Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 13, 2009

Noh cadang insurans untuk ternakan, tanaman

BUTTERWORTH 12 April — Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani bercadang mewujudkan insurans bagi ternakan dan tanaman untuk membantu pengusaha yang kerugian akibat hasil keluaran musnah dalam kejadian banjir atau wabak penyakit

Wah. Berlumba2 nampaknya Menteri Baru nak tayang idea dan nak tayang gerak-kerja. Bab insuran atas wabak dan bencana alam ni gua sikit kompius la. Siapa yang jadi syarikat insuran, dan siapa yang bayar insuran tersebut?

Setahu gua, takda mana2 syarikat insuran berani ambil bencana alam, pengganas, sebagai sebab ganti rugi. Cam tak logik pun ada ni. Tapi sebab gua bangang ekonomi, gua takut nak kutuk la. Haha.

3 comments:

Anonymous said...

baik buat insuran untuk kete "mati lemas".... nak² area KL tu..... kan banjir kilat selalu berlaku...

-abanghensem

KOBE said...

SYAREKAT INSRANS JUGA YG UTG. TIME BYR SENANG,NAK CLAIM MCM BABI LEMBAB

uma said...

klu jadi cantek gak tu,
cian para petani dan perternak.
cume klu leh
bior lah kerajaan yg bayookan insuran tu...haha