Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 15, 2009

Nik Aziz : Boneka UMNO, gambar Lee Kuan YewNik Abdul Aziz Nik Mat bersalaman dengan Lee Kuan Yew yang melakukan kunjungan hormat di pejabatnya di Kota Bharu, semalam.


KOTA BHARU 14 Jun - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menegaskan kenyataan kerasnya terhadap mereka yang menyokong cadangan penubuhan kerajaan perpaduan oleh Presiden parti itu, Datuk Seri Abdul Hadi Awang hanya merupakan nasihat awal.

Utusan atau mana2 media UMNO, sasarannya ialah Melayu. Bila cakap pasal Melayu, pepaham la. Memang betul kenyataan TGNA dibuat selepas Lee Kuan Yew jumpa TGNA, tapi, wa membaca taktikal akhbar itu untuk standard pembaca Melayu.

TGNA digambarkan membenci UMNO ketika menyayangi Lee Kuan Yew. Hahaha. Gua jamin, 90% Melayu kampung akan terpengaruh. Padahal, UMNO la bagi bagi Singapura, tanah moyang kita yang bodoh tu kepada Lee yang cerdik. Free of charge ma. Tanpa duit, tanpa darah.

Pendapat gua, Lee Kuan Yew jumpa TGNA adalah kerana ramalan regim pro Singapore, UMNO jatuh PRU13. LKY tidak risau UMNO, tidak risau BN, tidak risau PKR, tidak risau DAP. Tetapi risau PAS. Dan perlu mendapatkan pendirian PAS dalam hal ini.

Fakta hak milik tanah Temasik itu tidak boleh dipadam. Seumpama Zionis mahu memadamkan hak milik Palestine dari muslim. Fakta hak milik Temasik itu boleh 'dipadam' dengan berhijrahnya majority pemimpin dan rakyat itu kepada Islam.

Seumpama pemilik asal Palestine Bani Israel + Arab + hamba abdi yang telah memeluk Islam dan menghuni di situ menyambung nenek-moyang mereka, dan kemudiannya didakwa oleh generasi Bani Israel kafir akan datang, yang tidak menghuni di situ, bahawa itu semua miliknya.
3 comments:

Anonymous said...

kalah pemimpin Malaysia.... licik lagi pemimpin singapore.... blom apa² dah bertindak dah.... mesti bengang presiden PAS.... sepatutnya LKY jumpa presiden tapi lain orang plak LKY pegi jumpa....

-abanghensem

Anonymous said...

maaf la wa tertinggal bas.... sebelum tu LKY dah jumpa presiden PAS..... tapi apasal tak di war²kan seperti LKY jumpa TGNA???

-abanghensem

Anonymous said...

jumpa lee kuan yew pun nak kecoh2.pemimpin lain jumpa ehud barak selamba je.itupun nak highligt jugak?buat malu kompeni je.nak kata pemimpin open minded ke?jaga kebajikan cina,india,iban,murut,kadazan semua kaum?dahlah.balik muhasabah diri dulula..