Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 19, 2009

Nik Aziz ada power 'cuci dosa'.

Oleh : AdukaTaruna

Adakala gua terfikir beb. Kalaulah suatu hari nanti, benda ni menjadi trend, payah gak. Jangan selepas gua cakap, orang yang bersetuju dengan pandangan gua ni, terus lakukan, dah. Memang jadi trend la. Haha.

Lu orang bayang, malangnya kita, kalau Tok Guru kita dijadikan tempat cuci dosa. Takpa, gua jelaskan lagi.

1. Rosnah Mat Aris. Katakan dia terlaser menghina isteri Nabi. Terus mendapat kecaman hebat. Baik media perdana, mahupun media alternatif. Periuk nasi mula terjejas.

Rosnah Mat Aris pun jumpa Nik Aziz. Pakai tudung, jumpa, minta nasihat. Kompom karisma, aura, pengaruh Nik Aziz akan memadamkan dosa2 tersebut.

2. Nabil plak. Katakan dia buat hal. Nabil ni kaki internet beb. Siyes. Idola dia Anwar. Stendet la kan. Haha. Mambau tu pinggir Seremban. So, dalam kawasan bandar la. Kompom pro BR punya.

Katakan dia buat hal. Dosa lah. Media kecam dia. Mohon maaf pun tak leh reda. Walau sekor ni beridolkan Anwar, kompom dalam bab ni dia tak jumpa Anwar punya. Naluri dia akan jumpa Nik Aziz.

Cuci satu dosa. Hahaha.

3. So, gua nasihatkan abanghensem. Lepas lu bakar trak FRU ari tu, baik lu jumpa Nik Aziz. Cuci dosa. Kalau jumpa Berg, tiada lah faedahnya. Haw3.

11 comments:

hanya ingatan sesama Muslim said...

ni aper cerita ni...mana ader manusia boleh suci dosa orang lain ni..bab agama ni kalau tak faham jangan nak memandai lak...tak pasal-pasal kena syirik..setahu saya tak pernah lak TG Nik Aziz mengaku boleh ampun kan orang..kalau dosa sesama manusia kita kena minta maaf pada orang yang kita buat salah tu contohnya kita fitnah dia yang bukan2 kena la minta maaf pada orang tersebut..lepas tu taubat dan minta ampun pada Allah S.W.T...Ingat la saudara dosa yang paling besar adalah syirik dan fitnah...kan fitnah tu lebih hina dari membunuh...

Anonymous said...

wakaka.. wa paham lu pnya ideologi bro..

gen melayu yg kat atas ni xpaham lagi apa yg cuba lu sampaikan..

dia silap blog ni bro... dia kena masuk blog gerombolan atau blog keumnoan pkr ja...

apapun, lu kena kerja keras lagi ni bro.. ramai lagi wa rasa suka baca blog lu tapi tak paham dgn falsafah lu..

diorang knform takkan selak lu pnya post lama2...


jadi=so, lu kena ulang dan ulang dan ulang lu pnya falsafah sampai lu masuk kubur bro..

gogogo! wakakaka

-bukancalon-

Anonymous said...

hape ni tetiba jer lu sound wa ni....
--------------
Anonymous said...
wakaka.. wa paham lu pnya ideologi bro..

gen melayu yg kat atas ni xpaham lagi apa yg cuba lu sampaikan..

dia silap blog ni bro... dia kena masuk blog gerombolan atau blog keumnoan pkr ja...

apapun, lu kena kerja keras lagi ni bro.. ramai lagi wa rasa suka baca blog lu tapi tak paham dgn falsafah lu..

diorang knform takkan selak lu pnya post lama2...

-------

bro... anonymous.... kawan kita aduka tu bagi ayat kiasan la.... tu pun tak paham ke..... nantikan bila kata gen melayu tak cerdik melenting plak.... appara

-abanghensem

Anonymous said...

alamak wa silap qoute plak..... sorry bro bukancalon... ni qoute sebenar

---------

hanya ingatan sesama Muslim said...
ni aper cerita ni...mana ader manusia boleh suci dosa orang lain ni..bab agama ni kalau tak faham jangan nak memandai lak...tak pasal-pasal kena syirik..setahu saya tak pernah lak TG Nik Aziz mengaku boleh ampun kan orang..kalau dosa sesama manusia kita kena minta maaf pada orang yang kita buat salah tu contohnya kita fitnah dia yang bukan2 kena la minta maaf pada orang tersebut..lepas tu taubat dan minta ampun pada Allah S.W.T...Ingat la saudara dosa yang paling besar adalah syirik dan fitnah...kan fitnah tu lebih hina dari membunuh...
------------------

wa sound balik ni...

bro... hanya ingatan sesama Muslim (nama panjang giler.... pergh!!!).... kawan kita aduka tu bagi ayat kiasan la.... tu pun tak paham ke..... nantikan bila kata gen melayu tak cerdik melenting plak.... appara

Anonymous said...

adoi.. olang ni mcm pun ada ka.. nih sehabis2 bendul dah ni.. aiya brader....

-_-


nyle

alang said...

haha. Sebab sesetengah pengikut yang fanatik, akan menjadikan benda ni kenyataan.
Wa tak brapa suka Nik Aziz. Wa pro Hadi awang.hehe

Anonymous said...

Saudara/saudari hanya ingatan sesama muslim..
Saya xpasti samada anda seorg yg lurus bendul atau kurang cerdik.. kerana tidak memahami apa yg AT hendak sampai. Mungkin juga anda generasi lebih berumur dari AT yg tidak berapa faham cara tulisan & ayat2 AT.

To AT,
Aku rs ko kdg2 kena 'luruskan' sikit penulisan ko. Sbb xsemua org yg baca blog ko seusia/seangkatan dgn zaman ko. Kira ok le tu, geng2 mcm ni dah start nak baca blog ko.

p/s aku rasa kalau bapak aku baca blog ko pun mesti dia ckp bahasa ko kurang ajar.. pendapat aku la..

Anonymous said...

Salam, hang nk laser pn kna agk2 jgk bro.. Huhuhuhu.. Anyway, hang kna igt pintu taubat masih terbuka utk sape2 pn selagi nyawa tk berada di halkum.. Allah S.W.T maha pengampun.. Mcm hang la, hang dok laser tiap2 hr, msk akuan tu bro.. Sekadar teguran,Wassalam..

Anonymous said...

dah nama gen melayu..nak buat ape..haha
wa ingat lg tengok kat utube, masa perhimpunan anti israel orang palestin tuh marah org melayu sebab angkat gambar pemimpin palestin..dia kata kalau nak bwk gambar bawak gambar rakyat yg tertindas..
nampak xbeza disitu..haha
so entry lu ni mmg wa setuju..

-orang jauh-

Anonymous said...

agak agak kalu nak berkiaspun... kenapa tak kata madey k?

uma said...

bro.AT
lu jgn pakai kiasan tinggi sgt...
ramai yg x paham nanti,
kang dgn lu...lu jatuh hukum K****,haha
lu guna pakai ayat stardard melayu je.haha