Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Sep 2, 2009

Demo gergasi 1Malaysia Syawal ini.

Oleh : AdukaTaruna

Gua cadangkan Himpunan Gergasi 1Malaysia di Kuala Lumpur Syawal ini dengan mengambil semangat suasana perayaan.

Himpunan atau demo gergasi ini menghimpunkan segala perjuangan seluruh negara.
  • BERSIH.
  • GMI.
  • GMP.
  • Bubar DUN Perak.
  • Teo Beck Hong.
  • Tuntut Adun Lunas letak jawatan.
  • Tegakkan maruah undang-undang tubuh negeri Kedah.
  • Bantahan provokasi Kepala Lembu.
  • Bantahan gadai tanah kepada Singapura.
  • nakirkgnis idah
Pakaian : Baju Melayu kepada Melayu dan pakaian sopan kepada bukan Melayu.
Tarikh : Dalam syawal ketika BN sibuk open house.
Sasaran : Serah memorandum segala isu tersebut kepada YDA.

Plan asas.
  • Semua naik kenderaan awam.
  • Sediakan 2-3 team kepala untuk satu-satu tapak mula. Contoh Masjid Negara, team Mujahid, team Cikgu Bard dan team Dr Zul. Siap satu team ada Unit Amal masing2 dan ada sebijik pembesar suara. Duduk jarak antara satu sama lain. Senang kalau sekor kena cekup, ada lagi kepala simpanan.
  • Guna kaedah air, bukan kaedah jalanraya. Tak perlu patuh ikut jalanraya kerana ianya hanya akan tunduk kepada sekalan dan perancangan polis. Letakkan Unit Amal mahir jalan dan lorong KL untuk pandu laluan ke istana negara.
  • Tetapkan satu tempat selain Istana Negara untuk projek plan B. Yakni bergabung dengan kumpulan tapak lain. Tempat tersebut hanya diketahui oleh orang2 tertentu sahaja dalam setiap team. Just kol kepala dalam setiap team dan arah guide peserta ke tempat baru.
Amacam? Ada bran? Himpunan Reksasa Gaban 1Malaysia.

7 comments:

maymot said...

biryani ada la...haha
;p
;p

**koling2 ek kalau korang gi demo tahap gaban neh...
leh pau korang nya garam ngan ubat gigi sama air mineral...hi3

uma said...

bro.
lu wat tarikh lain leh?
wa bgtahu awai2
wa raya masa tu..haha

tp klu lu leh tarik
org solat raya kat masjid negara
dan masjid2 berdekatan
g join lu
ok gak tuuu...hehe

lelaki_ini said...

Singkirkan Hadi pun kena serah memo kat YDA ke?

RAJA said...

nakirkgnis idah.....->> ni sedara-mara rosmah ker????

sori la gua tak tangkap la..... tp gua bukan sedara-mara tantawi.

explained....

uma said...

raja
lu baca komen bro lelaki_ni

Anonymous said...

Wa SETUJU.. Sementara isu minyak masih panas

MaLin said...

aku nak tgk Lu organise plak jgn dok tulis dlm blog je reti huhuhu