Skip to main content

Peluang buat duit di Bukit Gantang.

Sebagai mata duitan, wa mencadangkan uma, sebagai warganegeri Perak untuk membuat duit. Hahaha.

Harakah dan Suara Keadilan kan kena gantung. Lu copy dari Internet, dan cetak dan jual bro. Senaskah RM3. Tolak modal cetak RM1, tolak komisyen pengedar RM1, lu untung RM1. Dapat jual 1000 sehari dah untung RM1000 sehari. Muahahahaha.

Lu bagi naskah lu nama BERITA INTERNET. Mesti meletop bro. Siap buat banner lagi. Kalau nak lagi laris cetak nombor ekor skali dalam naskah lu bro.

Comments

  1. Smalam lagi aku fikir idea yg sama..
    tapi tak melampau la smpi RM3.

    AMNO jer yg RM3-RM3 nie..

    ReplyDelete
  2. uih.. rm3 la.. tebal tuh. print artikel blog gua skali. citer hantu. hahaha

    ReplyDelete
  3. bro.. mcm mana wa nak masuk share??.. wakaka... wa rasa dalam keadaan skang.. jual 5 inggitpun org beli... wakaka

    ReplyDelete
  4. Perghh... tamak lu Berg. Wa suka org tamak duit camni. kah kah kah

    ReplyDelete
  5. haha...
    sapa2 nak JV dgn wa ke?haha

    klu nak wat,
    kene cari arkitel
    yg punye ayat2 penarik skit

    klu guna pakai ayat2 lu..
    wa rasa, KO PAS...hahaha
    wa gak kene maki balik nanti..haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n