Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Sep 14, 2009

Ostad Azizan yang tionaseng.

Oleh : AdukaTaruna

Gua tak kisah langsung kalau Ostad Azizan tolak cadangan pemuda PAS. Gua tak kisah langsung pemuda PAS memerah kepala otak untuk kebaikan sehingga terciptanya cadangan draf. Kan ke bagus. Itulah fungsi pemuda.

Tapi masalah gua ialah ANGKUH.

Tionaseng punya ulama. Lu jangan bagai2 bhai. Apa salah lu buat statment terima dan akan kaji kesesuaian dengan politik Kedah. Yang lu buat statement angkuh serupa gampang apsal? Pasal lu ulama ke pasal lu MB berstatus ulama? Niamakahai punya orang tua.

"Bila pula Dewan Pemuda Pas ada kuasa ke atas kerajaan negeri," kata Azizan.
Ni statement berbau gampang ni. Dia kena jelaskan situasi ketika itu. Kenapa dia keluarkan kenyataan berlagak camni? Lu fikir lu MB lu besar? Lu fikir lu ada ramai ahli bawahan yang bongok2, gua goyang?

Jangan sampai gua hantar minyak ada rambut lu dalam straw kat opis lu nanti. Jangan sampai gua maki lu dalam bahasa C++ bhai..

8 comments:

TEKONG DARAT said...

betul bro...
sombong betul kenyataan MB tu...
nak kerja sorang ker?...
ramai2 adun PR letak jawatan laa..
baru ada akai

Anonymous said...

Salam AT,

Jangan jadi bodoh la Pemuda PAS,lu bagi peluru kat UMNO supaya tembak PAS, nanti bila MB tak setuju atau akan bincang dulu hal nie, UMNO akan pukul canang cerita arak, sebabnya Pemuda PAS bodoh tak tau strategi...wa rasa padan pun MB reply mcm tuh...bodoh sangat, dah tau benda takleh laksanakan kena buat step by step lagi nak heboh2 supaya UMNO ada peluru untuk tembak PAS, lu tak baca ka PAS nak bertanding kat Bagan Pinang, benda arak nih mmg leh jadi isu la...padan muka, mmg patut pun MB reply mcm tuh...sbb bodoh punya sua lehiaq bagi UMNO cantaih!!...bahalol!!

zaminc said...

lu pi sini, penjelasan setpol MB

http://kedahlanie.blogspot.com/2009/09/isu-arak-celaka-media-yang.html

Anonymous said...

bodoh ke tak ke pemuda bagi wa cara jawab tu biar la lunak skit.... jangan ada unsur² bonkak.... bukan sekali ni jer cara jawab MB tu wa nampak camtu.... beberapa kali dah.... wa malas nak "taruk" jer sebab wa tau sekali wa "taruk" melenting la anak² Kedah.... kita kena ingat... tak sampai sepenggal pun lagi jadi kerajaan tu..... banyak lagi kena belajar... cari pengalaman.... bila TGNA cakap ala² kelantan sesedap mulut jer tuduh beliau ni semangat kenegerian la.... tapi bila kena batang idong sendiri..... mula la jawab.... KORANG TAK TAU ITU CARA ORANG UTARA.... alah.. Mahfuz pun orang utara elok je cakap.... Madey pun orang utara ..... ok jer cakap..... takde la nampak unsur² bongkak n angkuh.... illex jer....

-abanghensem

Hanz_Azdi said...

hehe.. hat dia kata lagu tu wa sokong 50% saja. Pasai 50% lagi wa ingat kata dia ada tersirat, strategi cam sorang tu komen dlm nih. Tapi betui gak dia pun awat loklaq sgt jawap lagu tu..tonasi kena betui..cakap biaq terang..tak leh ka kata "Oh, saya akan halusi cadangan Pemuda tu" atau bagai-2 lain. Tepis saja. Jangan melatah! Dia ni pon kena belajaq lagi cara nak jawap press..kalau tak reti/mendatangkan masalah, elok dia diam/kata 'no komen'..bukan leh jawap semua soklan bodoh press kdg-2 tu. Saja nak mengena..huluq tengkok? takut kena luku kapala kot? pancung? hehe

p/s: hal arak depa pemuda hingak (kecoh) sgt sampai nak kuatkuasa larangan tu ni, apasal? awat hangpa tak tarbiah orang dgn iman, ilmu yg arak tu haram... bagi semua paham dulu supaya depa kuatkan jatidiri, iman masing-2...ni nak short-cut saja..nak senang atau nak publisiti? hehe

Anonymous said...

Wa pelik apa kaitan angkuh dengan kenegerian? Kalau statement Nik Aziz nampak angkuh tolak UMNO selamba jer, adakah dia angkuh? Nampak angkuh bila chop pemerintahan UMNO tak bawak ke syurga,adakah dia angkuh? Camana statement Nik Aziz terhadap Nasharuddin Mat Isa, tak angkuh? Cara ulama lunak ker? Rendah diri ke cakap mcm tuh? Bagi wa itulah politik, dalam politik pemimpin kena ada ketegasan, dia menolak dengan tegas serta alasan2 yang lebih kukuh. Sama jer cam MB Kedah nie, sebab pemuda PAS wat kerja tak ikut step. Hahahahahaha

rosul said...

AT lu kena duduk qiyamullail ngan ostad Azizan tu sama2...baru lu tau sape dia ostad Azizan tu..angkuh ka tak angkuh..pergilah..ni ade 6-7 hari lagi ni..rabutlah peluang bersama YB tu...

Anonymous said...

hahaha... kan wa dah cakap... melenting la anak² kedah.... sama la ngan jaman tganu dulu...

-abanghensem