Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 31, 2009

Dasar gen lemah : Parti UMNO lebih besar dari perlembagaan negara.



Oleh : AdukaTaruna

“Jangan ambil hak kami.”

“Jangan campur urusan kami.”

“MT memutuskan UMNO sendiri uruskan rasuah.”

Kepala otak lu. UMNO parti la bongok. Berdaftar di bawah perlembagaan negara. SPRM tu suruhanjaya beb. Tak kira la UMNO ke, PAS ke Syarikat Runcit Ah Liang ke, Kedai Buku Omar ke, semua di bawah SPRM. Dasar bebal gen Melayu.

Saiz otak Melayu yang dietnya nasi-karbohirat ni sekitar 1400cm padu jer. Berbanding gen atau spesis pemakan gandum-protien ni, mereka 1500cm padu.

1400cm padu darapkan dengan peratus kemampuan dia meneroka otak sendiri. Dah kecil. Lainlah kalau melayu ni dididik menggunakan kedua-dua anggota kanan dan kiri, barulah peratus penerokaan otaknya lebih luas kerana menggunakan otak kiri dan otak kanan.

Contoh :

1. Melayu 20% daya teroka x 1400cm2

Jauh lebih bangang dari

2. Parsi-Eropah-Yahudi 20% daya teroka x 1500cm2

Jadi, kalau nak fight, kena

3. Melayu (20% x 1400cm2) x 2 [mahir menggunakan kedua-dua belah anggota. Kanan dan kiri]

Tetapi tetap kalah dengan

4. Parsi-Eropah-Yahudi (20% x 1500cm2) x 2 [mahir menggunakan kedua-dua belah anggota. Kanan dan kiri]

Tu pasal Zidane yang bukan Melayu, pemakan gandum, jauh lebih terer dari Zafuan, pemakan nasi tu.

Dan bertambah buruk apabila Zidane berupaya meneroka otak kiri dan otak kanan apabila dia mahir menggunakan kaki kiri dan kaki kanannya; berbanding Zafuan yang kaki kanan mahir sepak bola, kaki kiri mahir kawin lari dengan Rita Rudaini.

Jan 30, 2009

Citer alam ghaib la plak..



Oleh : AdukaTaruna

Wa bab benda2 alah ni memang kosong giler. Nothing kate orang kampong wa. Tapi pasal member, terpaksa wa join ala2 kelab seekers nih. Hahaha.

Member wa baru pindah rumah sewa. Murah. Deposit tuan rumah nak sebulan jer. Patutla sampai camtu. Rupa2nya rumah tu tak aman.

Setiap malam Jumaat (selama ni wa ingat mitos jer mlm2 Jomaat nih) akan ada gangguan kat bilik tengah. Suara orang minta tolong. Sayu member wa story kat wa la. Wa story kat lu ni secara second party jer nih.

Kalau tak layan, suara sayu tadi akan jadi menengking keras. Perghhh tu dia. Ini dah mendatangkan semangat inkuri gua nih.

So, wa pun masuk blog bro nih. Cari ilmu apa yang patut. Wakakaka. Malam Jumaat minggu depan wa nak tido rumah member wa. Tengok betul ke tak. Kalau betul leh tanya nombor. Petik lelaki_ini suruh tanya. Hahahaha.

Plan A.

Plan ni memang lawak. Dari seram dah jadi citer kelakar. Handy cam takder. Charger bateri dia hilang. Takleh nak rakam. Guna kamera henpon jer la. Tu pun hp member wa. Hp wa jenis baling anjing, anjing baling balik punya.

So, wa bagitau member wa lagi sorang. Bermula dari kul 2 pagi, wa akan hantar report (sms la tuh) setiap setengah jam sekali. Hahaha. Dah macam nak berperang dah nih. Bermakna, kalau wa tak sms tu, dia kena kol wa lah. Kalau tak jawab bermakna wa dah syahid la tu. Wakakakaka. So, pepandai la cari wa hantar back-up.

Teori.

Wa ingat tuan rumah dulu ada masalah dengan penyewa la. Sebab gangguan sharp secara berkala setiap malam Jumaat. Kalau hari2 wa ingat mmg rumah tu tempat lepak diorang la tuh, tapi ni seminggu sekali jer. Macam Malaysia Airline plak.

Tujuan wa bukan nak halau. Wa mana reti itu semua. Member wa cakap guna garam. Garam jer bawak tapi kaedah tak reti baik tak payah. Ingat nak buat sup ke? Ayat kursi tahu la.

Wa nak upload dalam blog wa ni jer. Miahahaha. Kete wa akan parking siap2. Parking cara yang senang nak lari langkah seribu. Hahahaha. Pintu depan wa takan kunci punya. Kang tak pasai2 time tu la anak kunci leh patah ke, hilang ke. Ala.. macam citer seram tu.

Sesapa ada cadangan atau manual cara2 nak komunikasi or ebook cara halau benda alah ni, cer korang bagi wa. Sempat gak wa study apa yang patut. Ngeeeee….

Kepada semua bloggers..


Oleh : AdukaTaruna

Rujukan : Di sini.

1. Kita perlu menjadi pendokong utama check and balance.


2. Jangan sesekali mendorong mana-mana pihak politik selesa dan besar kepala.


3. Mangsa yang berkenaan sangat sensara. Kita tak rasa beb. Diorang yang rasa. Rumit terutama wanita dan kanak-kanak.

Jadi, wa menyeru (blogger sebaya dan ke bawah), merayu (blogger atas wa) kepada semua blogger, untuk menekan kerajaan Selangor dalam kes ini (dan mana-mana kerajaan baik BR atau BN), membela nasib mangsa.

Sakit bro2 semua. Diorang tu standard kita jer beb. Bukannya kaya. Level pendapatan macam kita. Cuma kita sedikit bernasib baik jer. Kita hanya ada blog di mana berjuta fikrah awam dibentuk oleh kita.

Nak hulur kuasa politik, kita takda.

Nak hulur kuasa duit, kita tak mampu.

So, bro2 bloger semua, wa minta tolong tekan Selangor dalam isu ini. Kalau boleh semua publishkan entri atau pendapat atau tekanan bloggers serentak, kita dah cipta satu isu penting. Di mana semua bloggers membicarakannya.

Pihak2 lewa, pihak selesa ni perlu dibeduk bro.

Jangan biarkan trend rakyat menolak BN menyebabkan BR besar kepala seperti BN ketika trend rakyat menolak BR.


Sakit perut wa tahan nafas nak gelak beb.



Oleh : AdukaTaruna

Laporan polis terhadap SPRM oleh pemimpin UMNO. Bukan ahli ni beb. Tapi pemimpin. Kesaksian berdasarkan sejarah memang susah wa nak caye. Siyes beb. Wa akan sentiasa merujuk sejarah.

Memang hak dia buat laporan polis. Tapi, SPRM nak dera pemimpin UMNO dengan cara camtu? Ceh. Wa takkan caya dulu beb. Tunjuk bukti dulu. Lebam2 lu mana? Apsal tak tangkap gambar dan siarkan?

1. SPRM nak dera dia camtu? Siap suruh bogel ni. Dia pemimpin UMNO ni beb. Logik la sikit. Mati-mati wa takkan caye beb. Siyes nih.

2. Polis nak dakwa dia buat laporan palsu? Telur polis pun dia pegang beb. Cane polis nak dakwa dia? Lawak antarabangsa kalau polis dakwa dia atas report palsu.

Dalam laporan polisnya semalam, ahli jawatankuasa Umno Maran itu mendakwa tiga pegawai SPRM termasuk seorang ketua unit menumbuk "kepala, perut dan bahunya bertubi-tubi".

Ok. Takpa. Lagi apa yang SPRM tu buat kat hang?

“dipaksa bertelanjang dan berguling-guling di atas lantai dalam keadaan berbogel.”

Ekelee… orang tua nih. Nasi tambah nampak. Lu nak tipu sapa ni beb. Nak tipu gua sori la. Nak tipu massa supaya SPRM dilihat zalim dan salah, boleh. Tapi, nak kencing wa, susah sikitla walau tak mustahil.

Lu pemimpin UMNO ni beb. Kebal undang2. Cakap jer la Khairy suruh lu buat camni sebab nak lindungi Norza. Kantoi Norza terkantoi lak Keri tu kang.

Beliau juga menyifatkan penderitaan yang didakwa dialaminya itu dengan kem penyeksaan Abu Ghraib di Iraq sewaktu pentadbiran Saddam Hussein.

Waarghhhhh kakakakakaka. Dey aneyy. Lu bukan KMM ma. Lu bukan pemimpin PAS ma. Lu bukan Al-Arqam ma. Lu pemimpin UMNO beb. Agak-agak la nak kencing pun. Berpada-pada la kalau nak attack imej SPRM pun. Hahahahaha.

Musti kena dera dengan elektrik macam citer Rambo kan. Kan. Hahahaha. Pastu kena rendam dalam lumpur macam Rambo gak. Hahahaha. Orang tua ni. Level IQ standard Malay. Nak kencing pun standard Malay gak.

"Seorang pegawai telah mengugut untuk meletakkan puntung rokok yang dihisapnya pada kemaluan saya."

Waaarghhhh kakakaka. Lu punya story mesti cari kat internet. Study la rajin sket beb. Mesti lu cari kat google nih. Hahahaha. Lu nak tipu wa tak dapek la bai.

"Mereka telah mengugut saya bahawa isteri saya akan ditangkap dan dibogelkan jika saya tidak membuat pengakuan bahawa Datuk Norza Zakaria-lah yang menyuruh saya untuk memberi duit kepada ahli-ahli Umno yang terbabit," dakwanya lagi dalam aduan polis tersebut.

Hahahahaha. Nak taip pun susah ni beb. Asyik gelak jer. Ni mesti rujuk cerita ahlong ceti nih. Hahahaha. Ada dia ambil gambar bogel lu tak kasi ugut? Wakakakaka. IQ level Melayu, nak tipu ala James Bond. Adeh… sakit perut wa tahan nafas nak gelak beb.