Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 1, 2009

Suara Keamanan

Oleh : AdukaTaruna

Ari tu gua dah cakap. Harakah kena buat tajuk yang seiras, font yang sama. Sebab, kalau berlainan sama sekali dengan Harakah, pembeli tak nak beli. Beli ayam goreng kat pasar malam, letak dalam kotak KFC, mesti Melayu cakap sedap ma.

Sebab jenama tu dah diimplankan lama. Dah jadi nilai mahal, nilai eksklusif, etc. Lu tgk, last2 PKR buat. Suara Keamanan. Seiras dan font sama jer dengan Suara Keadilan. Buleh apa.

Deyy.. apalah pilih nama Hujah? Lu orang ni fikir slow sangat la..

4 comments:

Anonymous said...

haha dah tu nak letak nama ADUKA ke??
at least hujah tu senang lah difahami makcik2 pakcik2 kat kampung..
wa rasa bukan ramai pown tau maksud harakah..kah3

orang jauh

uma said...

diaorg ambil kesempenan HUJAH tv9 tu..haha.

nur said...

org jauh kat atas,,
bukan sebab maksud hujah atau harakah dah ni,, [hal maksud tu fikir waktu mula2 nak buat produk/rebranding]
Harakah dah 22tahun sebagai akhbar pembangkang
22tahun dah ada "image" dan harakah tu dah jadi satu nama "brand"

bila sebut HARAKAH je
---> "oh surat khabar pembangkang tu.."
tu kalau guna HARAKIAH(cthnye) orang jumpa similarity dia dengan harakah..
satu mind set after 22years di setupkan,,



ada strategy tersendiri kot pakai nama Hujah tu..

Anonymous said...

taruk nama huru-harakah?