Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 26, 2009

Line tepon kena panah petir la plak.

Oleh : Adukataruna

Mungkin sebab wa selalu kutuk orang, atau selalu buat ramalan syirik, line tepon rumah gua kena sambar petir la beb. Hahahaha. Padan muka wa.

So, sebaik sahaja kontraktor sub Telekom repair nanti, wa dengan tak insap2nya akan sambung aktiviti kutuk dan membomoh2 ni. Hahaha.

Bro,

Kuar dari topic politic skit, ape pendapat lu tentang earth hour? ala kt tv kan selalu kuar suh tutup lampu pade 28hb nih 830pm-930pm.. aku tanye lu bukan sebab lu tuh artis mcm kak memot,tp sbb blog lu nih bukan politic jek lu sumbat kan?..bagi wa, kalu nengok dari segi keselamatan, susah gak. sejam tuh org tutup lampu. msia nih ape2 pun bleh jadik. mana tau org rompak ke, pecah umah ke, kan gelap tuh.. mana tau satu taman or kawasan perumahan tutup lampu.. x ke haru..hehe. sejam mcm2 bleh buat kan..aku bukan xnak galakkan org selamatkan bumi tp pkirkan la. :)

-Nothing to lose-

Wa sokong, tapi padam secara bijaksana la. Dan wa percaya kerajaan sebodoh UMNO pun akan bijak gak dalam ni.

1. Lampu isyarat dan lampu jalan, kalau padam memang bangang la. Haha.

2. Radar2, menara kawalan udara, etc, kalau padam gak, memang wa maki jer.

3. uma nak padam lampu motor die time g magrib kat surau. Wa cakap jgn bro.. ingatlah beruang yang tersayang.

So, mana2 yang praktikal dipadam (sejam jer), boleh la dipadam. Ini lebih kepada memupuk kesedaran jer. Bukannya praktikal untuk mengurangkan panas bumi, just satu ritual kempen bagi menyedarkan kepentingan dan masalah ini kepada penduduk bumi.

3 comments:

Kujie said...

jgn 'padam' terus sudah la AT

maymot said...

mujo dak betuah nih tak insap...

kalo insap mau 'padam" panatik...haha

zaminc said...

tu la tok moh, wa dah pesan jgn peliharo jin... lu nak jugak...