Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Aug 4, 2009

Arak Ronnie Liu.

Oleh : AdukaTaruna

Gua memang berbulu habis dengan Ronnie Liu nih. Siyes punya cakap. Gua tahu sebab apa gua perlu berbulu dengan celaka nih. Tak boleh story jer. Sebab bukti takda. Besar lu punya kepala ah... Itu sekian tajuk.

Dalam isu arak bawah kawasan Khalid Samad plak, gua sokong Khalid Samad habis2an.

Kalau memana ulama cakap, inilah padah kerjasama dengan DAP, gua pijak2 kepala serban dia. Kerjasama dengan DAP lah, Khalid dapat fight dalam kerajaan. Dan kita patut duduk belakang dia.

Tanpa kerjasama dengan DAP, sepatah haram pun tak dapat fight. Sampai kiamat arak dijual UMNO-BN. Skang kita dah dapat medium dan sedikit power hasil UG dengan Barisan Rakyat. Agen kita ialah Khalid Samad.

So, fight Khalid, fight.

Fight Khalid, fight!

Fight Khalid, fight!

Gunakan setiap peluang demokrasi yang lu ada. Tu pasal penting letak orang cerdik dalam politik. Harap ulama? Memang kena sembelih jer la.

So, walau kecil, dalam isu ni, gua support lu. Hujah level awam gua boleh tulis nanti.

8 comments:

Anonymous said...

bab ni wa sokong lu aduka... ngan bekerjasama ngan DAP la dapat kawal arak.... sebelum ni kita asyik melalak jer... ambik tindakan tak dapat..... nak harapkan UMNO..... dia orang pun jadi pelanggan beli air kencing setan tu.... camne nak kawal..... bantahan dari individu ni biasa la ...... kena plak non muslim.....

=abanghensem

Anonymous said...

gua suka isu ni sebab khalid samad dengan hassan ali dapat disatukan bantai Ronnie..

zaragosa said...

Aku xsetuju AT kata dengan sebab DAPla pas dapat fight arak ngan umno.bila dap & pkr pula yg sokong maksiat,pas xleh tegur.

kalo ko kata pas kerjasama ngan dap untuk dptkan kuasa hapuskan semua bentuk nahi mungkar xkira sape, aku setuju. xkira sape,hatta dap pun.Asasnya bila kita ada kuasa,kita akan hapuskn apa yg diharamkan oleh agama samaada secara berperingkat2 atau sekaligus (bergantung pd tektikal).sebabnya kes arak di selangor majoriti org islam yg minum.janji benda tu kene hapus.

kalo ko kata dengan sebab DAPlah kita boleh fight arak ngan umno dan dlm masa yg sama bila dap sokong arak pula kita malu2 kucing untuk tegur,aku rasa baik ko terjun bangunanla.xyah jadi orang islamla ko.setakat sembhyang dan naik haji.pastu naik haji.pastu naik haji.pastu naik haji.pastu mampos.xkemananya ko..

oo!org lain rogol cucu ko tak boleh.tapi member punya pasal rogol boleh pulak.sebabnya takut member x bagi undi esok2.mana prinsip n maruah ko hah?

Anonymous said...

anak anjing dah stat menyalak

Xenan said...

zargosa, lu tak paham artikel ke?

At lu kasi kuar la level awam lu.Tapi wa rase lu kene buat satu level lagi = level umno.

Anonymous said...

kesian pulak kat zaragosa ni...
tulis panjang2 tapi masih level awam...lawak pun ada jugak.kahkahkah.selalu2 la lepak sini dan banyakkan membaca

Anonymous said...

boleh pakai jugak point aduka ni..nape le aku tuhan tak jadikan aku ni sebodoh aduka..
Orang umno takyah lah komen sini,bodo bodo semua je nampak..korang baca cukup lah..aku tolong ko bagi woning kat diorang ye aduka.Aku tahu ko ni pemalu.

Anonymous said...

nape pulak boleh tertaip aku tuhan plak komen aku kat atas tu..camne nak padam ni..ko tolong betul ayat aku tu aduka.