama PAS pun terjaga.

Nama Nasha pergi mampos la. Tapi nama Timbalan kepada organisasi penting perlu dilindungi. Nama jemaah penting perlu dilindungi. Skang zon perang, bukan zon jawab kertas pekse. Apsal la stupid sangat ulama2 kat dunia Melayu nih.


Gua puji Presiden dalam kes ni.

Wa tabik Hadi dalam tungkus lumus dia jaga damage dalam kes ni. Walau kes ni sebab bangang dia jugak (UG), tapi gua puji dia untuk tajuk kecil ni.

Gua kurang selesa TGNA digambarkan seolah2 sombong dan enggan berdamai melalui gambar oleh Utusan dan Mkini. Tapi, kalau lu sendiri tahu siapa Nasha dalam jemaah yang lu pimpin, dalam perjalanan lu yang akan disoal Allah tentang amanah lu nanti, pasti lu tahu betapa sukarnya keadaan.

Lu pimpin jemaah yang hampir seluruh hidup lu, lu korbankan untuknya. Tapi muncul satu ulama barua yang baru datang ketika PAS kuat, sudah tentu lu bengkek beb. Tapi, antara bengkek terhadap ulama barua dengan kawalan damage terhadap ahli2 PAS yang bangang nak mampos ni, IQ tahap Pak Lebai Melayu, dilemma ma.

Nak tak nak lu kena bagi gak signal kecil kepada massa yang ulama barua depan lu ni memang barua.

"Ayahanda dikelilingi oleh penasihat2 yang jahat!"

Kepala otak lu.

Kesimpulan.

Ada 2 golongan bangsat dan celaka dalam masalah ni. Yang gua rakam dan catitkan dalam blog gua untuk rujukan masa depan.
  • Perwakilan PAS
  • Husam dan Mat Sabu.

Debat bersama Dr Mujahid, Khairy menghilangkan diri


Mohd Sabri Said
Sat | Jul 11, 09 | 4:05:54 pm MYT

PULAU PINANG, 11 Julai (Hrkh) - Bagai menanti buah yang tak akan gugur, ramai di kalangan yang hadir di Kompleks Masyarakat Penyayang petang tadi ternyata kecewa apabila Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia, Khairy Jamaludin tidak hadir dalam debat bersama Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Dr Mujahid Yusuf Rawa.

"Takut dengan bayang-bayang sendiri," demikian antara tanggapan orang ramai yang hadir pada petang tadi apabila dimaklumkan ketiadaan Ketua Pemuda Umno itu.

Sebaliknya, tempatnya diambil oleh Pengerusi Biro Agama, Pergerakan Pemuda Umno Malaysia,Afendi Yusuf dalam debat yang berlangsung jam 2 petang tadi.

Selain Khairy, Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang (Maipp), Shabudin Yahya juga tidak hadir dalam debat yang mengulas isu; 'Wacana Minda Perpaduan Ummah'.

Program anjuran Umno Bahagian Tanjung itu dibuat untuk menghurai beberapa masalah yang berlaku di negara selain mendapat pandangan daripada berbagai pihak termasuk PAS yang dikatakan mempunyai banyak formula untuk tanganinya.

Jul 11, 2009

Apa yang korang tak pernah tgk..

Oleh : AdukaTaruna

Sebab banyak gak bebudak studen yang lahir lambat masuk blog gua, gua dengan eksyennya nak story beberapa benda yang kompom lu tak pernah tgk. Ngeh3...

Kedai pintu papan bernombor (baca stail citer Doraemon).

Kedai yang lu tgk skang ni guna grill yang roller down tuh. Tarik ke bawah untuk tutup dan tolak ke atas untuk bukak. Memekak bisingnya.

Dulu kedai guna papan beb. Papan tu dah ditulis nombor. papan 1, papan 2, papan 3 dan seterusnya bergantung kepada jumlah papan.

Nak tutup kedai, kena susun ikut nombor. Kalau tak, tak ngam. Tak boleh tutup kedai plak. Kalau lu buat kelakar curik sekeping papan tu, mahu bunuh diri pekedai tu beb. Haha. Gambar dia lu try la carik kat google.


Pasar malam lilin karbait (baca stail citer Doraemon).

Dulu mana ada generator ma. Bising dengan manusia satu hal, bising dengan bunyi ekzos generator satu hal. Dulu, masa gua kekecik (masa tu zaminc n uma pakai lampin lagi), pasar malam guna lilin karbait. Karbait pun lu tak pernah tgk, baik lu baring masa lu lintas jalan. Kasi lori sampah langgar lu.

Meriah wo. Syahdu jer kalau gua imagine dalam kepala otak gua. Sana sini lampu lilin. Ada yang guna lampu gasolin. Kena pam. Macam hari raya area kampung la suasananya.

Apa? Lampu gasolin pam pun tak tau? Dah boleh la lu bunuh diri skang jugak.


Lampin.

Dulu takda pampers beb. Kerja gua sebelum dibenarkan kuar bermain (kalau abah gua ada la. kalau mak gua, gua main ghaib jer), ialah melipat lampin. Perghhh... jem gile gua cakap lu.

Kena lipat 4 segi dulu. Pastu tarik bucu jadi 3 segi. Pastu lipat tgh2 dia plak. Jadilah lampin. Tak jadi lampin, jadi lempang plak.


Sterika arang.

Masa ni kompom zaminc, uma n kak memot blom lahir. Masa tu gua darjah 3 la gua ingat. Susah woo.. nak gua. Kena bakar arang la dulu. Pastu.. errr... gua lupa la plak.

Sesekali teringat...

Oleh : AdukaTaruna

Sesekali awal pagi ni gua teringat kes dedulu. Best wo.. syahdu pun ada. Nak tangkap feel, layan lagu ni dulu sebelum baca. Hahaha.

Mase kekecik, gua dengan sorang lagi member gua jalan kaki nak g mancing. Pancing pun guna batang lalang. Haha. Masa tu umpan guna umpan yang didoktrin oleh buku2 cerita lah. Yakni cacing. Tak kenal gua rapala ke, dedak ke.

Masa gua meredak jalan denai yang kiri dan kanan semak samun, tetiba keluar seorang brader dan halang kitorang. Gua ingat dia Mat Pit la. Tapi time tu tak tahu apa2.

Dia bagi gua RM5 dan suruh gua beli tembakau.

"Kau cakap jer kat kedai tu tembakau, dia tahu la."

Gua pun dengan bengkeknya terpaksa turn balik untuk ke kedai. Sampai kedai kitorang main tikam dan beli eskem patah2. Perghh best woo... RM5 masa gua kecik dulu macam RM500 kot.

Gua ingat Mahathir kencing la...

Oleh : AdukaTaruna

Kalau belajar dari sejarah, orang tua kutuk ni seorang yang sangat kuat pada propaganda. Macam2 yang dilakukannya. Licik dan kreatif macam Israel. Dulu, member gua ada bangkitkan, kemusykilan jumlah pengkomen blog Mahathir.

Gua inta, gua setuju la. Mahathir ni kaki propaganda. Kaki kencing ma. Isu panas ke, isu sejuk ke, komen hampir seribu. Malah banyak kali cecah seribu lebih. Cam tak logik jer.

Baru2 ni dia buat poll la plak. Walau gua pro PPSMI secara tajuk, tapi cam mustahil la sampai 80% sokong PPSMI. Gila betul la orang tua nih. Dia nak dia sorang jer handal dan terer.

So, mati2 dia build suasana yang dia tu hebat, popular, betul dan tepat. Sejak takda media nih, dia guna blog dia la. Pengunjung digambarkan ramai, pengkomen digambarkan berduyun2, pendapat digambarkan disokong penuh.

Kencing la orang tua ni...

Blog anti Husam didalangi Cikgu Pa?

Oleh : AdukaTaruna

AT, stopa memang kaya. kaya lagi dia dari abang dia yang UMNO tu. hutang Haron Din dia yang settlekan. tak mustahil MSO balaci dia. MSO lintah bro. Siapa banyak duit dia himpit. Dulu nak hisap Husam sebab Husam pun kaya gak.

aku ingat blog antihusam tu stopa yang handle la..
email gua dapat nih. Gua blogger bebas beb. Hal-hal dalam kain PAS, gua tak tahu langsung. Nak tahu hal-hal dalam kain PAS gua selalu baca malaysiawave.

So, yang ni gua siarkan jer la. Gua takda bukti. Member gua ada bagitahu gua yang dia ada maklumat siapa dalang blog antihusam dulu. Katanya orang besar PAS. Tapi dia tak nak story kat gua atas sebab2 tertentu. So, cerita tu sampai di situ jer la. Gua pun respek pendirian dia.

Yang ni gua dapat email lepas gua tampal gambar yang manjongmari buat. Gua siar jer la dulu. Ulasan tunggu kalau sahih jer la.

Husam bela kickdefella, Cikgu Pa bela MSO. Lantak korang la. Gua takda siapa nak bela ke? Nak gak gua merasa dibela dibelai nih. ngeeeee....

Jul 10, 2009

Dah macam kembar seiras gua tgk nih.

Buruk sangka tak baik ma..

Oleh : AdukaTaruna

Gua tak peduli. Gua tetap datang dengan teori. Sebab naluri gua kuat sebegitu. Namun, secara pronya, walau gua percaya naluri gua, ianya tidak menjamin kebenaran. So, meh baca, dan fikir2kan.

Isnin - Tarikh penting dan wajib gua hadir meeting.

Selasa - Kecoh dan meletup isu gua tak hadir. Sekor pun lembaga pengarah tak tahu kenapa gua tak hadir. Ditanya kepada member rapat gua, si uma, uma cakap, stendet la, Najib pun tak hadir.

Rabu - Gua g spital. Dan bagitau gua sakit. Gua akan suruh sumber cakap ada pembedahan kecil.

Usus tau. Bermakna ceramah kejap jer la. Sebelum kena booo. Kalau pembedahan tekak melampau plak nipu. (Kang buat UMNO baca ni, dan upah 100 orang tukang boo, then kuar mkini, mampos gak ni)

Rumusan - Gua tak hadir hari Isnin sebab gua masuk wad hari Rabu.

"Apsal anta tak datang Isnin sampai sekor dari kitorang pun tak tau?"

"Kan ana masuk wad hari Rabu. Apa la anta nih."

Ceh. Tektik think thank UMNO ma. Nak kencing ahli PAS bleh la.... Kalau sakit, takan sekor pimpinan PAS pun tak tahu? Hadi masuk wad sakit lepas sahur dulu, waktu imsak dah heboh beb.

Ini bab usus kcik berdarah boleh ghaib tanpa berita masa penamaan calon. Sohai ke apa? Nak kencing sapa? abanghensem?

Sakit ke buang air besar ke, masuk wad ke, kena gigit semut api ke, sampai tak boleh hadir majlis penting; bagitau la. Apsal sampai sekor pimpinan pun tak tau? Bodoh piang punya ulama.


tetiba dpt berita Najib t'jatuh dr atas kuda,

Jul 9, 2009

Hari pelik kat Seremban.

Oleh : AdukaTaruna

Selalu tempat gua panas ma. Terik membahang. Tapi tadi sikit lain la. Redup jer. Berangin plak tu. Nak kata mendung nak hujan, cerah beb. Tapi redup berawan la.

Pastu bersepah spesis pelik kat tempat gua. India berjanggut banyak kali gua jumpa kat tempat gua ni, tapi orang putih beb. Orang putih berjanggut dan berserban. Ramai plak tu. Ni apa kes la plak ni?

Masa gua singgah Asar kat surau area Ampangan, tu dia.... melambak orang berjubah dan berserban. Dengan beg besar, dengan sleeping beg, macam2 spesis gua tgk. Ini tabligh nih. Kalau gua masa zaman kekecik, otomatik gua cabut lari punya. Hahaha. Macam nampak setan. Malas kena tazkir..

"Assalamualaikum.."

Gua disapa. Perghhh.... seb baik Melayu. Kena omputih tu yang sapa gua, mampos gua. Kiompom gua terkial2 ala Hadi punya nak jawab English.

"Waalaikumussalam. Ni reramai ni, kuar 3 hari ke?" Gua pancing. Ayat pancing beb.

"Taklah. Kitorang semua nak g KLIA pukul 6 ni."

"OOOOOoooo..."

Baru gua teringat. Ada Ijmak Ulama Tabligh ma. Ni kompom sesak tempat si Islam4all nih. Patutlah hari ada sikit simpati pada manusia. Gua ingatkan alam kesian kat gua, rupa2nya kesian kat jemaah2 ni.

Sebut bab Tabligh, dulu masa gua kat kampus, kat asrama, bila jemaah Tabligh ziarah door to door jer, gua kunci pintu ma. Pasang radio bahasa Cina. Hua hua hua.....

So, as Tok Bomoh, gua ramal, area Nilai akan redup selama 4 hari. Area rumah uma akan kilat sabung menyabung. Area rumah gua salji sebening salju.

Pimpinan jangan ikut stail blogger.

Oleh : AdukaTaruna

Gua setuju dengan Cenangau. Benda2 krisis, harus dipulihkan, bukan ditambah siat. Lu pimpinan, buat cara pimpinan. Gua blogger, buat cara blogger.

Word malu mata adalah kenyataan stupid. Takda kemahiran diplomasi atau kemahiran mengawal. Gua difahamkan lu jenis 'keng' jugak. Tapi dalam seni berpolitik, mana buleh 'keng' lu diguna sentiasa depan media. Tak buleh ma. Kena bijak.

Dalam isu ulama Nasha yang bebal tu ghaib ntah mana, kenyataan Presiden gua letakkan lebih bagus dari Mursyidul Am sendiri, walau gua lebih pro Mursyidul Am dalam krisis ni.

Hadi cakap Najib pun tak datang, so, apa masalahnya. Ini kenyataan bijak. Bagi level awam. Tapi kena bidas dengan blogger stendet la. Sebab imej bodoh lu terbina berkurun lama.

Blogger bidas Nasha selevel dengan PM dan sebagainya. Itu perkara atas stendet level awam. Bab lain. Tapi yang majority stendet awam dapat dipelihara dari damage dengan kenyataan Presiden. Gua puji dalam kes ini.

Benda mudah dah jadi susah ma. Sebab apa? Sebab lu orang semua bangang letak orang bangang jadi no 1 dan no 2. Skang semua pihak kena handle benda dengan rumit dan teliti.

Bodoh piang punya ulama.

15 jersi Ronaldo dijual tiap seminit

MADRID - Cristiano Ronaldo sudahpun memberi impak kepada Real Madrid walaupun belum turun beraksi, apabila 15 helai jersinya dijual tiap seminit di kedai pakaian kelab yang terletak di Stadium Santiago Bernabeu, semalam.

Kelab tersebut menjual 2,000 helai jersi bernombor sembilan yang tertera nama bintang Portugal itu dengan setiap satu dijual pada harga 85 euro (RM396).


Haha. Kalau fenomena ni terbit kat Malaysia, dah tentu bebudak abanghensem yang paling laju. Ciplak baju. Kalau gua pun, baik gua beli gred A Siam ma dari mahal tahap gaban tu. Kuasa beli gua pun takda ma. Kuang3....

Kuasa beli di tangan Melayu?

Kita faham bahawa kuasa membeli terletak di tangan orang Melayu tetapi biarlah sesuatu iklan itu diambil kira sensitiviti kaum.


Bab isu iklan memperlihatkan Melayu bodoh, gua tak nak ulas. Gua nak layan bab kuasa beli. Pada gua kuasa beli terletak kepada 2.
  • Kuasa secara kehendak.
  • Kuasa secara tunai.

Kuasa secara kehendak.

Dalam tajuk ini, gua asingkan, satu kuasa yang terbentuk hasil kepada kehendak satu2 komuniti, bukan kerana individu. Dalam tajuk ini, Melayu maybe boleh dilabel kuasa membeli.

Contohnya, di satu kawasan majority Melayu berbanding Eropah, untuk barang seperti beras, belacan, kuasa beli terletak kepada Melayu. Tapi barangan seperti roti dan keju, Melayu kehilangan penentu kuasa beli.


Kuasa secara tunai.

Kuasa yang ni kerat telinga disman la beb. Melayu takda ma. Kuasa membeli tajuk ni lebih kepada bangsa Cina.

Tu pasal, iklan2 untuk barangan seperti kerusi urut, atau penapis air teknologi tinggi, muncul dalam bahasa Cina dan Inggeris dulu. 2-3 tahun kemudian baru iklan dalam bahasa Melayu.

Kalau datang satu produk terbaru yang mahal dan sopikated, rumit, jgn mimpi la iklan dalam bahasa Melayu. Orang dah guna DVD dah, Melayu guna VDC lagi ma. Sampai mampos 4 generasi pun la. Kalau dah lahir sekali kenal VCD, selamanya VCD punya. Tu yang undi UMNO sampai mampos tu. Spesis stupid ma...


Melencong jap.

Bila sebut bab UMNO adalah spesis stupid, yang penagih UMNO cam Penarik Beca cakap tu spesis apa plak? Kuang3...

Ulama tu bai... haram kutuk ma. Masuk neraka.

Gayung menanti bersambut

Pas perlu buktikan UMNO tidak perjuangkan Islam

KUALA KRAI 8 Julai - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mencabar Pas supaya membuktikan semasa pilihan raya kecil Manik Urai bahawa UMNO tidak memperjuangkan Islam selama parti itu memerintah negara.

Muhyiddin yang juga Timbalan Presiden UMNO berkata, parti itu yang ditubuhkan pada 11 Mei 1946 terlebih dahulu memperjuangkan syiar Islam daripada Pas dengan memperjuangkan kemerdekaan negara yang juga tuntutan fardu kifayah.


Apo laie? Takan nak suruh Mursyidul Am lagi? Dah ada yang jolok dan tanggung ni. Smash la. Mana Presiden PAS yang lembab tu? Mana Timbalan yang dipilih oleh IQ-IQ perwakilan PAS? Mana?

UG kepala serban lu. Bodoh piang punya ulama.

Google perkenal sistem operasi saingan Windows

SUN VALLEY, Idaho 9 Julai - Google Inc. "menyerang" perniagaan teras Microsoft Corp. dengan merancang untuk mengambil alih kuasa perisian Windows yang kini mendominasi sistem operasi bagi keperluan komputer peribadi.

Google yang kini sudah menawarkan suit e-mel, Web dan lain-lain produk perisian yang menyaingi Microsoft berkata, pihaknya akan melancarkan sistem operasi yang baru dan percuma yang disasarkan untuk komputer bimbit.

Sistem operasi yang dipanggil Google Chrome, perisian baru itu akan dimasukkan ke dalam perisian komputer bimbit untuk pengguna pada separuh kedua tahun depan, kata Google dalam blognya dengan menambah, pihaknya mendapat kerjasama dari beberapa pengeluar. - Reuters

Jul 7, 2009

Plan didik anak pompan.

Oleh : AdukaTaruna

Gua ingat sobolom gua kawin, gua nak bertapa kat Kak Memot la. Nak tambah sikit ilmu didik anak pompan. Tambah hasil pemerhatian fam gua.

Gua ada member. Adik badik dia semua pompan, sorang jer laki. Power2 ma pompan2 tuh. Nak kata corak ortodok, tak plak gua tgk. Akademik semua pro mekanikal. Skor akedamik. Gua ingat gua nak wawancara dia la nantih.

Nak ikut Islam? Cakap sonang ma. Umum. Tapi apa detail dia? Nak start ajar pakai tudung umo berapa? Cane nak didik cara dia berhadapan dgn puak lelaki? Cane nak handle alam remaja. Sekolah plak cane? Arghhh... payah ni. Ke gua nak skolah kan dia kat sekolah pompan jer? Kuang3...

Tunggu uma buat anak pompan plak la. Gua follow cara dia. Ngeh3....

Kisah menarik ulama Mesir.

Gua malas kopipes. Lu masuk dan baca sendiri.

Sedara ulama Nasha : Blah la lu Lim Guan Eng..

Oleh : AdukaTaruna

Walau sebelum dengar penjelasan LGE, gua tetap nak kutuk. Lu dengan ulama Nasha dengan UMNO, sama jer. 2-2 kemaruk rumah mewah. Memula, boleh la. Lelama mana boleh tahan iman beb.

Tak salah lu nak lepak rumah sendiri. Kalau duit lu dari sumber jujur. Tapi gua nak tahu apa plan lu pada rumah rasmi lu tu? Nak biarkan membazir macam tu saja atau nak buat asrama macam Hadi? Kalau biar tanpa plan, bermakna, lu memang bangsat la. Sedara setan. Membazir.

Orang tgh kecoh kes Kg Pala, lu buleh plak terjerat pindah banglo. Tak kiralah kes lapok zaman BN ke tak. Tapi memang bangang serupa Hadi la dalam taktikal politik.