Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 27, 2009

Update Bukit Gantang. - Albanjari.

Bukit Gantang lencun petang tadi. Hujan dan petir berkawan sungguh. Mai pulak guntur, sekali 'menjerit' bergegar bumi, jangan buat main beb, memang lebat ! Bila time hujan macam2 ni tetiba ajer teringat bik.momma wak..hahahaha..! dan plan malam jumaat wak, kantoi lagi..dan wak selalu kantoi ! Nasib wak ler ! nak buat macamana !

Jam 4.55pm, YB Idham Lim call wak, tanya alamat dan nama si Perakbangkit. Mana la wak nak tahu, dia kata dia kat balai polis sedang buat report tentang blog yang menghasut tu. Wak cakap bagi masa 10 minit nanti call balik.

Tapi bagi wak, mudah saja..tulis aja dalam report tu alamat url blog tu, tak kan Polis tak leh kesan IP blog tu datang dari mana. Kalau IP komenter yang hantar komen dalam blog Sultan boleh depa hangkut ke Mahkamah itu hari, tak kan blog yang lebih lengkap macam si Perakbangkit, Polis tak boleh nak kesan..koman la kerja polis !

Lewat petang, ketika dalam perjalanan ke Kuala Trong, semua sumber yang diperlukan telah diperolehi oleh Perisik Rakyat dari informer bebas berkaitan Perakbangkit. Info yang dihantar dapat dilihat sepenuhnya di blog Perisik Rakyat. Dibawah sebahagian daripadanya yang dapat wak siarkan gambar-gambar yang dikirim dalam MMS tu.

Kereta kebanggaan Perak Bangkit, Toyota Ipsum BHA 4998


Office Perak Bangkit (AFFIN Investment Bank, Jalan Meru, Klang) tempat Perak Bangkit cari makan dan godek blog.

Mohd.Nazmi bin Rosli a.k.a Perak Bangkit.

Petang kelmarin juga, Nizar telah pertama kali melihat rupa sebenar Perakbangkit. Komen yang keluar dari mulut beliau, dah tua rupanya si perakbangkit ni...! Foto diatas, sedang menunjukkan Nizar sedang menyerahkan henpon yg mengandungi semua foto yg dikirimkan kepada kami melalui MMS, kepada Perisik Rakyat setelah melihat semua foto yg wak dah paparkan diatas.

Dalam perjalanan ke lokasi yang lain banyak shoot2 yang menarik dapat diambil oleh jurufoto rasmi BloggersNetwork, Perisik Rakyat. Wak tak leh nak buat byk shoot, pasal tangan wak yang pegang steering keter. Kalau wak pun ambik sama semua terjun bukit.

Wak nyatakan kepada Perisik Rakyat tentang tema gambar yang nak diambil petang semalam. Tema yang cukup mudah. Tolak BN ! itulah temanya...dan dibawah sebahagian yang menyatakan bahawa BN itu memang ditolak oleh rakyat Bukit Gantang.

LENGANG !!
Bilik Gerakan Daerah Mengundi Kampung Tebok Trong jam 6:40 petang.

SUNYI SEPI !!
Bilik Gerakan Kampung Temerloh Trong jam 6:43 petang.

RUMAH HANTU !!
Bilik Gerakan 2 Kampung Temerloh Trong jam 6:43 petang.

Bilik Gerakan UMNO Cawangan Kampung Nibong jam 6:47 petang.

Jam 6:51 petang (lokasi aku tak ingat...)

Jam 6:52 (yang ni pun aku tak ingat dekat mana)

Berbanding dengan suasana yang tedapat di pondok-pondok dan markaz operasi calon PAS. Meriah beb ! Semangat sungguh depa nih. Dah ler semangat dan meriah, mesra alam giler ! Kehadiran krew BlogNet dialukan oleh semua petugas.


Brader ni tengah sibuk persiapkan replika wau dari bendera PAS. cukup kreatif. elok kalau buat sekali pertandingan markaz/bilik gerakan paling kreatif, depa boleh menang beb!

Hadiah utama bagi la tambang balik Kelantan tak pun package percutian ke Perak sebagai saguhati atas keprihatinan dan semangat depa ni dalam kempen pilihanraya kecil macam ni.

Bukan senang nak tinggal anak bini dalam satu tempoh yang agak lama untuk kerja-kerja amal.

Dekat bawah ni kalau tak silap aku breader yang incharge dekat markaz/bilik gerakan ni.

Kira baguih jugaak la dia ni... markaz/bilik gerakan nampak tersusun walaupun kerja-kerja sedang dijalankan.

Kebersihan mesti diutamakan tak kira dekat mana. yang tu penting sangat.


Gerbang pembakar semangat sedang disiapkan dan tak sampai setengah jam dah terpacak hasil kerjasama semua petugas yang ada. semua rajin tolong menolong. tak dak nampak yang berat tulang. bagus. aku respek orang kampung aku dan aku bangga jadi anak Kelantan. biar orang UMNO/BN dok kutuk kononnya kampung kami mundur tapi kami lebih tahu perihal kampung kami. orang UMNO/BN tak payah nak sembang lebih-lebih.

Suasana bilik gerakan dan markas operasi PAS. Ramai petugas sukarela dapat dilihat.

Eksklusif untuk paparan blog. Cerita penuh hangpa klik kat sini !

Dan dibawah adalah himpunan foto yang terakhir diambil oleh kami petang semalam. Lawatan Tergejut Dato' Seri Ir Nizar ke tapak pasar malam Sungai Kerang pada petang 26hb. Mac, 2009.







Wak berterima kasih kepada Perisik Rakyat kerana mengikut perintah wak untuk dia tidak tidur semalaman dari kelmarin dan melupakan bantal seketika demi untuk semua pengunjung blog. Wak cakap lu mesti update semua gambar yg kita dah ambik...jumaat mesti keluar..kalau gambar tak keluar jumaat ni, aku baling dengan kasut. Hang nak rasa..hang lawan cakap aku ! Yes...betul semua foto yg wak, Perisik Rakyat dan ciberboron keluar dan ambil dalam 2 hari ni di lapangan telah keluar sebahagian. hanya majlis di Trong belum diposting lagi. Bravo!


Bendera PAS di perkampungan cina di Kuala Trong berlatar belakangkan kilang membuat arang, betul2 mengasyikkan mata yang memandang. Wak bagi 5 bintang kepada foto ni !

Foto ni wak suka, pasal di muka Osman Jailu digantungkan kasut. Kasut tu ori beb ! Wak tak bagi bintang kepada foto ni..tapi wak sama macam pengundi di situ..wak bagi tapak kasut !
rujuk foto diatas untuk paparan dari angle yang berbeza. 5 tapak kasut untuk foto ini !

1 comment:

maymot said...

Patut boh kasut tumit tinggi kat gambo osman jailu tu,,baru power...



-->> my bos my hero pak cd dok betugas kt bkt gantang skang..

duka..,lu kolin2 wak banjari tu suh dia snap gambo my boss my hero banyak2 masuk dlm blog,,

akak semenjak dua menjak ni gila glemer,,,muahaha..