Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 9, 2009

Demo bab bola? Tak payah la. Bro Mat Sabu mana?

Oleh : AdukaTaruna

Rujukan : Di sini.

FAM tu dah memang bengap. Dari gen kepala botak tu, sampaila ke gen pemain. Tak payah susah2 buang duit, buang masa demo hal2 bola ni. Siyes beb. Wa pun minat gak bola, dan memang boleh bermain bola, dan juga tahap iman yang sama jer lebih kurang dengan korang yang berdemo tu semua.

So, ikhlas wa cakap. Tak payah buang Karen untuk benda-benda yang ntah apa-apa. Dari korang buat demo pasal FAM yang bodoh tu, dari korang ikut serta demo pejuang Bahasa Melayu, baik lu orang rayu kat bro Mat Sabu.

Minta bro Mat Sabu guna power yang Allah anugerahkan pada dia, buat demo ala-ala BERSIH, demi Palestine. Tu jer la yang kita boleh buat. Ikutkan hati, demo untuk diorang pun malu beb. Nak derma macam kat TV3 tu?

“Derma akan disalurkan ke Wisma Putra.”

Wa dengar nama Wisma Putra, terbayang wa gen bodoh bernama Rais Yatim. Kes Batu Putih pun kalah dengan Singapura. Ari tu tak iktiraf Hamas. Boleh pulak takut dengan Israel jemput Fatah.

Nasib baik, Nasharuddin (PAS) jemput Hamas. Pujuk. Sampai la ni hati wa berbulu dengan kemati-pucukan UMNO.

So, berbalik pada demo bola, di ruang yang terhad sasarannya ini, wa nak bgtahu kat lu orang. Tak payah habeh an bogheh domi FAM terkutuk tu beb. Iman lu dengan iman wa lebih kurang jer. So, meh la kita reramai cari Mat Sabu.

Himpun 100 ribu dari Masjid Negara ke parlimen, serahkan bantahan kita terhadap si laknat Israel. Kalau nak trill lagi, time tu bakar sama patung kepala botak FAM, patung boneka Israel Malaysia ke PBB (Eliete UMNO), Bush dan bendera-bendera mereka.

Amacam?

2 comments:

Hasbullah Pit said...

dulu ada org kata template blog aku macam pompuan.

rupanya blog ni lebih feminin drpd blog aku

hahahaa

lelaki_ini said...

wa pun rasa kena ada himpunan mega utk isu Palestin. sana sini dah wat demo kecil2an. dah smpi ms himpunan ala Bersih diulangi.

p'bentukan sekretariat himpunan di kalangan parti politik & NGO. UMNO pun bole join klu benar2 ikhlas. tubuh Gabungan Rakyat Malaysia Selamatkan Palestin (GEMPUR), contoh.

kali ni UMNO / FRU x bole sekat, 1 dunia marah isu Gaza. even smlm pak menteri pun dah bg green light kpd student utk join mane2 demo Palestin.

paling penting, smua masjid dlm 5 negeri bwh PR kena wajibkan Qunut Nazilah lps solat fardhu & solat hajat lps Jumaat.