Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Aug 5, 2009

Seketika gua di frontline Masjid Negara.

Oleh : AdukaTaruna

Masa team Masjid Negara berhenti berarak kerana halangan FRU 100m di depan, gua pun terus g kat depan. Lebih depan dari Unit Amal. Sama2 dengan team wartawan la.

Time tu leader dah ghaib. Sama ada Dr Hatta kena kidnap atau hailer buat hal. Masing2 sibuk bagi cadangan. Gua dok depan tu sebab rimas beb. Kelemahan gua dari dulu ialah cepat rimas. Bersesak2 tak berjalan macam tu, memang gua rimas.

Bila nampak kira2 10-20 ribu team demo kat depan (500 m), team Masjid Negara bersemangat rempuh. Guapun setuju la. Cuma dalam hati jer.

Then brader baju kuning bagi gua garam. Vid brader tu ada sekali dengan gua dalam vid Malaysiakini.

"Kita rempuh, kita rempuh." Dia sound gua sambil bagi garam.

Gua angguk jer la. Dia keluar kertas surat khabar dalam lipatan kecil. Ada garam kasar dalam tu. Haha. Jangan daun ketum dah. Tak pasal2 gua ke dalam. Tak sempat gua ambil banyak2, dah kena rebut.

Ada yang ambil garam dari kertastu ala2 makan nasik gua cakap lu. Wakaka. Suap macam makan nasik tu. Gilo. Ada yang kena darah tinggi kang ni.

Last2... jangan rempuh, jangan rempuh. Kita patah balik. Niamasohai. Kemain banyak leader kat situ. Bila bersapau kat situ kira 15 minit, meriam air datang. Terus kena tembak.

Time ni la ua dapat tgk sekampit garam halus cap burung layang2. Wakakaka. Bukan makan macam nasik lagi dah kali ni, tapi siap tayamum beb. Sapu muka, tangan, tengkuk dengan garam halus. Serupa gosok dengan kertas pasir dah gua cakap lu.

6 comments:

Anonymous said...

sronok bukan main lu dpt masuk video msiakini.bape kali lu ulang dah ni.kalau tunjuk muka takpe.ni dah macam sirul azhar.patutla berani nak belagak masuk video hahaha

sEmut said...
This comment has been removed by the author.
sEmut said...

haha. lu memang kental.

Anonymous said...

buat kat stadium atau bukan, tu cuma persoalan teknikal.tapi tindakbalas najib terhadap 'mesej demo' tu takde.

czackPY said...

Niamasohai- lu blasah semua orang sampai buat anugerah babi negara.Bila tang lu cakap rimas pulak. Lu Penakotlah kena gas dan air asid.. Gua isthar lu juga salah seorang calun anugerah babi negara. kah....kah....kah

belaian belalai said...

bukan ke die cakp rimas sbb ramai2..then die g dpan...